carinarhodin

Alla inlägg under juni 2015

Av Carina Rhodin - 6 juni 2015 10:40

Väcktes kl 08 av en ridsugen dotter..hua jag är verkligen inte människa när jag är yrvaken MEN vad gör man inte..hehe..alltså tog jag över Idris i barnvagnen och så gick vi en runda med Hugohund..och Elina stack till skogs med Buster..det var en underbar morgon med strålande sol så vi satt ute och drack kaffet och väntade till de kom tillbaks..Idris sov så gott så de hann ta den långa rundan i Rosenholm och det var en svettig häst som kom hem en timme senare..men han såg väldigt nöjd och glad ut..

Världens bästa Buster..som sen släpptes ut i en sommarhage med Affe..en tillfällig hage och jag vet inte när de ska få den riktiga än..men denna hagen gillar ju Buster för det är hans gamla där han gick med Bob förra sommaren..Bob som nu betar på betydligt större ängar i Trapalanda..


 

  

Av Carina Rhodin - 5 juni 2015 09:23

Buster fick ett tidigt morgonpass..Idris låg i vagnen med "flugtäcket" över sej medans Elina hade börjat skritta när jag, mormorn, kom upp för att passa..egentligen är det ju inte så mycket att passa då Idris är en väldigt snäll kille..men inte kan han ligga där själv medans mamma rider..

         

Nu har de börjat och trava lite igen..kejsarsnittet är väl läkt men känslen är väl inte 100 än såhär 6 veckor efteråt..men det blir nog bättre för varje ridpass..Buster var hursomhelst jättefin, mjuk och pigg och arbetsvillig..Tänk om en annan hade haft de egenskaperna..hehe.

Av Carina Rhodin - 4 juni 2015 21:07

Idag var det säkert en rolig dag för Buster igen..han som haft en ofrivillig vila igen pga tappskon..så kom då hovslagaren idag och slog på 4 nya och vips var han mycket piggare när han skulle ledas ner till sommarhagen..och där fick han gå några timmar tillsammans med Alfred tills det blev dags att komma in och få bli riden igen..lite bilder på snyggingen ikväll..en solig och varm kväll..  Äntligen.

       

    

Hovslagarn tyckte han hade vuxit sen sist..hehe ja för att vara connemara är han väldigt stor..men ändå alldeles lagom..


Skickade iväg ett träckprov igår och svaret idag var att Buster hade 0 mask!! Till skillnad mot förra året när vi köpte honom..då visade han högsta referensvärdet på blodmask..så på Irland hade han definitivt inte blivit avmaskad..fy sjutton..

 




Av Carina Rhodin - 3 juni 2015 21:35

Buster tappade en sko i förra veckan och har gått och småhaltat lite eftersom han har ont i hoven..vår hovslagare skulle kommit i måndags men fick akut förhinder..kändes som en evighet att få vänta ytterligare några dagar, men i morgon så ska det bli fixat..Gick en runda med Hugo i hagen där uppe i skogen i kväll, och vad hittade han där inne i snåren om inte Busters avtrampade sko..

 

Husse har tagit semester från sitt riktiga jobb för att hinna måla stallet..och nu har han kommit en liten bit..

 


Idris har redan blivit 6 veckor och idag "snackade" vi lite med varann när han var inne och hälsade på..

   

Hugo älskar att vara med Idris och vill gärna vara barnvakt..


   

Av Carina Rhodin - 2 juni 2015 16:39

Cirkusen var här i helgen och det är ju alltid ett kontroversiellt ämne..ska de få ha djur med eller icke..själv tycker jag att elefanter, sjölejon och tigrar absolut inte har där och göra och att det är djurplågeri..däremot så tror jag att dessa små shettisar som jag såg i helgen har det bra..de var välvårdade, både i päls och hovar och fina i hull..och småhundar tycker säkert oxå det är kul att få göra konster och visa upp sej..tänker på min lilla Hugo som är en bolognese och som är en ras som ofta finns med på cirkusar..Han skulle garanterat gilla att vara med..

    

(Den här cirkusen har inte de ovannämnda djuren utan bara hästar och hundar..)


Fin hage hade de små iallafall..och idag var det Busters tur att få smaka lite gräs i sommarhage..Elina var nere och hämtade upp dom efter ett par timmars bete så dom inte blir sjuka..medans supernanny passade Idris..tur hon har en nanny som både är disponibel och gratis..  

 

Dom stannade till utanför så jag kunde ta bort ett par gigantiska fästingar..


 

Tyvärr killar så måste ni upp till gamla hagen resten av dagen..   


12 grader blåst och regn..det är så det ser ut nu sommarvädret...vill ha sol och värme sa Cesar..

 

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards