carinarhodin

Alla inlägg under september 2014

Av Carina Rhodin - 13 september 2014 19:34

Ett bevis igår på att man har snälla hästar...på väg till jobbet kör jag förbi deras hage vid grusvägen..och tvärnitar!!..Buster var borta och ensam sprang Bob längs stängslet fram och tillbaka..Jag blickade runt hagen och såg då att det inte fanns nåt stängsel alls på bortre långsidan, flera stolpar låg avbrutna med trådarna på marken, klev över ner i kärret och in bland de små björkarna och där stod han..älskade Buster..han hade hittat högt fint gräs och tittade förvånat upp på mej och undrade väl vad jag gjorde där..hehe..

Och Bobben han sprang i panik för styngflugorna och inte för att han var ensam, han visste nog var Buster var men i det läget hade han inte lust att äta..Tog på Buster grimman och han följde sakta och lydigt med upp till stallet medans Bob var som en galen hingst..vilket man kanske inte tror om denna normalt sävliga kramgoa björn..men i stressade situationer blir han helt blockerad och då blir han väldigt stark att hantera vill jag lova..

I kvällsmörkret med ljus endast från fyrhjulingen så lagade farsan hagen och fick byta ut stolparna..Hur hade nu detta hänt då..ja, förmodligen under natten innan och vi hade väl släppt ut dom utan att se att stängslet var borta..kanske älgar som gått igenom..funderade ett tag på om det rentav kunde varit en Sverigedemokrat..  Och idag blev det att köpa flugtäcke till Bob..för styngflugorna har vaknat till liv igen i värmen och den kommer att fortsätta nästa vecka oxå..


Idag har det däremot mest regnat och det var dags för att ta upp båten..här ligger de 4 på rad nere vid bruket i Nättraby där 3 av båtarna bor under vintern medans vår (Fanny, den minsta av dom) kördes hem till Västeråkra..

   

 

 


I morron ska vi på "baluns" i Ronneby men innan dess ska Buster lasttränas för det har vi inte gjort sen vi köpte honom..då gick han iofs på direkt men träna är alltid bra..

     

Tråkbilder i regnet men det är bara att inse fakta - hösten har kommit och värre blir det..  


Av Carina Rhodin - 11 september 2014 18:51

Ibland är jag så jädrans less på min kropp för att den inte orkar det jag vill längre..man anpassar dagarna efter måendet och man kan inte planera nåt till hundra..det jag saknar mest är väl att kunna rida, ordentligt nu menar jag och inte bara lulla på..men det lilla är ändå den bästa medicinen..idag har jag mest legat pga yrsel förutom svängen ner till hagen..men nu känns det bättre och jag har fotat Buster nere på fältet igen..denna underbara vita häst..ursäkta att jag är tjatig men så är det när man tycker om nån väldigt mycket..


       



  

Av Carina Rhodin - 11 september 2014 11:20

      Lite bilder från hagen..fick gå ner o ta av hästarna täckena för inte kom det nåt regn som utlovats...                Hade skrivit ett hyfsat långt inlägg nyss men problem idag på Bloggplatsen tydligen..orkar inte ta om att igen så det här får duga för idag..                 

                                                       Buster

                              


       
 

Av Carina Rhodin - 7 september 2014 18:54

Idag är det 1 år sen vår älskade ponny Ida somnade in efter kolikanfallen hon fick..den dagen var lika varm och solen strålade precis som idag.. tänker på henne varje dag ska jag erkänna och ofta pratar vi och jämför henne med någon annan häst..men det finns ingen som kan ta hennes plats..

Buster är väldigt snäll och mycket lik Ida till sättet...men Buster är Buster och ingen annan..och man får bara vara tacksam att få haft en sådan fin och snäll ponny och bevara henne i minnet..


Toppenkillen reds på det stora fältet nu ikväll igen för det tyckte han var så skoj igår..bra träning att få lyfta lite extra på benen..Hamza o jag stod och njöt där i solnedgången medans den vita prinsen svischade förbi..och sen fick Hamza sitta upp på honom för första gången..med ett stort leende skrittade han upp Buster till stallet..


         

     

Av Carina Rhodin - 6 september 2014 10:23

I morse reds Buster nere på fältet, det som har fått vila och blir sommarhage nästa år...Ja, han är nog den snällaste hästen på jorden och skulle nog aldrig försöka sej på nåra dumheter..visst blir han pigg men han lyssnar och blir inte stark..Han såg väldigt nöjd och glad ut på hemvägen..

               

Höstkänsla i morgondimman..men sen kom solen och det blev lite sommar igen.


En galoppsnutt på Buster oxå..



 


Av Carina Rhodin - 5 september 2014 12:58

Hade tänkt att länka en artikel från Aftonbladet idag..men riskerar väl att hamna i blåsväder om jag börjar prata politik..samtidigt vill jag att folk öppnar ögonen och ta sej en funderare..Det gäller alltså tjejen, kommunpolitikern i Halmstad som poserar med en Nazi-armbindel med hakkorset..Hur idiotisk får man vara..och ännu dummare är hon som förnekar att hon burit den..
Snälla ni som inte röstat ännu...Rösta för Guds skull INTE på Sverigedemokraterna!!
 

Nä, nu ska jag bara återgå till mina vanliga inlägg med små älskade djur..känns mycket trevligare..
 
   
 

Av Carina Rhodin - 4 september 2014 12:15

Idag gör jag nåt väldigt annorlunda här på bloggen, nämligen att skriva lite...jag har ju massa tankar, ideer och åsikter som jag undviker att nämna här pga näthat kanske..


Det är inte mycket som jag blir impad av nuförtiden..t ex folk som talar om sina barns bedrifter, betyg, fina jobb etc..Likaså när det gäller djur, hästars stamtavlor, duktiga hopphästar..Fisförnäma perseruppfödare med bästa avelsdjuren..ja, listan kan göras hur lång som helst..


Däremot kan jag bli impad av folks handlingar..att kunna stå emot grupptryck, gå sin egen väg och skita i vad andra tycker..Och vad är välan en dyrgrip till häst när det är personligheten och psyket som är det viktigaste..


Och för egen del har jag ju "uppfostrat" mina perserkatter till små busungar som får vara med överallt istället för att bara ligga inne och vara ostimulerade..sen får uppfödarna skaka på huvudet över hur kan man göra så med en perser..hehe..

Jo, det var så att idag hade yngsta dottern (17 år) varit inne i stan..Hon bor i Kalmar.. och såg en tiggare som satt utanför Citygross..Alva gick fram till den gamla tiggartanten och frågat om hon var hungrig och det var hon ju..Dottern gick då in och plockade ihop lite sallad och gav det till henne utanför entre'n..Tiggartanten tog och kramade Alvas händer och tackade flera gånger med tårar i ögonen..


Det där var en bra handling som jag blev lite impad av..För vad hade det hjälpt att slänga en krona i muggen som hon kanske inte ens fått behålla själv utan gått till nån "chef"..Vi flesta andra tittar väl knappt åt alla tiggarna vi ser dagligen utanför varuhusen men jag tror faktiskt att många av dem är i behov av pengar, varför skulle de annars offra 8 timmar om dan på att tigga för att kanske få ihop en hundralapp..


Denna bilden tog jag för 2 år sen här i stan..tjejen låg på knä 8 timmar om dan en hel vecka..och tiggde..

 

Jag tror inte hon var nån skojare utan ett offer..


Dagens ros ger jag till Alva..

 

Av Carina Rhodin - 3 september 2014 20:03

Tog lite bilder på Buster ikväll..Elina red honom barbacka och han var så fin o go o mjuk..hehe..vilken tur vi hade som trotsade snöstormen i januari och ändå körde ner till Malmö för att titta på honom..hade vi väntat på bättre väder så hade han varit såld...


             

 


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards