carinarhodin

Alla inlägg under september 2014

Av Carina Rhodin - 21 september 2014 14:53

Även gamle Bob har blivit kräsen..sist jag köpte hö så fick vi dom översta balarna som var 2:a skörden för i år..det höet var mycket torrare och brunare..så idag körde jag upp till höbonden och lät Elina och Hamza klättra i höberget och försöka gräva fram de fina gröna balarna av första skörden..vad gör man inte för sina hästar..?

Och nu står jag och lagar mat till dem..(inte hästarna utan höbärarna)..har sällskap i köket av den superintelligenta (?) Cesar...han vill vara med på allt och visst tillåter jag honom sitta bredvid o titta om han bara inte kommer för nära maten med sina långa vita hår..hehe..Mannerström skulle gråta..

   


Grannen har kommit hem efter en 2 veckors semester och gick ut för o röja i trädgården..Cesar var genast med och byggde koja..

   

Av Carina Rhodin - 20 september 2014 19:01

Infann mej på Postterminalen strax innan 8 i morse i tron om att det skulle bli en vanlig arbetsplatsträff, men tji fick vi alla 50 postare..idag skulle hela terminalen röjas upp och allt gammalt slängas..i 4 timmar höll vi på..

 


Efter det åkte jag och köpte en soffa..denna gången till övervåningen och skinngruppen har jag sålt..vill ha tyg och färg...blir så mycket mysigare då..Cesar var såklart med och inspekterade..

 

 

Och nu är den på plats, en stoor härlig turkos sak..min älsklingsfärg..

Av Carina Rhodin - 18 september 2014 18:20

 Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för de utsatta djuren och skulle helst vilja ta hand om alla som far illa..men det går ju inte rent praktiskt..så kom jag på en ide' för ett tag sen då jag läste ett reportage i tidningen om tjejen som gjorde pärlarmband och skänkte pengarna till nåt välgörande ändamål..Hm, kan hon så kanske jag kan tänkte jag..

Så beställde hem en massa pärlor på nätet och nu har jag börjat pärla..budskapen på armbanden är Love Care (kärlek och omsorg) samt Cherish (omvårdnad)..Om jag lyckas sälja några stycken så kommer pengarna oavkortat gå till Djurens Rätt..och jag kommer endast ta en tjuga styck så att ingen ska kunna säja att det är för dyrt..  


 



Vår båt Fanny ska rustas upp och få en ny motor..idag kom den levererad av 3 goa gubbar från Göteborg..vi köpte den privat över Blocket och de var så sjyssta o tog en "liten"  dagsutflykt och körde ner den på ett släp...en resa på 80 mil tur o retur..

   

Och Cesar ville va med och se vad gubbarna gjorde..


Nu alla hästtjejer i Karlskrona..nästa vecka smäller det..  

 

Av Carina Rhodin - 17 september 2014 19:45

Den här veckan startade väldigt dåligt på många sätt, människor som är skadeglada eller var felet är, gör mej gaaalen och påverkar mej så negativt..fi fan..Och när jag sen kom hem efter jobbet möttes jag av beskedet att min "plast-bror" (fult ord men enklast att beskriva det så) dött..efter en lång tids sjukdom fick han slippa lida mer..ja, det har varit lite tråkigt ett par dar men idag är jag på bättre humör..tog ut lilla Bobben nyss så han fick beta lite innan det blir gonatt..Stella (katten) var som vanligt med..

Nu när stallets södra vägg äntligen är färdigmålad så är det dags att börja med den norra sidan..dessa fönster ska kittas och målas i morron då sambon tagit ledigt (från sitt riktiga jobb)


 

Och där bakom ligger Stella och passar på Bobben..gick vi fram ett par meter så smög hon efter..


Ja, sen kom den vita hem efter skogsrundan..

 

Avsittning a' la Elina..


    



Av Carina Rhodin - 16 september 2014 20:25

Idag har jag varit på Nättraby Smådjursklinik för att vaccinera Stella..och hon var som vanligt nyfiken och cool..vilket egentligen är ovanligt beteende ..för normalt har mina andra katter alltid varit ynkliga när det varit veterinärdags..jamat i bilen, vägrat att gå ur buren, och inte suttit still på vågen..Men Stella är ju som jag sagt förr; inte som andra..

 

Bad veterinären lyssna på hennes hjärta oxå eftersom hon flåsar som en hund när hon har sprungit och lekt..vi kollade upp det där i april och då lät det fint och så även idag..jag behöver inte oroa mej men har aldrig haft en flåsande katt förr..förmodligen blir hon så exalterad av allt hon hittar på den lilla ekorren..



 

Det här radarparet körde jag förbi ikväll..


Och nu kommer snart nästa otyg för våra små älskade hästar..efter stark sol, flugor, broms, kraftigt bete så är det snart dags för fallande ekollon..som hästar älskar att stoppa i sej..

 

Av Carina Rhodin - 15 september 2014 14:13

En liten filmsnutt på Stella och Cesar när dom hittar en gräshoppa..Inga stora jägare direkt..och ingen actionfilm heller.. utan bara små söta och lite tröga perserkatter..Vem vill inte krama en sån här?


Stella & Cesar


 


Av Carina Rhodin - 15 september 2014 09:07

Såklart kan jag inte bara låta bli att skriva något om valresultatet..att bara låtsas som ingenting för det är ju fruktansvärt att Sverigedemokraterna lyckades locka till sej så många väljare..Ja, jag skäms och tycker det är en stor SKAM för Sverige..Dessa nya anhängare är väl de mest missnöjda i samhället, de med sämst lön, kanske ensamstående kvinnor, gamla pensionärer, arbetslösa osv...som i ren protest röstar på nåt nytt och tror att de ska få en drägligare tillvaro..ett rent missnöjesparti..men som i grund och botten faktiskt är ett främlingsfientligt parti med förklädda rasister i kostym som ledare istället för nazikängor och bomberjacka..


 

Av Carina Rhodin - 14 september 2014 10:22

I oktober har Buster fått en tid hos tandläkaren och dumt vore det om han inte lasttränades innan..snäll är han ju men eftersom han mest bara åkt lastbil förr (från Irland) vad vi vet så kan man ju aldrig va säker..Nu gick det ju kanonbra, en tvekan första gången på några sekunder men Elina lastade på och av några gånger där han emellanåt fick stå och vila inne i släpet..Han var faktiskt inte det minsta spänd och backade sakta ut varje gång utan att kasta sej..Vilken underbar häst, han har 100 % uppmärksamhet och tillit på Elina..och det är bara att tacka Pauline än en gång för att hon "undervisade" i lastning..Hur det kan bli en positiv upplevelse för hästen med endast en repgrimma till hjälp..kommunikation istället för lock-o-pock-godis, linor och kvastar och 5 pers runt som alla hjälper till att va "proffs"...och tålamod som tryter på lastaren för varje gång hästen kastar sej ut, kanske stegrar och sen blir bestraffad med ord som "Hästjävel"...hua jag har både hört och sett mycket och undrar varje gång, varför ber man inte om hjälp!!

     


Sen gick vi ner med hästarna till hagen..mulet trist väder men Bob fick ändå ha sitt nya flugtäcke..deras hage ligger ju precis vid ett kärr och det är havet (Östersjön) som en gång i tiden gått hit upp och flygfäna trivs väl i sumpmarkerna..

Buster rullade sej flera gånger och man såg tydligt hur nöjd och glad han var efter lastningen..

 

   



Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards