carinarhodin

Alla inlägg under april 2014

Av Carina Rhodin - 22 april 2014 19:31

Ja som sagt var så var hovslagarn här i eftermiddags och idag fick Buster skor bak för första gången och det var inget som han tyckte var konstigt..och varför skulle det? Hovslagarn tycker att det är en kanontrevlig häst och kanske en enmanshäst som kommer att lita på ägaren och de han känner till 100 %..ja, precis sådan som Ida var..

     


Och så mer bilder på honom utanför stallet tillsammans med sin kompis Bob..

     

 



Och så fick Mini-Buster komma ut lite i det fria oxå..innekatten som börjar få smak på utelivet..nåja, lite tuffare börjar han bli iallafall..

     

Men där närmar sej en människa, så bäst att jag gömmer mej lite..

Av Carina Rhodin - 22 april 2014 17:50

Idag är jag ledig och hade beställt soligt väder, vilket det oxå blev..i förmiddags var jag som vanligt hos sjukgymnasten och om nån skulle undra vad fasen jag tränar på för nåt så kan jag ju berätta att inte är det situps och armhävningar utan jag tränar på min kroppshållning och balans genom typ basal kroppskännedom..både ståeende, sittande och liggandes på golvet, på golvet är det andningen vi koncentrerar oss på..Visste ni att har man värk eller är enormt stressad så andas man fel..man använder inte magen utan man nästan hyperventilerar och andas bara med bröstkorgen..låter kanske skumt men så är det....tänk att man ska behöva gå till en sjukgymnast för att lära sej andas..  

I eftermiddags tog vi in hästarna ett par timmar tidigare för hovslagaren skulle komma..och efter det tog vi ut dom utanför stallet så dom fick beta..äntligen sa dom..!! Så gott och så bra att vänja dom innan dom släpps i nya hagen..

Här kommer lite bilder på Bob och mej..så tar vi Busterbilderna senare ikväll..


     

     

 Ps. Om nån skulle tycka att Bob är en fet liten sak så är han en kallblodskorsning..  

Av Carina Rhodin - 20 april 2014 19:03

I morse körde vi till Kalmar och var nog först in på IKEA när dom öppnade vid 10..handlade lite skit o sen åt vi middag där innan vi körde vidare till Hööks ute på Giraffen (köpcenter)..om några månader öppnar dom butik här i Karlskrona oxå och jag kan gissa på att vi kommer åka dit varje vecka sen..hittade vad jag letade efter, ett bomullstäcke till Buster..

Nu har vi precis tagit in hästarna och Elina är lite sugen på att sätta igång Bob så smått..känsliga läsare behöver inte titta eller kommentera, jag VET att hon inte använder hjälm men hur mycket ska mamman (jag) tjata på en 23-åring..  

   

På onsdag har vi 1-årsjubileum med Bob..hans rekord på ett o samma ställe..Gamle gubben blir kvar..


O Buster fick smaka lite gräs, bristvara i hagen än så länge..

     

Skylten finns kvar men inte ridskolan..


 

Buster provar sitt nya stalltäcke..grönt är inte skönt..fanns tyvärr inte i några andra färger men bryr han sej?


O så var Stella ute på bus..rymde till tomten mittemot, där dottern bor och där fanns ett spännande träd..inte att klättra i utan att krypa in i..ett Pippi Långstrumpträd..hade inte hon ett sånt ihåligt träd med sockerdricka i..?

   

Av Carina Rhodin - 19 april 2014 19:29

Vilken underbar eftermiddag och kväll det blev ändå...vi hade fika med ett par grannar samt Elina o Hamza ute i trädgården..och idag fick katterna komma ut o prova på att vara lösa..Cesar håller sej nära medans Stella fick ett par ryck o rymde ivag till "torget" som vi kallar det, gårdsplanen mellan norra o södra flygeln..Hon hade nämligen fått syn på en stor vas med påskfjädrar i på ett bord..och det var ju mer spännande än oss tråkiga människor  


     


Kopparkullens Diamond (Cesar) e. Kopparkullens Something Spicy & Hot  u. Alnashar's Naimi

Av Carina Rhodin - 19 april 2014 11:32

I morse fick Buster gå en långrunda i skogen tillsammans med 2 andra hästar., idag orkade han hänga med i samma tempo så nu börjar han få lite mer kondis..Bob är oxå duktig som kan gå ut själv i hagen under tiden, men han har ju fler i hästar i hagarna bredvid..Buster är verkligen en riktig allroundhäst, det går lika bra med dressyr som hoppning eller skogsrundor..

Sen fick han gå ut utan täcke för idag är det varmt..och som vanligt tycker man att dom ser så nakna ut på nåt vis...och ännu lyckligare blir dom när det blir dags att byta hage..med gräs i.

   

   


Den här påsken blir lite annorlunda i år då vi annars alltid brukar va på stor släktmiddag i Ronneby, men i år är värdinnan nyopererad och vi skjuter fram det ett par veckor..så igår hade vi lite gäster här på Västeråkra istället och idag utan några barn hemma längre så bjuder vi väl bara in på lite tårta i trädgården..i solskenet..

                                               

Av Carina Rhodin - 18 april 2014 21:04

I går kväll kom Alva hem från skolan i Kalmar och nu har hon påsklov, så i morron bitti reser hon iväg igen till Norrland och försöker packa väskan ..hehe inte så lätt med 2 små nyfikna pälsklingar..

 


Och så en bild på några andra fårskallar, som gärna klättrar över muren nu och betar runt Herrgården..där gräset är grönare..

 

Av Carina Rhodin - 17 april 2014 20:47

Idag slutade dottern jobbet tidigt och jag började jobba väldigt sent, alltså hann vi sammanstråla uppe i paddocken en stund, då hon tagit in Buster för lite träning..och det blev fortsättning på det som de tränade på för Angelica. Alltså mycket galopp direkt från skritt och idag lyckades han mycket mycket bättre att galoppera i form..han är så lättlärd Buster så det är inte sant..är det nåt han haft lite svårt för eller inte riktigt förstått så går det alltid bättre gången efter..


             


   

Av Carina Rhodin - 16 april 2014 13:10

Idag inhandlades en rejäl present till katterna som jag hoppas dom kommer att använda..helst att klösa klorna på då båda 2 använt en av de nya köksstolarna i skinn till klöspelare..hehe..Cesar var först ut att inspektera medans Stella inte var vidare värst impad..


         

Skulle va kul o se dom hänga där i lianen..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards