carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2014

Av Carina Rhodin - 16 augusti 2014 19:34

Idag har vi haft Tanja och hennes 2 döttrar, Amanda och Avelin, här på besök..Det är 2 år sen vi sågs och idag var det väl fjärde gången i våra vuxna liv som vi träffades...synd att det inte blir oftare, men samtidigt kul att vi har börjat få kontakt..Jag är 10 år äldre än Tanja och vi är födda av samma kvinna..hon som inte kunde ta hand om sina 3 döttrar..Tanja är min halvsyster alltså och henne är det minsann inget fel på..en underbart trevlig tjej helt enkelt..


       



Idag var oxå islandshästgänget här och tränade för Niels, som dom gör en gång i månaden..en granne kom och sa att jag måste gå bort o kolla för " där står en "vit" häst som skulle passa dej..."   Han vet nämligen att det är en vit isis jag drömmer om, och att jag har i princip redan sett ut den rätta men vänta bara på att hon blir till salu..hehe..

Jo, det var ett skimmelsto som stod där borta i rasthagen och väntade på sin tur..och var väldigt söt..och när jag stod där o klappade som bäst så kommer det ner ett par islandsryttare och säjer att hon är till salu..MEN hon var bara 8 år och då tycker jag hon är värd en annan ägare..dvs en yngre och piggare tjej...


         

Grannen som försöker hitta häst åt mej..och det var honom som jag hittade katt åt förra veckan..den svarta perserflickan Alice..Tjänster och gentjänster eller..


Av Carina Rhodin - 15 augusti 2014 20:08

Efter endast 2 timmars sömn i natt så hoppas jag få somna gott tidigt ikväll..fast kommer nog ligga o lyssna på bilar som kör upp på gården för det kan ju va en eventuell inbrottstjuv..ja, nu har vi haft en riktigt god tacokväll med döttrarna, Hamza o Lasse kom hem lägligt från Helsingborg..med lite godis från Helsingör oxå förstås..

Alva har redan fått provköra den vita ner till Nättraby och kom hem med ett leende.."den har ju 6 växlar.."


 


Övningskörning

 

Den här lilla lilla fröken fyller 18 i maj nästa år och kommer förmodligen ha körkort dagen efter..

Av Carina Rhodin - 15 augusti 2014 12:27

I natt hade vi "påhälsning" i stallet..skriver detta inlägg för att varna och göra andra stallägare uppmärksamma!!

En svart skåpbil stod utanför stallet precis vid ingången till Bob och Buster..med motorn i gång och stora strålkastare som lyste upp ända ner till Herrgården..Jag hade precis somnat och märkte inget förrän Elina ringer och säger att det är tjuvar i stallet men hon vågade inte gå ut för männen hade märkt att de var upptäckta och riktade då en grön laserstråle på henne där hon stod i fönstret..(och trodde dom skulle skjuta henne..)

Efter att en tjej berättade i morse så är det en liga som åker runt i svart skåpbil och stjäler dyra sadlar så gick jag faktiskt in på polisstationen när jag ändå lämnade Lasse på tåget..


Tyvärr kunde dottern inte se registreringsskylten mer än ett X i..så skulle någon se nån svart bil smygande runt knutarna, ta hela numret och ring polisen...Vi har säkra lås så de kom inte över nåt (tror jag) men själva vetskapen att de smygit där inne hos hästarna får mej att rysa..

Av Carina Rhodin - 14 augusti 2014 13:35

Den som söker, han finner...tog lite tid innan vi hittade en bil som passar..I morron hämtas den i Helsingborg och dotterns bil är äntligen klar på verkstan..Ordningen återställd..

                           

Av Carina Rhodin - 13 augusti 2014 20:37

Ganska mysigt att somna till åskan i gårkväll och likadant när man vaknade i morse..älskar när det mullrar ute..fast liite för tidigt för o vakna kl 06.00 kanske när man inte börjar jobba förrän 15.00..hästarna kommer iallafall ut tidigt för nu sover dom inne för resten av det här året..nästa vecka blir det kyligt om nätterna säjs det..typ 8 grader..  

 

Den här bilden tog jag vid 7 tiden i går morse..alla väder på en gång..sol, ösregn, storm och åska och regnbåge...det var bara snön som fattades..


Var med i paddocken i kväll och tittade på Buster..första gången han inte hostade något alls på hela sommaren, kom upp lite dreggel från luftrören men han andades bra även i galoppen..så nu får vi hoppas att det bara vart nån förkylning och inte nåt allvarligare..han fick trava över lite bommar och i slutet satte jag upp ett litet kryss på sockerbitarna till dem ,det tyckte han va kul för han har väl inte hoppat nåt sen i maj kanske..

Lilla shettisen Pegge var där uppe oxå och tog nåra skutt..

 

Buster står där så snällt och väntar medans bommarna läggs på plats..


 

   


Och så "dagens Cesar"..Han har lärt sej att öppna skafferiet..

   

"Hm..om vi skulle ta och baka lite idag matte.."

Av Carina Rhodin - 11 augusti 2014 20:52

Efter jobbet gick jag upp till paddocken och kollade lite när Elina red Buster..han hostade rät mycket i början av passet men sen kom det inte mer..hoppas att det var det sista som sitter i luftrören som kommer upp för nu har han haft ventipulminen i snart 2 veckor...annars..?

Jag hade en liten följeslagare med mej upp..det var Stella som tyckte det var såå intressant ikväll då det var 3 hästar samtidigt i paddocken..till slut kunde hon inte hålla sej utanför längre utan hoppade in på banan och kröp närmare och närmare hästarna..


     

När Buster sen gick ut från paddocken var Stella genast steget före och la sej på pass för o vänta in honom...


   

Sen ville hon prova sjukhagarna lite...nä, där var inget kul o va..med all rätt..


En sen kvällsfika ute i trädgården..lite ruggigt ikväll men bäst o passa på för snart är det höst...


 

Av Carina Rhodin - 10 augusti 2014 20:01

Inte mycket till bilder på djuren den här helgen..men ett på Sessen blev det idag när jag kom hem med ny Shabby-chic-leverans från stan ..jag ställde stolen innanför dörren för att sen gå o flytta bilen o när jag kom in 2 minuter senare, låg redan Sessen i den och sover..klart godkänd sa han..

   


Den här helgen har vi bara haft 1 (!) bil i familjen, mot normalt 3..så vi har liksom köat för att få komma iväg på våra olika håll..i-landsproblem visst, men för oss har det inte inte varit lätt..  


Lite andra hästkrafter där bakom busken..Hamza fick äntligen va med o ta in Buster..

 

Av Carina Rhodin - 8 augusti 2014 20:46

Vid middagstid kom det ett jädrans åskoväder så vi gick ner och hämtade in hästarna..inte för att de är rädda men för att slippa bli genomblöta o sen kanske frysa som i tisdags kväll..då de stod ute i skyfallet flera timmar och Bob frös så han skakade på kvällen, så då åkte fleecetäcket på gamlingen..Nu försvann det nästan lika fort som det kom så efter en timme var de ute i solen igen och Buster la sej direkt för att rulla (o stånka o stöna)

   


Efter dryga 6 veckor i Bryssel så kom Hamza äntligen hem ikväll..Han hade inte bara köpt presenter till Elina utan vi fick oxå..

 

Fina grejer till kaffet..


Cesar och Stella var förstås med ute på kvällsfikat, fast hade hittat nåt intressantare att titta på..

   

En stor äcklig gräshoppa som de turades om att kasta i luften..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards