carinarhodin

Alla inlägg under juni 2012

Av Carina Rhodin - 14 juni 2012 20:20

Tog ett par bilder på Ida i stallet ikväll och upptäcker hur vit hon börjar bli i ansiktet..hon är iofs en stickelhårig fuxdam men såå många vita hår hade hon inte för ett år sen..damen är ju 20 nu men hon är väldigt fräsch för sin ålder..(tänk om man hade kunnat säja detsamma om sej själv hm...)


 

På boxdörren hänger Idas Whitakersadel och det är den som Bellis lånat under inridningen men nu ska han snart få en alldeles egen dressyrsadel. Ingela kommer hit och provar ut nåt fint lite senare i sommar...


Yngsta dottern, hon som legat till sängs i 4 veckor med körtelfeber masade sej upp i morse för att gå på skolavslutning. Jag körde dit henne 8 i morse och redan efter en timme hämtade jag henne, så hon fick gå o lägga sej igen..men det blir lite bättre nu ändå för varje vecka..


En bild på mina små ullisar som satt och gosade lite med varann i smyg så här på kvällskvisten;...........



Så här års tycker jag det är väldigt intressant att kolla in folks trädgårdar, när man är ute och kör post..förr tyckte jag det var mer intressant och kolla in dess manliga ägare istället hm men sånt är ju bara jobbigt hehe, kolla här vilken härlig färg på dom här, vad dom nu hette igen..

Tror jag ska bli trädgårdsmästare när jag blir stor...........     

Av Carina Rhodin - 12 juni 2012 20:14

För ett par veckor sen blev mitt sommarprojekt, bygga ett stenparti, klart. Men nu tycker jag att det blev lite väääl stort. Än så länge har jag kanske köpt plantor för en tusing men det märks ju knappt..okej, får ta lite i taget och så blir det väl fint om ett par år när det växt upp lite mer..så här ser det ut i kväll iallafall:


 


Fick sällskap av pantern Barney men han ville inte bli blöt om tassarna utan satte sej på utsiktsberget..



       

Av Carina Rhodin - 11 juni 2012 20:49

Det kanske jag inte har eller...men nu var det inte det jag menade, utan det börjar bli sommartomt i stallet. Kvällsfodringen igår tog typ 10 minuter istället för en halvtimme. Ett par hästar har åkt iväg till annat bete, nån är såld och flera går ute nattetid oxå. Idag är det debut för Bellis, Affe och Gritte att vara ute över natten.

Ida däremot kommer att stå inne själv på sin avdelning varje natt eftersom hon inte mår bra av att gå ute dygnet runt. Hon vilar inte, blir stressad av insekter och vandrar fram och tillbaks och blir slö att rida..och det ska vi inte ändra på efter 20 år..så hon står gärna inne om hon får lilla Piddan.


I går efter 3 veckors sängläge kom Alva ut och fikade i trädgården och följde sen med "tanterna"( jag och mormor) på en liten promenad genom sommarhagen där Ida går. Hon har gett sej fasen på att hon ska vara med på skolavslutningen på torsdag och måste få lite frisk luft i lungorna och lite styrka i sin lilla kropp men det blev tydligen för mycket för nu sover hon som vanligt..


 

Dröjer länge innan hon får rida..får inte anstränga sej efter körtelfeber och måste vara försiktig mot fall, stötar och knuffar så inte mjälten brister, eftersom den oxå varit inflammerad.


Jag kör ju en liten postrunda på ett par timmar varje dag innan jag går på det "riktiga", och där, på Norrskensgatan brukar jag se en perserkatt och sista veckorna kommer katten springande till mej i bilen när jag ropar på henne med bebisröst..vi brukar kela lite, och idag tog jag upp henne i famnen och DÅ kommer ägaren ut, snopet men hon var jättetrevlig och jag ursäktade mej med att katten är så lik min älskade Cloetta (i himlen) och det är precis vad hon är, en kopia..


Hon heter faktiskt Musen..hehe. På riktigt.  

Av Carina Rhodin - 9 juni 2012 20:10

...har ett par splirans nya skor till salu om nån är intresserad. Aldrig använda och inköpta för ett par veckor sen på Din sko. Gillar själv inte att vingla runt som en flaggstång på dessa höjder. 

Pris: en hundring..  stl 37


tel 0708250772


 

Av Carina Rhodin - 9 juni 2012 19:47

Så har då dotterns hemkomst firats med kaffe & cheesecake och jordgubbar..hehe och efter det var det snabbt upp till hagen för o plocka in Ida för puts, mys och ridning..och efter det samma procedur med Bellis. Alltså jag börjar bli gammal; och tänker "Hur fasen orkar hon allt detta på samma dag" själv blir jag trött bara av att åka in till stan och gå i lite affärer..  


Ja, dom här bruna benen tillhör inte mej..


Den här tatueringen gjordes i Split för typ halva priset av vad den hade kostat i Sverige,,som ni förstår kommer vi inte att sälja våra hästar.   

Av Carina Rhodin - 8 juni 2012 14:39

I dag, gott folk, har jag en semesterdag. Naturligtvis är det dåligt väder. Men vad gör väl det, jag har inte tid att ligga i solstolen ändå, för i morron kommer semesterfiraren hem från Kroatien och då, då måste det vara välstädat. 

I går fick jag det endaste sms:et på hela veckan, bara för att berätta hur brun hon har blivit. Okej, lite avis blev jag....... 

Hästarna har blivit vaccinerade och det passade ju bra med lite vila efter det..Veterinären lyssnade oxå på Idas luftrör och nu lät det jättebra. Som jag berättade i höstas så hade hon ju hosta och var ansträngd i andningen även i vila, så började vi med Ventipulmin. Hon har fått 3 pumpslag i kraftfodret morron o kväll i 8 månader nu, har liksom inte vågat sluta med medicinen men nu tyckte veterinären att vi kunde sluta med den för att testa, den kostar ju oxå 700 spänn i månaden, vilket kanske är onödiga pengar, om det inte behövs..   


Ida på väg till sina kompisar efter veterinärbesöket. Hon springer inte upp i skogen själv till dom utan jag fick gå med och visa vägen..


Trodde ni att perserkatter ligger på sidenkuddar, käkar räkor och lapar grädde hela dagarna, så är det fel. Inte mina i allfall. Okej, dom äter bara Shebas och jag koker torsk till dom, men dom får vara som vilka bondkatter som helst. Fast dom går sällan utanför tomtgränsen men ändå...


Beverly älskar att rulla i grannen Mogges rabatt. Det måste hon ju få göra fastän hon är vit..


Och här brukar Barney sitta på eftermiddan o spana när det går förbi nån häst..han hoppar upp på bordet så fort han hör hovklamp bakom knuten..    

Av Carina Rhodin - 6 juni 2012 08:34

Ville bara säga godmorron på nationaldagen..strålande sol (än så länge) och glada hästar. Vi har släppt över Bellis, Affe och Gritte till sommarhagen i morse. Det blev inget race utan dom satte genast igång att äta. Men dom ska fortfarande in på nätterna några dar till..

Belmondo


Och här ligger en frisk katt på rygg i morgonsolen och bara njuter...slut på pencillinkuren..


Goodmorning Barney..   

Av Carina Rhodin - 4 juni 2012 21:14

Hej, kära dotter, i Kroatien, om du nu sitter på nåt gratis internetställe och läser morsans skvallerblogg (skulle inte tro det) Hursomhelst en liten bild på Belmondo ikväll när jag borstat honom..


"Hej matte, saknar dej inte så mycket för jag är ute länge nu om kvällarna och leker med Alfred."


I dag var jag på återbesök med Barney hos veterinären (Nättraby smådjursklinik) Skulle kolla njurvärdet igen som var för högt för 10 dar sen. Och så glad jag blev när det hade sjunkit ända ner till 155 (referensramen är högst 175) så nu vet jag att han inte har njurfel utan det berodde endast på att han hade en förkylning och var uttorkad. Innan vi åkte iväg smet Barney iväg när han såg att jag plockat fram buren, som han förknippar med otrevligheter..vilket inte den lilla vita har fattat än. Hon kröp in och somnade....

Har nu bokat tid för kastrering på henne..


 


Alva går in på sin tredje sjukvecka..ett framsteg är att hon vaknar kl 3 på eftermiddan istället för 6 på kvällen     

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards