carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2014

Av Carina Rhodin - 24 augusti 2014 20:04

I kväll gick vi upp till paddocken med grannens hästar Remedy och Nicky..Elina red den lilla ponnyn idag igen som var betydligt piggare och mer lyhörd än igår..tog lite draghjälp i traven av Remedy och Bella men annars pinnade hon på utan att stanna och frysa fast..var mer avslappnad och Nicky såg nöjd ut efter passet..de lär sej fort de där små ponnysarna..och Elina som älskar att rida ponny har fått ett litet projekt att jobba med, hennes drömjobb skulle jag tro (att rida in hästar)..

När de var klara så fick då äntligen Hamza prova att rida Remedy, idag utan westernsadeln men det lär nog bli fler gånger, för en bättre nybörjarhäst får man leta efter och Hamza sken som en sol..Han fick lite instruktioner av ägaren först hur man styr en westerhäst, tyglarna mot den sidan av halsen som den ska gå åt istället för att "dra" i ena tygeln och Hamza snappade upp det faktiskt..

           

Av Carina Rhodin - 24 augusti 2014 09:38

Det är alldeles underbart att vakna en söndagsmorron till ljudet av hästgnägg..Jag är så glad för att vi tog beslutet för 7 år sen att sälja stora huset ute på Verkö för att flytta tillbaks hit till Västeråkra..Från 160 kvm till endast 100 som vi har i vår lilla Atelje'..Men nu har vi inga barn hemma längre (förutom Alva på helgerna) och det räcker gott som det är..

Att sen gå ut på trappan i morgonsolen med en kaffemugg i näven och sitta där och njuta det är mer livskvalite' för mej än att ha det som innan..då mesta lediga tiden bestod av att köra till stallet 3 gånger fram o tillbaka..om dan..stress..


 

Buster och Elina tidigt i morse efter en skrittrunda i skogen..Han har nu vilat 3 dar efter behandlingen och han kändes fin och inte heller hostade han något..


Av Carina Rhodin - 23 augusti 2014 19:15

Cesar är som ett vitt litet spöke som dyker upp lite överallt när man minst anar..idag höll han på att skrämma livet av mej när jag höll på att packa ur saker från bakluckan..kände mej iakttagen och tittar upp, rakt in i Sessens orangea ögon..Hade han åkt med mej i bilens baksäte utan att jag märkt det...eller..



 


I gårkväll när jag jobbade och skulle skicka iväg 17-transporten till Alvesta så sa chauffören som vet att jag har hästar.."Kom får du se, jag har en häst inne i släpet"..Eftersom jag är en lättlurad blåögd blondin så gick jag genast in i släpet och faktiskt så stod där en inslagen häst..i naturlig storlek, såg nästan lite läskigt ut..Var den mumifierad eller? Nej, den var hämtad på ett företag här i stan som tillverkar sadlar och träns (och hästar oxå tydligen) och skulle nu skickas till veterinärstudier i Uppsala..

 


Så pigg som Bob har varit de senaste dagarna får man väl kalla ett under..Hela sommaren har han varit så stel i frambenen och gått sakta sakta och varit allmänt snubblig och haltat om han travat i hagen..men nu har vi sett honom både i trav och full galopp när han kommer till grinden och inte haltat det minsta..Kan det verkligen vara glucosaminen som gett ett så bra resultat, jag vet inte vad jag ska tro på..Hovslagaren nämnde sist han var här om "nåt virus" som gett liknande symtom hos hästar, vad han hade hört..men det vill jag låta va osagt..Glad blir man iallafall när man ser sina djur pigga och glada..

   

Hamza och Buster





Av Carina Rhodin - 23 augusti 2014 09:57

Förra sommaren hjälpte vi till att löshoppa den lilla b-ponnyn Nikki som då var nyinflyttad på gården..nu har hon hunnit bli drygt 3 år och har ridits rakt fram i skogen utav sin lilla ägarinna tillsammans med hästkompisar och mamma såklart..

Men nu är det dags alltså att skola Nikki lite smått så i morse red Elina henne uppe i ridhuset..det är fördelen med att vara kort i rocken och inte väga så mycket, då kan man även rida såna här små..

Idag tränade dom mest på framåtbjudning för ibland så kan hon bara tvärstanna och frysa fast men det gick bättre mot slutet då hon fick Remedy (quartern) som draghjälp..fortsättning följer i morrn..


     

Nicki  e. Kulltorps Arkitekt



Sen packade jag höpåsarna medans Elina mockade..Sessen kom och inspekterade som vanligt men var inte på hugget idag utan gick och bäddade ner sej under nåra regntäcken istället..

   

"Jag trivs bättre här.."

Av Carina Rhodin - 21 augusti 2014 20:36

Hann precis lagom hem från jobbet tills Ramona kom för att göra den dära IR-behandlingen på Buster..för den som inte är så hemma på detta så kan det väl väldigt enkelt förklaras med att man ger hästen massage med plattor som har infrarött ljus som ger värme åt musklerna..

Först börjar hon med att känna igenom hästen om det finns spänningar eller låsningar..därefter kör hon med apparaten på olika delar av kroppen, det finns medianer som går genom hela hästens kropp och i Busters fall så hade han en låsning i nacken..hon börjar då nere vid hovarna och arbetar sen upp mot ansiktet och sen ruska hon liksom på hans huvud i sidled..till slut släppte det och då hörde man tänderna gnissla när hon gjorde sista "skaket"..hehe lite dålig på att förklara men men..

Sen avslutas allt med stretching på alla fyra benen..och även nacken..

Buster såg så fin och avslappnad ut efteråt och han tycker det här är superskönt..nu får han vila ett par dar och sen börjar han med en skrittrunda i skogen på söndag..


         

Och så fick han sträcka ut lite innan han gick in i boxen för natten..


Och Bob stod där i sin box under tiden och följde hela behandlingen med intresse..

 


Den här grabben och jag är riktiga kompisar och idag lekte han lite med mej igen..eller rättare sagt höll han på att skrämma ihjäl mej..jag satt på huk i hagen och höll på att skrubba vattenkaret, och jag såg innan jag kom in i hagen att hästarna stod långt bort i andra delen..så jag satt där med ryggen mot dom i andra tankar när jag plötsligt könner nån flåsar och nafsar mej i nacken...och det var absolut ingen riktig karl..utan Bob som smygit upp bakom mej..han tog några klunkar vatten sen lyfte upp mulen och sträckte sej fram och pussade mej mitt på munnen...alltså vilken underbar gosig häst han är..och jag hoppas vi får ha honom kvar länge till..det var ju lite sämre med hans ben i början på sommaren så tankarna var att detta skulle få bli hans sista sommar men peppar peppar verkar det ha blivit stabilare..

 

Här såg Bob nåt som inte jag såg i horisonten..men som jag förstod ett par minuter senare då det kom ett tyskt par cyklande på vår grusväg, stannade till vid hagen och frågade vägen till Stena Line, färjeterminalen ute på Verkö..ja, om dom kom dit efter min beskrivning av cykelvägen dit ut undrar jag fortfarande..


 


Av Carina Rhodin - 19 augusti 2014 20:36

Ett par bilder bara på Buster och Silvya, det vita paret, innan dom begav sej ut på runda i skogen i lite halvstorm..eller frågar ni mej så var det nog styv kuling..fy vilket ruggigt höstväder..På torsdag kommer Ramona hit och behandlar Buster med lite IR-massage..det var nog ett halvår sen sist..minns att Ramona riskerade livet för att komma hit i snöstormen..hehe.

       

Av Carina Rhodin - 18 augusti 2014 19:05

Idag var det vattnat och harvat i ridhuset, så då kunde Buster ridas ordentligt..där inne har vi väl inte varit på flera månader..men nu är det höst som det verkar och paddocken har fått sjöar av alla skyfall så det var ju lägligt..


I morron åker jag nog till Fåglasång och köper ett par regntäcken till..kan verkligen behövas...

 

Blir så trött av detta åskvädret så vi har mest slappat idag..Jag på soffan och kung Cesar på sin tron..jo, den nya fåtöljen blev hans..

 

Av Carina Rhodin - 17 augusti 2014 19:21

Det är så himla roligt att få nån kommentar från nån "gammal" ridskoleelev som googlar Västeråkra och hamnar på min blogg..idag hände det igen..det är fler än jag som är nostalgiska och minns hur det var här när Sune startade ridskolan och här stod då ca 50 hästar!! Det var liv och rörelse, det hände saker hela tiden..årets höjdpunkt var väl Westerndagen då här kryllade av cowboys och indianer..Sune var sheriff och red runt på sin svarta Rudolf bland alla hundratals besökare..

Ja..det var nog lättare förr att driva stället men det krävdes nog en sån man som Sune för o lyckas..Okej, han hade pengar men det var nog hans öppna sinne och lekfullhet som gjorde det så populärt här..Såna människor gillar jag, som är väldigt rika och har makt men inte missbrukar det utan bjuder på sej och är kompis med alla..och inte kör med nåra översittarfasoner..

 


Tråkväder idag, kunde lika gärna varit oktober..i morron är jag ledig och hade nog hellre jobbat..Alva har längtat till Ingelstorp sen första dan på sommarlovet och har haft nedräkning..från 66 dagar och idag äntligen fick hon köra upp till internatet..

 

Alva vinkar hejdå och är väldigt nöjd att få övningsköra upp till Kalmar med den nya bilen..


 


I morse var det fint väder och hästarna gick ut i solsken..(vilket är ett minne blott)..Elina ångrar att hon inte red på morgonen som hon brukar, nu öser det bara ner så det får bli vilodag för Buster istället..vi hjälptes nämligen åt att skura väggarna i boxarna (ja det var väl farsan mest)..


 



Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards