carinarhodin

Alla inlägg under juni 2015

Av Carina Rhodin - 15 juni 2015 19:40

Idag var det då Gidlöfs tur att rida Buster igen..ja, hon heter Johanna på riktigt men vi har fler Johannor i stallet..

Eftersom det är väldigt dammigt på sommaren i paddocken och Buster väldigt känslig, så gick jag upp och satte på spridaren i flera timmar innan..trots det fick han ett par hostanfall..dom kommer precis när han blivit ordentligt uppvärmd och ska börja trava..Han har därför börjat med Ventipulmin morgon och kväll, precis som förra året..Han rids mest i skogen men han "måste" ju även gå i paddocken emellanåt..


Men inom en vecka ska det komma hit nån grävkille, och fixa nån självbevattning..och det hoppas vi ska lösa problemet med rykig paddock..    


Ja, Johanna kan sin sak, och rider väldigt bra och Buster var väldigt fin..han har utvecklats faktiskt på bara några veckor..han behövde nog den där vilan och har mognat och smält allt han fått lära sej det senaste året verkar det som..Bild på ekipaget ikväll..

   


Och hemma låg det här lilla vita ekipaget och slappade...ett eget parasoll har de oxå fått..

  

Av Carina Rhodin - 14 juni 2015 21:18

En fin helg med strålande sol..fast ikväll när jag satt i paddocken tillsammans med Idris och tittade på Buster, så var det väldigt blåsigt..Buster, och de flesta hästarna är fortfarande inne om nätterna men vid midsommar flyttar en del till andra beten och de som blir kvar börjar väl gå ute till natten då oxå..

Det kommer en ny häst på torsdag och den ska gå tillsammans med Buster i vinter är det tänkt..och nu i sommar får den gå med Buster, Affe och Gritte..hoppas allt kommer att gå bra!

 

Nu äntligen är alla fåren klippta..


..och stallet är oxå äntligen färdigmålat..det tar sin tid eftersom Husse jobbar typ 130 % med andra saker..

 


Stella är bättre i sina ben idag men har endast gått en liten runda med mej runt stallet..sen ligger hon mest och vilar..är hon inte piggare i morron ringer jag nog smådjurskliniken för en hälsokontroll..hon verkar inte direkt sjuk, men det är liksom inte den vanliga Stella..som springer, klättrar och jagar..Kanske hon har gått in i väggen  ?

 


Och så lite Busterbilder..            

I morron är det Gidlöfs tur att få rida honom..


 

Härligt att kunna sitta ute och äta..och inga getingar ännu..nåt som jag verkligen har fobi för..

Av Carina Rhodin - 12 juni 2015 20:32

Åkte in till stan i förmiddags med Hugo för att leta upp det där hundklippningsstället "Fin Hund"..irrade runt på gatorna, kunde inte hitta, så till slut fick jag ringa och bli vägledd..hehe..och jag som jobbat på Posten sen -83 och trodde jag hittade allt..Jojo, skönt man inte bor i stan och måste gå på asfalt jämt med sin hund..fick mej en tankeställare och det var precis så Hugos förra ägare tänkte oxå, ..han var från Öland och skulle förbli en kille på landet..

 

Här stannade Hugo och sniffade lite extra..precis utanför affären Hundbiten..Nä, nu vill jag hem till Västeråkra istället, sa han..


Stella är antingen sjuk eller skadad, hon har legat inne hela dan och vill inte stödja på frambenen, hon verkar halt i båda..senast igårkväll sprang hon som en gasell på gården..och den som sett henne kuta här, vet att det går undan, hon kan liksom inte , utan springer jämt jämt..vet inte om det är det som har gjort att hon gått ner i vikt och blivit så smal..det med vikten samtidigt som hon har ont satte fantasin i sken och jag tror hon fått cancer..men hoppas ju förstås att hon bara stukat sej från nåt hopp..kanske från ett träd..det är en vild tjej Stella och hon har redan gjort av med några av de 9 kattliven, trots att hon inte fyllt 2 än..

 

Jag öppnade dörren för henne ikväll och då linkade hon ut till Sessen och Hugo..la sej ner och brydde sej inte om att jaga fåglar som kvittrade i buskarna, och då är det nåt som inte är ok...


Idris kom in en stund efter sitt besök på BVC, han har lyckats gå upp 1 kg och vuxit 3 cm på endast ett par veckor..Hur är det möjligt? Och hur lång ska denna gossen bli..när han föddes för 7 veckor sen, mätte han 47 cm och idag var han 57..Ett par bilder på 5-kilos-bullen..

   

Ganska lik pappa Hamza idag..iallafall frisyren..


   


Av Carina Rhodin - 11 juni 2015 18:49

Idris är på väg till studentfest nu..iklädd väst och fluga..hehe..

     

Pappa Hamza stannade hemma..


Imorron ska jag åka iväg med Hugo till ett Hundtrim för att visa honom stället och så får "trimmaren" lära känna Hugo lite innan vi fixar till honom runt midsommar..Hugo vart ju inlämnad på klippning i 3 tim med sin förra ägare och efter den sejouren så vart han väldigt svår att sköta pälsen på..förmodligen har dom väl vart för bryska med honom, håröm som han är den lille krylltotten..Men jag vill ändå ha honom nerklippt i sommar så han slipper lida i värmen..

 

Pälsen har växt enormt de här 2 1/2 månaderna som vi haft honom..och längre lär den bli i sommar..Bologneser ska inte klippas (enligt regelverket..hehe) men det skiter jag i!


Och den andra lilla vita, som förr var den stilige avelshanen med namnet Kopparkullens Diamond, som sedan blev kastrerad och såld till mej, han har minsann börjat utforska naturen...kom och la en skata eller nåt liknande, nedanför trappan som han lyckats fånga..Duktiga Cesar..

 

Av Carina Rhodin - 9 juni 2015 20:56

Här kommer fler bilder från en solig förmiddag i vår vackra stad..Karlskrona..vi var och letade studentpresent och just studenter såg vi överallt..som här nere på Borgmästarkajen..nån roddtävling och lite skönsång från nån kör..såg vi bl a..

       

Elina och Idris var såklart med..känns som vi hänger jämt nu..och där i gula huset längst till höger i en takvåning bodde Elina innan hon flyttade hem till Västeråkra igen..En saknad lägenhet men livet är ju föränderligt..

      


 

Passade Idris ikväll när Buster och Affe skulle in..O det är en bra bit in till stallet nu från den nya sommarhagen..grusvägen känns oändligt lång med 2 sega mätta kusar på släptåg..

   

Elina har inte svimmat där hon ligger på knä...här klipps det hovskägg..

Av Carina Rhodin - 9 juni 2015 19:11

Idag har jag nog tagit sjuhundrafemtielva bilder..de flesta på Buster och Elina i paddocken..han gick ju så jädrans bra idag så det är inte sant..Han vilade ju minst 2 månader, då Bebben skulle komma, och den vilan gjorde nog susen, för idag gick han t o m i form heela tiden i galoppen, vilket han haft lite svårt att orka med..och så reds han igår av en skitduktig tjej, Gidlöf, som kommer få rida Buster lite ibland då hennes egen häst är skadad..ja, sen kunde Elina knäppa ridbyxorna för första gången sen september..hehe och hennes magmuskler och andning har kommit igång igen..

Lyckligt par ikväll alltså..kunde lika gärna filmat för här kommer en maaassaa bilder..


Ballinteeaun Buster  (e.Milford Siskin)

               

                   

     



Av Carina Rhodin - 8 juni 2015 13:57

I lördags morse föddes det ett litet föl här i stallet. Det är Sandras Lookie som fick ett stoföl som lät vänta på sej..jag tror hon bara väntade på den fina soliga morgonen som var då i lördags..Idag smög jag  i buskarna, som en paparazzi, för att inte störa dem där de stod i en liten dunge och myste..

 


Stella gick med och kollade in men tyckte det var alldeles för lugnt och fridfullt..  

 

Av Carina Rhodin - 7 juni 2015 22:00

Lite bilder på de bästa..

 

Tripp, Trapp och lille Trull (Hugo) fast den främre är inte vår utan en hagkompis, sa att vi inte skulle köpa mer hästar efter senaste dödsfallet utan bara ha Buster, men har börjat ändå att tänka i ponnybanor..att ha 2 egna är det mest praktiska..och 3 är 1 för mycket..


 

Sista dan i denna hage, i morron var det visst byte igen..


 

I morse satt jag nyvaken och yr i bollen och drack kaffet utanför stallet, och höll Husse på målarställningen sällskap samtidigt som jag passade Idris, när Elina skulle rida..Helst hade jag legat i min säng.

Och Stella har jagat både hare och fångat fågel idag. En tjej som kräver lite spänning i livet..  

 

Och Idris äter sover och växer...till veckan ska han redan gå på sin första fest..studentskiva..  

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards