carinarhodin

Alla inlägg under mars 2011

Av Carina Rhodin - 16 mars 2011 20:00

Hej nu är jag här för andra  gången idag..men jag ville bara sätta in en bild från i kväll i stallet. Ida är nämligen hos "frissan"..Det är Emma som helklipper Ida,,jodå Emma kan mer, än hålla bra lektioner  I morron lär Ida säkert frysa så hon får väl ha dubbla täcken ett tag tills värmen kommer, för idag har det ju vart iiisande kallt o blåsigt. Blir det fint på söndag ska jag nog iväg o hälsa på Mysa i Marielund, kanske rida ut på henne tillsammans med en annan tjej i det stallet som heter Sofia. Hon verkar väldigt "trevlig" och står på kö för att få stalla upp sin häst här på Västeråkra..me like.

  

Emma som klipper Ida ikväll..

  

Nöjd Ida hos frissan..Elina håller henne sällskap...

Av Carina Rhodin - 16 mars 2011 09:21

När man minst anar så händer det...Nej, jag har inte vunnit på Triss men igår ringde Nalles ägare och sa att hon kunde ta hem honom till Helsingborg nu till helgen!! Men eftersom vi haft ett sjukdomsfall bland hästarna så får han vara kvar mars ut...Men bättre 2 veckor till än 10 som det skulle blivit egentligen plus att Mysa kommer vid månadsskiftet oxå. Egentligen skulle jag kört dubbelt ett par månader med stallhyror osv men det slipper jag nu. Det känns väääldigt befriande kan jag säja   Ägaren ska rida honom själv (eftersom han har lite olater för sej hmm) för att sedan lättare kunna sälja honom. Kanske hon hade en ev köpare på gång oxå, för det var någon i Helsingborg som troligtvis vill komma hit redan på lördag för o provrida Nalle, Lycka till...säjer jag.  


Har inhandlat nya Steeds (ridskor) från Hööks. Hoppas dom håller bättre än vad dom från Börjes gjorde..Ok, Börjes kan ha hyfsade saker men mina jodphurs för 600 höll endast 5 månader sen var dom heltrasiga rakt igenom,,lite mer kan man väl kräva för det priset???  

  

Av Carina Rhodin - 14 mars 2011 20:00

Äldsta dottern är hemkommen från Kalmarresan och en utarbetad hästmorsa kan pusta ut..I dag hann jag fixa utsläpp o höpackning åt tre hästar innan jag körde till jobbet. Nalle var lite snorig så jag tempade honom i panik men det var ingenting..puh. (Nalle är inte min son om nån nu undrar utan min foderhäst)


I går kväll hade vi löshoppning i ridhuset och Nalle fick vara med. Jag var beredd på att han skulle fatta nada den här gången oxå, som i longeringen, men attans han överraskade, galopperade på duktigt och hoppade flera gånger.  


Jag jobbar nästan heltid nu och kör bilbrevbäring istället för trappspring i Marieberg Och istället för o klappa små hundvalpar i hyreshusen får jag nu se lite "rediga" djur i Bastasjö. T e x islandshästar, en getabock ..

  

samt dessa snyggingar,,Highland Cattle, söta och väldigt snälla faktiskt..


  



Av Carina Rhodin - 12 mars 2011 19:34

En vecka sen jag hörde av mej..trodde ni jag hade dött eller..?? Nästintill kanske, för denna veckan har gått i moll..lite tråkigheter här i stallet, vilket gör att Mysa (min fjording) inte kan komma hem till mej förrän sista mars om det inte händer "mer saker"..MEN den som väntar på nånting gott...Jag gjorde iallafall "affären" med Anna i söndags så nu står jag som Gullmysas ägare.  I dag red jag Annie på lektionen. Hon är ju privathäst egentligen men jag fick låna henne av Chris. Annie är så nöjd nu när hennes bästis Ida har kmmit tillbaks till Västeråkra. Elina åkte ju ner till Eslöv i söndags och hämtade lilla Idde.

I eftermiddags ringde det på dörren och utanför stod Ida och ville hälsa på..(sanning med modifikation) och precis som förra lördan kom grannen Mogge just ut och fick klappa häst igen..fast en lite mindre.

  

  

Titta noga för här är den bästa ponnyn i världen...


I morron bitti åker Elina till Kalmar på ett par dar så nu får Curlingmorsan fullt upp med 3 hästar som ska ut, in, mockning, höpackning osv..Sen på kvällen ska Nalle få vara med på löshoppningen i ridhuset. Elina red honom nu ikväll och han gick riktigt fint..det är så kämpigt det här med Nalle, jag försöker sälja honom åt ägaren men inget verka duga...Hon tycker väl att han har det bra här tiden ut..och det har han ju för allandel..  

  

Jag med Annie & Lotta med Vicky innan lektionen idag...

  

Jag o Annie  på lite närmre håll..mitt i en lerpöl.

Av Carina Rhodin - 5 mars 2011 19:20

Snabbupdating här..sitter med färg i håret o vääääntar. Snål som faen har jag blivit nu och har ingen lust för tillfället o lägga 1500 på frissan så jag kan väl prova själv. Men känner jag mej själv kommer jag o ångra mej om en timme sisådär...

Innan Elina skulle ut o gå med Belmondo i Allatorp i kväll så gick hon med honom hem till våran ytterdörr o ringde på. Jag rusade till dörren för o öppna (trodde det var nyinflyttade grannen Mogge som ville ha hjälp med o hänga upp gardiner hehe) men där utanför stod BELLIS. Så gulligt, o just då kom Mogge ut på trappan, han är rädd för hästar; men det slutade med att han oxå stod o gosade med Bellis..

.

  

Bellis  o Mogge i kväll på min trappa..

  

Oj dålig bild..kan det bli föör mycket sol?? Fikatajm efter ridningen i dag iallafall.


Av Carina Rhodin - 5 mars 2011 17:32

Vilken rolig hästlördag det var i dag..och våren har kommit med strålande solsken. Kan det bli bättre?? Jo, det kan det. Ida kommer ju hem från Eslöv i morgon och om 2 veckr är lilla Mysa här. DÅ kan det inte bli bätre.  Elina med farsa ska köra ner i morron och hämta hem prinsessan. Hon är nämligen inte sjuk utan lider av hemlängtan..(tror vi) Därför kommer nu Ida aldrig lämna Västeråkra förrän det är dags att träda in i hästhimlen..

I dag var det dags o rida lektion och jag hade som vanligt Beauty. Efter ridningen satt vi i gruppen (Mats, Lotta, Harriet, jag o Elina) ute i solskenet utanför stallet och drack kaffe och Lotta bjöd på hembakade semlor..MUMS och tack  Sen hängde Chris med mej till Marielund för o titta på min blivande darling..Gullmysa alltså. Och gud så kelen hon var då..det var svårt att slita sej i från henne men snart så är hon ju här..Var på Granngården i morse för att fylla på pelletsförrådet, för nu är det många munnar att mätta..puh.


Alva ligger sjuk i influensa fortfarande..hon har haft 39 graders feber i 3 dar nu men det värsta är nog hostan..Ni vet, hostar tills man nästan kräks.Har försökt o låta henne va i fred, har liksom inte tid att bli sjuk nu..  

  

Mysa i dag..

  

Chris ville hälsa på lilla Mysa oxå..


Av Carina Rhodin - 2 mars 2011 20:23

Gårdagen började så spännande; jag skulle ju provrida Gullmysa..Jag åkte till Marielund till Mysas stall och ägaren mötte upp och vi lastade henne i transporten och körde hem till Västeråkra. Elina red henne först (i ridhuset) och hon gick vääldigt fint, o sen red jag henne, kanske inte lika bra men hon var ljuvlig.

Sen var jag o jobbade och när jag kom hem på kvällen satt Elina o grät. Vår ponny Ida, nere i Eslöv hade blivit sjuk och fodervärden hade ringt henne och sagt att dom trodde Ida hade fel på hjärtat!!! Jag såg hela scenariot framför mej..avlivning osv..Senare på kvällen var jourhavande där och det var nog inte så farligt, nån infektion eller inflammation. Hon fick smärtstillande och piggnade till. Det sorgliga i det hela var väl att fodervärden egentligen ville vi skulle hämta hem henne direkt, men när dom fick höra att det inte var så farligt så ville dom behålla henne tillsvidare..Älskar man sin häst ställer man upp ÄVEN om den blir sjuk..Tänk på det innan ni skaffar djur.  

Det blir nog en "affär" med Gullmysa så snart kommer bloggen explodera med bilder på den sötaste fjordingen man kan tänka sej. Hon är ca 145 i manken och väldigt smäcker, dressyrtypen och aldrig inkörd.

Mitt liv senaste dagarna har vart som en EKG-kurva eller kanske en CTGkurva (ni vet sån där man tar vid födslovärkar) höga toppar och djupa dalar. Men vem har sagt att livet   ska va en dans på rosor jämt?? 

Min prinsessa (Alva 14 år) har fått vinterns influensa och ligger nerbäddad..Ska jag klara mej den här vintern? Alvas baciller brukar alltid hoppa på mej. Förrförra vinter låg vi bredvid varandra en hel vecka och skickade febertermometern sinsemellan..Rätt mysigt hade vi ändå  

  

Fula jag med gulliga Mysa efter provridningen igår...

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards