carinarhodin

Alla inlägg under februari 2015

Av Carina Rhodin - 12 februari 2015 20:59

Hann se lite i slutet på hoppträningen där Buster och Sandra var med..(skönt att bo granne med ridhuset)..Idag gick övningarna ut på snäva svängar mestadels. Jag tycker Buster har blivit mycket säkrare och inte alls lika trött efteråt som föra gången de hoppade..det tar sej..väldigt snabbt lär han sej och vill hela tiden göra sitt bästa..(precis som ryttaren  )..ja, dom är så duktiga de där två..och på läktaren satt Elina och önskade att det var hon som red..hehe..men först måste bebben komma..


Lite bilder från ridhuset..kanske det blir en liten filmsnutt sen..


   

Helt klart snyggast på läktaren..


 

Två fina vita killar, Buster och Bertil..


     

Mitt hjärta smälter..  


När jag kom in så hittade jag den minsta vita prinsen (Cesar) sovandes i ett stalltäcke som hängde på tork..

 

Han sov djupt och snarkade..


Av Carina Rhodin - 10 februari 2015 08:55

Nämnde ju igår det vita islandsstoet Björk i Skåne..Hon kommer nog ut på Hästnet snart, och lycka för den säjer jag bara, som får denna lilla töltmoppe..Sen glömde jag ju att ta med Buster, angående "man får vara nöjd med det man redan har"..Ja, han är ju bara bäst den snällaste hästen på jorden..hehe..och bortskämd blir han..jag ger han lite extra gott när ingen ser..

       

Av Carina Rhodin - 9 februari 2015 21:05

De flesta vet ju att jag har ett gott öga till islandshästar och jag har ju pratat lite, fast kanske inte här på bloggen, om det där vita islandsstoet Björk som jag var så sugen på att köpa för länge sen..fast hon var inte till salu, då..

Men nu är hon det och ägaren hörde av sej idag och undrade om jag fortfarande var intresserad..

Jo, visst är jag intresserad..men fasen det ligger så fel i tiden som det bara kan bli..

Tyvärr, men sånt är livet..motgångar och framgångar...köpa kan jag alltid, men det ska finnas ork att sköta osv..Nä, nu får jag se fram emot barnbarn istället.  


Och nöja mej med det jag har..istället..

   


Av Carina Rhodin - 8 februari 2015 20:24

Lite bilder på djuren ikväll..Buster klipptes igen..helklippning. Han har en riktig "ponnypäls", den växer så fort och blir alldeles för tjock..så nu blir han säkert lite piggare på hoppträningen till veckan..som jag tyvärr inte kan titta på.

   

Alva hade harvat ridhuset och hälsade på i stallet på hemväg.


   

"Hm, flytta på dej, det där är ju min plats", säjer Cesar..


 

"Ok, jag flyttar väl på mej då", sa Stella och hoppade upp på bordet istället.


Fick bli lite hästhoppning på TV istället, med kaffe och raggsockarna på..

 

Av Carina Rhodin - 8 februari 2015 14:52

Och jag tjatar på om det fina underlaget i ridhuset..  men faktum är att westerngruppen igår var helnöjda och ska återkomma, och idag frågade Lasse om han skulle harva när hälften av islandsryttarna ridit och några ekipage återstod, nej det behövdes verkligen inte, sa den nöjde tränaren Niels..(han från Skaneyland som jag lovordat här förr) Och nåt som oxå är positivt är att det inte kommer att ryka till våren/sommaren...jättebra för Buster som är så känslig för damm.

 

En liten fålla i paddocken för de islänningar vars mattar vill vara kvar och titta på sina kompisar..Den här stod och sov i solskenet men vaknade till och gnäggade när Buster kom upp till hagen bredvid.


 


Bakom ridhuset bor fåren och där var Alva och gav dom mat..

 

..iklädd endast linne, hur är människan skapt egentligen..(norrlandsblodet kanske) En annan tyckte det var svinkallt så tårna domnade bort, trots solskenet..



Av Carina Rhodin - 6 februari 2015 20:50

Elina fyller år i dag (24) och Hamza hade gjort tårtan..de kom in ikväll och bjöd oss på det sista..sött och gott..maräng, färska jordgubbar och hallon..Sessen och Stella ville som vanligt vara med..

   


 
 
 

Av Carina Rhodin - 5 februari 2015 20:31

Idag fick Rullgardina prova att gå ut i sele för första gången..Rullan är en Brittisk Korthårsflicka, från en Pippi Långstrump-kull med 4 honor..systrarna hennes heter Pippilotta, Viktualia och Krusmynta..fast det berättade jag ju i somras efter vi vart och hämtat henne..Nåväl, hon var väldigt skygg till en början men nu börjar damen bli nyfiken på livet utanför..det var soligt och fint och lite vår i luften och Rullan gick ut i gräsmattan nån minut bara för sen kom traktorn till stallet och dånade..och det var bara för läskigt, sa Rullan..och kröp in.

       

PS. Det är Elinas katt och hon bor mittemot mej..och jag, jag kör bara med perserkatter jag..



Det är Rea-tider nu, så passade på..Ett nytt fleece till Buster..väldigt billigt på Granngården..endast 170 riksdaler..som hittat.   

 


Ett PS till: Om man tittar i kolumnen till vänster och ser vad som skedde för exakt 3 år sen..där hittar man lilla Pocahontas..och där är anledningen till att min blogg existerar..Jag har bloggen för min egen skull, för att minnas händelser och djur..sen är det ju roligt att nån annan vill kika in såklart..

Vissa gamla inlägg klickar jag inte upp för det gör fortfarande för ont, men Pockis kan jag bara le åt nu såhär efter några år..

Hon var ju hos oss på foder ett halvår för att bygga upp sej och ridas till för att hon sedan skulle säljas..Och jag har ältat det färdigt nu efter dessa år..men jag ångrade verkligen att jag inte köpte henne då..Lyssnade på "alla andra" som undrade vad tusan vi skulle med en b-ponny på 128 cm till..hehe..ja. det kan man ju fråga sej..Men det var för att det var just Pockis..sen kunde ju nån annan fått rida henne, lånat henne, jag ville verkligen inte släppa taget om henne..vilket jag gjorde...Och ångrade.

Av Carina Rhodin - 4 februari 2015 20:28

Som jag skrev för ett par veckor sen så fick vi nytt underlag till ridhuset..pappersflis..det blev en hit..ingen har klagat och den som var mest skeptisk från början och hellre valde att rida i paddocken, har nu helt vänt..och tycker att det är mycket bra..hehe..

Roligt är det, att fler ryttare utifrån kommer och lånar vår anläggning..Vi har ju det trogna islandshästgänget sen 2 år tillbaks, som är här 1 gång i månaden året om t ex..Och nu till helgen kommer ett gäng westernryttare som bokat ridhuset ett par timmar..för ett prova-på-pris..Instruktör där är I Ljungqvist..och henne hade Elina som ridlärare när hon var 5 år..just här på Västeråkra..


Elina tog emot hovslagaren och jag åkte och satte mej i "buren"..

 

Tvätta fötterna innan hovis kommer, och det gör vi utomhus när det är minusgrader..annars jäklar..  


 

Nä, han är inte trött, bara ovanligt snäll..

 

 


Här slutar dagen..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards