carinarhodin

Alla inlägg under juli 2014

Av Carina Rhodin - 7 juli 2014 14:54

Har varit iväg Lasse, Alva o jag till Kamm's fiskeaffär ute på Saltö..han som snart fyller år fick välja ut ett fint fiskespö..därefter åkte vi upp till Bryggareberget och käkade buffe'..som turister.. och det slår mej då vi sitter där på terassen i solskenet med vackraste utsikten över havet, vilken underbart fin stad vi bor i...


           

Av Carina Rhodin - 6 juli 2014 21:30

Såna här varma sommarkvällar vill man aldrig ska ta slut...tog en promenad runt Allatorp ikväll och det var väl inte igår jag motionerade precis..har nog inte rört på påkarna sen förra sommaren uppe i Norrland..men jag har ju giltliga skäl. 


     


Cesar, min intelligenta perser..hm..han kollar inte bara på fotbolls-VM och spelar schack..idag klippte han gräsmattan och fick betyg godkänt..alltså vilken superkille..  


   

Av Carina Rhodin - 6 juli 2014 11:13

Hästarna stod under trädet i hagen och såg allmänt irriterade ut för alla bromsar..de hade fått många bett under natten och Bob hade fått massor av små bölder..så vi tog upp dom till stallet och spolade av Bob med slangen..såå skönt tyckte han..jag satt där lite i gräset med honom så han skulle få torka lite innan han fick gå in i boxen..han gillar ju när jag sitter på huk o "pratar" med honom. Han brukar buffa lite försiktigt annars med mulen mot mej..men idag blev han visst lite för glad..och i detta läget skulle man varit konsekvent och sagt "Nä, lägg av Bob, jag är inget träd att klia sej mot" men jag började skratta i stället och då buffade han ännu mer och så var leken igång..hehe..Jag unnar honom att få driva lite med mej ibland..  


   

Lite seriöst först..


 

     

Av Carina Rhodin - 5 juli 2014 18:28

Superkvavt idag med mycket flugor och broms i hagen så hästarna ville faktiskt in o komma undan odjuren när de var som värst..Elina red Buster i en rykig paddock men trots värmen så blev det ett jättebra pass..Efteråt var han såklart genomsvettig, svampades av och så fick de stå inne ett par timmar till o vila magarna samtidigt..de går ute på nätterna nu..Ja, när vi kom ut till stallet sen för att ta ut dom har Buster såklart rullat sej i boxen..Svart o skitig, fy vad han såg ut..(vi kör ju med torvmix),,så det blev fram med slangen o spola av honom..

       

   

Elina har inte bara en katt som heter Rullgardina utan en häst som Lilla Gubben oxå...Buster blir prickig på sommaren.


     


Funderar skarpt på att köpa en sån där mojäng att sätta upp i hagen som håller bromsen borta..Nån som har erfarenhet av den eller är den inte värd pengarna?? Kostar väl ett par tusen..?


                                                        

Av Carina Rhodin - 4 juli 2014 21:46

Att jag älskar mina perserkatter som om dom vore mina små barn har nog alla förstått..dom skulle jag aldrig vilja vara utan..och extra kul är det nu när jag har Cesar & Stella som passar så bra ihop..förra sommaren hade jag ju 2 gamlingar (Beverly & Barney) som nu har somnat in..saknaden är förstås stor fortfarande men de nya charmiga trollen livar verkligen upp det hela..


Kärleksparet ikväll:


       

Den som har förutfattade meningar om att persern är tråkig och bara ligger på sidenkudde o sover har helt fel! Nåt socialare, charmigare och kramgoare finns inte..


O så nåt helt annat..jag var ju i Kristianopel o kollade på fina rosor häromdan och jag fastnade så för de där mysiga portalerna med klängrosor..så idag fick jag en ide' o köpte 2 i rosa och planterade på varsin sida om grusgången och hoppas nu på att de växer som fasen så jag oxå får en fin portal..helst i sommar och inte om 10 år..

 

Alltid en början...

Av Carina Rhodin - 3 juli 2014 14:12

Tråkväder idag också...blåst o regn och vad passar bättre än att göra en riktig köttgryta som får puttra i ett par timmar..knappast något man har lust med när det är Mallorcavärme..Cesar "hjälper till" i köket..på sitt sätt..

Hann med en liten shoppingrunda på Granngården oxå, en affär jag besöker minst 2 gånger i veckan, typ..idag blev det pellets, saltsten, ridskor, samt IAMS torrfoder..passade på 3 for the price of one..


   


Bilder på Buster igår innan skogsrundan...efter var han dyngsur då det kom ett skyfall typiskt..

   




Av Carina Rhodin - 2 juli 2014 16:44

Det här inlägget är ett sånt som inte har med katter eller hästar att göra det minsta..utan ett sånt som jag brukar göra på sommaren när jag hittar nåt mysigt ställe i kommunen som verkligen är värda lite PR..och hemmablind är man och varför har jag aldrig varit i Kristianopel förr? Eller jo kanske vi var på Gästgiveriet och åt söndagsmiddag nån gång på 70-talet..?


Regnet hängde i trädtopparna och himlen var nästan svart men det var samtidigt soligt och varmt..skumt..lite bilder från Kristianopel som ligger precis vid havet mittemellan Karlskrona och Kalmar..


     

Det här var en liten butik i min stil..bara shabby-chic..


     

Såna här hus och trädgårdar bara älskar jag..


        

 

Klassiska bilden på Storgatan med Gästis..


Och så bild på mej, med åskan dånande och stoora blixtrar bakom ryggen..hehe..spännande.


   


Tog sen kustvägen ner ett par mil till Torhamn där vi tog en pizza..

 


Hemma igen och packade upp mitt nya fina syskrin som jag köpte i butiken..man kan ju bara inte komma hem tomhänt..


 

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards