carinarhodin

Alla inlägg under februari 2011

Av Carina Rhodin - 10 februari 2011 20:43

I dag blev det bara en halv arbetsdag..efter brevbäringen kände jag mej helt matt o surrig i benen..ni vet så där svag o illamående. Men jag körde min "hämta" runda i stan oxå sen gick jag hem..Agnes tog bryggvakten åt mej och jag sov en timme direkt när jag kom hem. Och kan ni tänka er; Elina hade borstat av Nalle leran,fyllt på vattnet o mockat hos honom, utan att jag bad om det!! Hon har ändå lite känslor för sin dassiga morsa..hehe. Nu har jag iallafall gjort lite plättar och hade sällskap vid bordet;

  

Barney undrar om det här kan va nåt..

 

Fick ett tips att jag ska prova o longera Nalle o se vad han hittar på då..Jo,till helgen ska vi göra det Maria..behöver verkligen lite "professionell" hjälp.

Av Carina Rhodin - 9 februari 2011 20:21

I dag är jag gladare..Nalle gick bra med Lollo i ridhuset (fast hon vågade inte galoppera med tanke på hans bockningar) o sen skrittade hon ut en liten bit på grusvägen ner mot Allatorp och han verkade tycka att det var kul i vårsolen  

Frågan är nu bara vem som ska galoppera honom..innan jag låter han gå med på nån lektion..hmm. Elina totalvägrar att hjälpa mej med nåt överhuvudtaget, och vill absolut inte ramla i backen i onödan, då hon spräckte skallen förra vintern när vi krockade..Det får liksom inte hända igen.. 

  

Night Rider ("Nalle")

  

 

Ida (vår ponny) som är hos fodervärd i Eslöv har det superbra nu. Hon har gått förut med ett halvblodssto i hagen men den bitchen har jagat Ida, motat henne osv..så nu går hon med en liten b-ponnyvalack vid namn; Brutuz..Det går fint men vi får välan se så hon inte blir brunstig och hingstig som hon blir ibland framåt våren..Men hon har gått med valacker förut innan vi köpte henne för många år sen. Nästa söndag ska jag köra ner o hälsa på gumman, och jag lovar att jag kommer säkert böla som jag gjorde när hon åkte ifrån oss. Hon är hästen som alltid kommer att betyda mest i mitt (o Elinas ) hjärta..så är det..  

Av Carina Rhodin - 8 februari 2011 20:06

I natt var det storm..kanske inte riktigt som "Gudrun" men kanske hennes lillasyster ..och inte kunde vi ta ut hästarna på morronen eftersom det fortfarande blåste rejält. Dom fick stå inne medans vi mockade (ja jag mockade ju bara Nalles box såklart) sen blev dom utsläppta vid middag. Och då, DÅ, kom våren, 7 plus o sol. Man tackar..riktigt najs o jobba idag..kunde nästan köra med nervevat i postbilen  I går red Elinas kompis, Emelie, Nalle. Det gick ganska bra sa hon förutom att han bockade som vanligt när hon skulle galoppera..och det gör mej förbannad för även om han inte har världens bästa kondis; så GÖR man inte så.   Slutar han inte med dumheterna så ligger han risigt till grabben!! MEN han är ju så jäkla go o kelen så det skulle nog kännas o lämna tillbaks honom..i kväll när jag kom hem från jobbet så gick jag direkt in till stallet i postkläderna; skulle bara fylla på hans vattenhink hade jag tänkt..då stod det en häst i hans box som var grå istället..Hehe, Nalle hade rullat sej i leran till oigenkänlighet, kom just på då att ägaren sagt: "Nalle älskar att rulla sej" Körde med piggborste o annat i 45 minuter innan jag var nöjd, Postkläderna var inte längre blåa, så nu ligger dom i maskinen.


En annan liten goding var med på jobbet i kväll:

     

Av Carina Rhodin - 6 februari 2011 13:36

I natt sov jag endast 2 timmar, så idag är jag inte på topp..vaknade vid halv 3 o kunde inte somna om..Vet inte varför jag inte kan koppla av, kanske har jag lite för mycket saker i huvudet som maler..  Jag o Elina gick ut till stallet vid 8 så vi hann rida innan 9 då ridhuset var bokat. Elina red Alfred eftersom hon passar honom nu när Emmy är på bröllopsresa. Jag red Nalle såklart och idag fick jag honom att gå fint på tygeln hela tiden i skritten. Egentligen är det inte min typ av häst att rida för han kräver verkligen starka skänklar..Han är väldigt trevlig att hantera, men lite för seg i ridningen,,Lollo som har ridit honom åt mej ett par dar denna veckan gillar honom skarpt så kanske hon kan ta över fodervärdsskapet senare..

  

Night Rider i morse

  

Snön smälter och det blir översvämning i hagarna

Av Carina Rhodin - 5 februari 2011 17:57

Red Blaise på lektionen idag och det var kul o rida ponny igen!! Jag kunde eller rättare ,sagt vågade inte, rida med ut på Nalle i stormen.. Eftersom jag inte känner honom speciellt väl än så var det tryggare o gå upp till ridhuset. Han är ganska seg faktiskt så man behöver absolut spö för o väcka honom när mina skänklar inte räcker till..hmm. Känner mej ganska usel i dag faktiskt, för när Elina satt upp sen på honom sen, gick han hur fint som helst..Men hon har ju ridit varje dag i typ 15 år..(tröstar mej själv lite)

  

Jag o lilla Blaise som jag red idag

  

Jag o Night Rider idag på  väg in i ridhuset

 

En riktig stalldag blev det idag och jag har faktiskt inte hunnit äta middag än!!! Fy på mej! Men nu är kycklingen i ugnen i allafall. Och inte har jag bakat nåt än till kalaset i morron. Känns som om jag får skippa Melodifestivalen i kväll, tyckte det var nån som sa att den började idag. Får nog ägna mej åt lite "husliga" sysslor stället.  

Av Carina Rhodin - 5 februari 2011 12:02

Förlåt för dålig updating..ja tiden bara rinner iväg..Har haft Night Rider 1 vecka nu och han har ridits lätt alla dar utom igår då han fick vila..Måste ju få upp hans kondis, så idag har jag tänkt o rida ut mot Nicklastorp golfbana men nu vete fasen för det ska tydligen bli storm!! Kanske inte läge då direkt..


Har tagit ut Nalle, Bellis o Affe i morse samt mockat, varit på Granngården o köpt Krafftpellets o sen hämtat upp Elina på busshållsplatsen. Hon hade tjejfest hemma i gårkväll (födelsedagsparty) o sen körde jag in dom till stan för dom skulle ut o dansa..Ja Elina hade "övernattning" i stan..


Nu ska jag snart rida lektion o sen intag av alla hästar..ja här kommer i allafall en bild från i morse:  

Bellis nosar lite på sin nya kompis Nalle..

 

  

Sonny o Nalle

Av Carina Rhodin - 2 februari 2011 20:11

Night Rider är verkligen inte i nån vidare kondition..igår när jag var på jobbet så tog Elina upp honom i ridhuset o red en stund, men han tyckte väl att hon krävde lite föör mycket för han bockade så hon ramlade av!! Elina gillar inte såna fasoner så hon ringde mej på jobbet;"Nu får du sätta igång din häst själv för jag gör det inte"  Men jag jobbar ju hela dagarna så det blir ju inte förrän till helgen isåfall som jag har tid..jag måste ju hinna mocka o släppa ut honom i hagen i första hand..Ja i allafall så dök Lollo upp i går kväll, som ett kall från ovan, hon har inte varit i stallet på ett halvår!! men nu hade orken kommit tillbaka o hon var ridsugen..så nu ska hon rida igång Nalle lite försiktigt, hon började redan i morse o red en halvtimme och idag skötte han sej gullet..Nu hoppas vi att snön försvinner snart så man kan ge sej ut o skritta långa rundor. Det skulle va det optimala just nu för Nalle..


Ett första vårtecken i dag när jag var på jobbet, dvs..i  Marieberg.

  

Snödroppar på  Nyhemsvägen i dag..


I går fick Nalle nya skor, han var inte skodd på väääldigt länge, men nu är det fixat och så kom veterinären hit o gav honom en botulismvaccination..känns bra när detta är gjort och det tycker säkert Nalle oxå så slipper han snubbla.


Om nåra dar (6/2) fyller ena dottern år..20 år och jag mååste verkligen in till stan innan jobbet imorron för o handla presenter (ångest) och så ska hon ha fest på fredag här hemma innan dom går ut på stan..o till det måste jag oxå fixa nåt (ångest) och sen på "riktiga" födelsedagen på söndag blir det "släktkalas" och vad ska vi bjuda på då..?(ångest) Skulle verkligen behöva lite ledighet känns det som..  

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards