carinarhodin

Alla inlägg under april 2014

Av Carina Rhodin - 15 april 2014 19:48

Det är inte ofta man får se en regnbåge, men idag så hände det..blir lika fascinerad varje gång..så vackert man kan ha det på jobbet..

   


Och så kom man hem och friden var slut..; Stella har börjat löpa igen..och går här fram och tillbaka och ylar..som tur är närmar sej datumet för kastrering (29/4) men kan tyckas oändligt långt när det nu är som det är..Ingen sömn att räkna med i natt då..  

Av Carina Rhodin - 15 april 2014 11:08

Var uppe i hagen nyss och frågade Buster om han hade träningsvärk idag.."Nä, det är ingen fara matte" sa han..

 


Och så var det Mini-Busters (Cesar) tur att få komma ut lite och känna på friska luften. Han smyger bara lite i rabatterna runt trappan än så länge men vi tar det i hans takt och till sommaren vågar han nog ta sej ner i trädgården..

   


Stella nöjer sej inte med att sitta på trappan..här måste det hända saker..kolla på hästarna i stallet tycker hon är jättespännande och snart vill hon hoppa upp i sadeln..

 


Och här håller dom mej sällskap sen när jag lagar middag..spanar på fåglarna utanför fönstret.

 


Och så var kocken färdig, idag blev det lövbiff, rullade med soltorkade tomater inuti, 2 burkar creme fraiche, kinesisk soya o en tsk dijonsenap i såsen o lite couscous till det..Gomidda!

 

Av Carina Rhodin - 14 april 2014 20:05

Postfröken hann precis hem för att direkt gå upp och kolla när Elina & Buster tränade för Angelica i paddocken..de hade tur med vädret kan man säja för en stund innan öste det ner..Idag blev det till att träna på galoppen som Buster tycker är jobbigast och försöka hålla formen i den..det gick mycket bättre när de gick direkt från skritt till galopp och detta får de träna mer på tills nästa gång..Nöjd ryttare efter passet då man måste tänka på hur hans galopp var för endast 2 månader sen knappt..

   

Avskrittning och Buster har nog lite mjölksyra i benen efter alla galopper på volt..




Av Carina Rhodin - 13 april 2014 19:25

Stella mår nu bra och har tagit medicinen Loxicom i 3 dar, så vi slipper nog göra återbesök i morron..Hon satt med kopplet i mun vid dörren ikväll och jag frågade henne om hon verkligen skulle gå ut i detta aprilvädret..(blåst, regn, hagel och sol om vartannat) Jo, det vill hon ändå..sa hon..

   

Idag skulle hon gå på riktig upptäcksfärd..hon är såå modig, men när vi kom upp bakom ridhuset och det helt plötsligt står 50 får framför henne, då blev det tvärnit..hehe


 

Dressyrträning för Buster i morron..och sjukgymnastik för mej..och inte hjälper den heller, snarare tvärtom, kan det va så jävligt?


 

Här är en som njuter av livet iallafall..

Av Carina Rhodin - 12 april 2014 13:21

Katterna höll oss sällskap ute när vi käkade korv med bröd..Cesars fick vara lös då han är så försiktig men Stella hade koppel för den lilla ekorren kanske sticker upp i ett träd, det vet man aldrig..

       


Och så Buster i morse på väg ut efter en runda i skogen tillsammans med Towe och Silvia..

 

Av Carina Rhodin - 11 april 2014 19:33

Att Stella är lite speciell har jag berättat om förut, och inte just för att hon är min katt..nä, hon skiljer sej lite från alla perser jag haft innan..

Idag åkte vi till veterinären och redan när jag plockade fram transportburen piggnade hon till, hehe, vilket ha fått alla de andra katterna att gå o gömma sej..Hon tyckte det var så spännande att åka bil och gnydde inget..Hon hade  som tur var inte fått livmoderinflammation och efter ultraljudsundersökningen konstaterades att inga stenar eller kristaller heller fanns..lycka..hon låg där så fint på sidan i mörkret och jag höll hennes framtassar när veterinären körde med apparaten på magen..Stella tyckte att detta oxå var spännande..och nedan ett par bilder på henne i undersökningsrummet i väntan på veterinär Karin..Hon låg inte o tryckte i buren utan satt på stolen bredvid mej och väntade fint..Fick typ metacammedicin med oss hem och hoppas hon blir bättre annars återbesök på måndag..

Nu har hon sovit i 4 timmar utan att ha kissat på lådan en enda gång..Dundermedicin eller..?


   

Av Carina Rhodin - 11 april 2014 11:09

I eftermiddag måste Stella åka till veterinären..hon går till lådan och kissar hela tiden eller rättare sagt, hon försöker..nåt är galet och lika bra att måla fan på väggen och tro att det är urinsten..hursomhelst mår hon inte bra och det märks så tydligt på denna annars så livliga katt..hon går bara mellan hallmattan och kattlådan nu och är inte alls på lekhumör..fortsättning följer.

 

Av Carina Rhodin - 10 april 2014 20:50

Ikväll var det dags för Busters tredje hopplektion här på Västeråkra..Jag och "farsan" kom upp till ridhuset en bit in i lektionen och överraskades av en tämligen välfylld läktare..det var nog år sen jag såg 15 man sitta där...väldigt KUL iallafall och en mycket bra träning dessutom..och tränare med för den delen..Och en mycket bra Buster!! 

Och en mycket nöjd Elina..en perfekt avslutning på dagen..


         

     

Gonatt, superduktiga vita prins..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards