carinarhodin

Alla inlägg under april 2011

Av Carina Rhodin - 14 april 2011 21:02

Hej!! Jag har inte dött, om nån nu skulle tro det. Bara jobbat. Men i måndags kväll smet jag hem snabbt så jag hann rida ut med Mysa. Jag hängde med Elina o Emmy (som red sina hästar Ida och Alfred) Vi red en jättelång runda uppe i Rosenholmsskogen..men jag var nära på att vända ett tag när militären började med skjutövningar..  Men Emmy pushade mej o sa att det går bra för jag har en så trygg häst..det är lite läskigt första gången (eller andra var det ju) man rider ut o kommer mitt i skottsalvorna..men det måste hästarna vänja sej vid om man vill rida ut, för här har vi mycket militäter i buskarna sommartid.  Det gick kanon och jag älskar lilla Mysa mer för varje dag. Hon är en klippa.. 


I dag har jag lånat ut Mysa till ridskolan..en tjej som heter Jenny red henne och efter lektionen sa hon att hon skulle kidnappa min häst, för hon blev så kär i henne...det kan hon ju drömma om hehe men det är ju kul att andra oxå gillar henne..Jenny ska få rida henne fler gånger när jag jobbar.


I morron är jag leeeeeeedig. Ska först iväg på morronen på MR..magnetröntgen. Jag skriver aldrig om det här men jag har haft en helvetes värk till o från i flera år i höften ner till foten..och sista halvåret domnar benet så jag tappar balansen. Därför slutade jag som brevbärare på Marieberg för jag snubblade i trapporna  Nu kör jag bil uppe i Hässlegården och Bastasjö och där ser jag denna lilla skiten varje dag; han går tillsammans med 5 islandshästar och kommer fram till postbilen när jag ropar på honom...

 

 


Vi har ju får här på Västeråkra, o 9 lamm men getter är mer sociala och väldigt charmiga..man kanske skulle skaffa sej ett par såna oxå..  

Av Carina Rhodin - 10 april 2011 21:16

I morse släppte vi in den nya hästen Nina bland våra ponnytjejer och det gick så bra..Först brydde sej inte Ida ett dugg, la sej ner o rullade istället; men efter ett tag blev hon nyfiken för Nina är väääldigt brunstig..och sånt gillar Ida..så hon följde henne i hasorna i eftermiddags.  Har varit på isshowen på Arenan. Temat i år var "Skönheten och odjuret"..jag gillade aldrig den filmen och jag riktigt led av den tråkiga musiken, när Alva var liten o skulle titta på filmen..men idag stod jag ut. Men showerna som varit de 2 sista åren var det betydligt mer fart i (t ex när dom gjorde Mamma Mia) Idag var det liite segare men småbarnen gillade det säkert. Ca 1000 pers var där o tittade..  

Alla konståkare tackar för sej..Alva nånstans  på isen.

 

Idag har Elinas gamla bästis Maja varit här hela dan o hälsat på..så eftersom jag var iväg så "lånade" jag ut Mysa till Maja så hon kunde hänga med Elina o Ida ut i skogen..Maja tyckte hon var suverän och "värd det dubbla"..ja, jag hade turen att hitta Gullmysa (och för ett vettigt pris) Ida har inte gillat innan när Mysa kommit för nära, utan lagt öronen bakåt o visat (hugg)tänderna..men nu när tydligen Ida sätter igång o brunstar hon med så var Mysa ganska intressant..

 

Maja med Mysa innan uteritten idag...

 

Ida vill nosa lite på Mysa..men får ju inte verka föör intresserad så lägger öronen bakåt för säkerhets skull hehe

  Puddingarna Ida o Gullmysa blev kompisar ett tag..

 

Av Carina Rhodin - 9 april 2011 22:24

En mentalt och fysiskt jobbig vecka är snart slut och jag typ kollapsade i eftermiddags, ja eller nåt liknande...I går morse kom Nalles ägare hit till Västeråkra för hon ville rida o "känna igenom" honom lite innan den presumtiva köparen skulle komma idag..Nalle gick hyfsat med Magda som var sårskadad från ett fall från en lastbil, tog ett par hinder oxå och han galopperade på bra i båda varven (Nalle är en travare)  Sen var det då dags för mej att gå till det "riktiga" jobbet, det som är avlönat, med dunkande huvudvärk efter morgonens stress. Utsläpp, mockning, höpackning o ryktning..allt innan halv 9. Vid 7 när jag kom hem igen rusade jag ut o borstade av leriga Mysa. Det var hoppträning i ridhuset så jag red henne i paddocken för första gången. Red bara en liten stund för Alva ville så gärna rida oxå..och mitt ömma modershjärta gav vika. Alva travade henne bra länge, Mysa behöver få upp flåset lite..  Därefter kom Filippa till stallet för hon ville säja hejdå till Nalle..usch vad tråkigt för henne och jag kämpade emot tårarna...Senare på kvällen så var jag i Rödeby och dumpade av Elina o Tova som skulle på fest..Ögonen gick i kors när jag körde hem..


Idag då: Köparna från Helsingborg kom i förmiddags, tjejen provred Nalle och idag visade han inte sin bästa sida. Var slö och svårt för galoppfattningarna.(kanske ett trix från hans sida för att få stanna kvar på Västeråkra, hehe) Men hon verkade gilla honom ändå, för han fick följa med henne hem till Skåne..När Nalle stod där i transporten klar för avfärden o vi sa hejdå så bara BRAST det för mej. Jag började storlipa o gud vad jobbigt det kändes..Fortsatte att gråta medans jag mockade ur Nalles tomma box. Och nu gråter jag igen när jag skriver detta..suck. (jag och djur)


En timme senare skulle jag rida lektion så jag gick ner till hagen o plockade in Mysa o fixade till henne. Hade faktiskt ingen lust att rida, molande huvudvärk efter alla tårar. Vi började lektionen med o rida ut en runda runt Allatorp, för det var bara jag, Mats o Lotta idag. Sista halvtimme red vi lite i paddocken o idag är jag inge vidare nöjd faktiskt..travövningarna gick bra men jag hade liksom ingen ork..  

Jag-Mysa, Lotta-Vicky, Mats-Dragon today...


I morrn bitta ska vi släppa i hop det nya stoet, Nina, som kom ikväll, tillsammans med Mysa, Ida, Annie o Silvia..alltid spännande med nya hästar men nu tycker jag flocken är maxad..inte mer än 5 ston..


Sen är det isshow på Arena Rosenholm i morron eftermiddag, den årliga och Alva har genrepat flera timmar idag och det blir ett genrep till tiiidigt i morron bitti, sen börjar uppvisningen vid 4. Kanske jag hinner med en liten uteritt på kvällen..Undrar när jag ska hinna städa, tvätthögen blir aaaldrig mindre och så har jag hört talas om att det snart år PÅSK ..och jag som fortfarande inte har smält att jag inte hann julpynta..Är det detta som kallas för "ekorrhjul"??


Belmondo ikväll-leder sej själv..

 

"  Haha, sluta kittla mej matte"Jo Bellis kan faktiskt skratta..


Nalle; du tog en bit av mitt hjärta....    

Av Carina Rhodin - 7 april 2011 21:50

Det ena lammet efter det andra börjar ploppa ut nu och dom är så söta..ser faktiskt ut precis som i Lambi-reklamen, små vita ulliga godsaker...

 

Här är pojken ur den första tvillingfödseln, ett par dar gammal...

 

Men allt har ju en baksida säjs det...Fårens ligghall ligger ju vägg-i-vägg med ridhuset, och nu när dom hållt till därinne och dessutom börjar bli fler då börjar det lukta..och värre blir det ju varmare det blir. När man rider längs långsidan där fåren finns, där får man nästan hålla andan..  


I kväll hann jag inte rida, utan har bara borstat hästarna. Alva fixade Mysa och jag gjorde Nalle fin. Elina hjälpte till att smörja träns och sadelgjord. Och nu tvättar jag hästtäcken..Nalles ägare kommer i morron bitti och ska rida honom, för o känna hur han känns lite innan försäljningen på lördag..Och jag kan garantera att han kommer att vara i bättre kondition än när jag hämtade honom i slutet på januari..  


 

Alva gör Gullmysa fin i kväll

Av Carina Rhodin - 6 april 2011 21:27

Äntligen kan man sätta sej ner för första gången idag!! Kom hem halv 7 från jobbet o rusade ut till stallet för att hinna rida innan det blev mörkt,,och då står Mysa där och är lerigare än nånsin..(hon går ju utan täcke) Efter en halvtimme såg hon någorlunda ut o jag gick upp till ridhuset en stund för det var lektion ute i paddocken..hann bara skritta o trava lite för sen kom halv 8 gänget upp o skulle rida..så det var bara till o gå ut igen  Eftersom det fortfarande var ljust ute så skrittade jag ner till Boråkra o vände och sen blev det äntligen en härlig galopp upp för Ko-kullen till Västeråkra. Mysa är väldigt lätt o kontrollera..räcker med o ta lite i tyglarna så saktar hon direkt..ja, för femtielfte gången: hon är uuunderbar!!  

 

Mysan spanar upp mot paddocken där det är lektion..

  

Lite uppvärmning...

 

Filippa har ridit ut på Nalle lite tidigare i kväll och dom kom förbi mitt hus precis när jag kom hem från jobbet..Det var nästsista gången Filippa red honom för på lördag åker han..hon kommer att sakna honom jättemycket..och jag med.

 

Stiligt par: Filippa & Nalle..

 

Nalles ruuuuuuuuumpa...


Efterlysning:Eftersom Nalle åker på lördag och Filippa blir utan häst så undrar jag om det finns någon därute som behöver en medryttare..Filippa är en toppentjej; pålitlig, noggrann och jättesnäll och önskar hitta en ny häst att hjälpa till med. Kom gärna med tips!!


Från det ena till det andra: Bellis har hoppat över elstängslet i hagen ikväll och gått upp till stallet..Elina stod inne i Idas box när hon helt plötsligt fick se Bellis stå där o kika in..hehe..o jag som trodde det var en dressyrhäst vi köpte.  

Av Carina Rhodin - 4 april 2011 20:20

I går körde jag o Elina till Ronneby för o lämna tillbax sadeln som inte passade Mysa o körde istället upp till Fåglasång och tittade på sadlar. J ag hade tänkt mej en begagnad, för att komma några tusenlappar billigare undan men det fanns inga x-wide-sadlar kvar utav det "sortimentet" så det blev en splirans ny i dressyrmodell istället..och ett nytt träns oxå för att matcha.  På kvällen red jag ut med Emmy (på sin Alfred som nu är frisk) Vi red en jättelång runda i Rosenholmsskogen och Mysa var så pigg och helt uuunderbar. Vilket kap jag har gjort, kan nästan inte tro det är sant; att jag har lyckats att hitta den här lilla godingen.


I kväll red Elina Mysa en stund i ridhuset för jag hade jobbat och sen ville faktiskt Alva testa henne oxå!!!!!!!!Alva har ju inte satt sin fot i stallet på 2 1/2 år ,sen Ida skadade sej. Hon tappade helt lusten o intresset för hästar då och satsade på konståkningen istället, men nu red hon med Mysa ner till Boråkra gård o vände och hon vill rida mera nu...kul!!

 

Mysa o Alva i kväll

 

Mysa i sitt nya träns...

 

Bellis blev borstad ute ikväll o spanar ner mot herrgården..


Av Carina Rhodin - 2 april 2011 19:31

I dag har det varit stalldag i 12 timmar ungefär..hehe. Har man inte jobb, så skaffar man sej eller..skulle faktiskt kunna sysselsätta mej hela dagarna även om jag inte haft mitt jobb på Posten. Men man behöver ju en lön oxå..  

 Sadeln jag körde o hämtade i Ronneby passade tyvärr inte..det blir inte lätt det här o hitta nåt till Mysa för hon har ju ingen manke..o bred är hon dessutom..så i morron får jag köra o lämna tillbax den..suck.

Mysa var lite bufflig o väldigt påig när jag skulle leda ut henne idag, så i kväll blev det repgrimma på, upp i ridhuset o träna. Behövdes bara 10 minuter så höll hon sej bakom på avstånd, blev lugn och uppmärksam på mej. Det var en helt annan häst som leddes ner till stallet igen.


Sen var det Elinas tur o träna Bellis. Idag blev det både träns, benlindor o så la hon på sadel för första gången (den jag hade på prov) Han brydde sej inte..good boy. Sen longerades han i ridhuset. Fin galopp nu oxå.

Och så försökte jag mej på att klippa GullMysas man..den var ju riktigt lång innan. Det kanske inte blev nåt riktigt fjordingstubb men det blev iallafall bättre..    

Bellis o Elina

 

 

Vackra nyklippta Mysan

 

Mysa efter sin make over

Av Carina Rhodin - 1 april 2011 21:38

Mysa kom hit till Västeråkra i morse, min alldeles egna fjording..har ju ett par till kusar men det är dotterns..hopsläppet med Mysas hagkompisar (Ida Annie och Silvia) gick smärtfritt o lugnt tillväga, hade nästan inte räknat med nåt annat då dom är supersnälla..men man kan aldrig veta..dom lät Mysa gå med i flocken o beta  Alla hästarna i hagarna runt omkring blev oxå intresserade o gick så långt fram mot sina elstängsel som dom bara kunde, för att få titta närmare på den lilla ljusa skönheten. Fast Bellis o Nalle tröttnade fort o fortsatte att "leka" med varandra i andra änden av hagen i stället.


Sen har jag jobbat nåra timmar i em, tog lite komp på förmiddagen..och kvällen har jag tillbringat hos Mysa i stallet för alla andra ponnysar var på Clearround uppe i ridhuset..hon var lite ängslig eftersom hon blev ensam där nere..  I morron ska jag köra till Ronneby för att låna hem en hoppsadel, en brun ,,  

GullMysa i sin nya box i kväll

  

en bild säjer mer än tusen ord..

  

Hennes fina täcke


"Täghusa" är namnet på det stuteri på Österlen i Skåne, varifrån Mysa kommer..alla stona döps med det "förnamnet"..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards