carinarhodin

Alla inlägg under september 2015

Av Carina Rhodin - 10 september 2015 20:16

Idag flyttade Alva upp fåren till deras ordinarie hage med nyhalmad ligghall..det är nog dax för ett par tackor till att lamma snart ser det ut som..hon tog täten med en spann pellets och så springer de så fint på ett led efter..Sist kom Doris med småttingarna..3 dar gamla och dom var så duktiga som orkade hänga med..vid sin mammas sida.

             

Döpta har dom blivit oxå..Skrållan och Madicken.

Av Carina Rhodin - 10 september 2015 11:03

I morse var equiterapeuten Susse här på ett återbesök hos Buster och hans kompis..Allt verkade vara återställt och bra med Buster så det var ju en lättnad..han kommer ändå att få göra de där stretchövningarna över bommar ett par gånger i veckan, det gör ju ingen skada..och så bokar vi ett besök till framåt jul..Hon kan sin grej den där tjejen..

 

Hugo kollar in Susse och hennes mojänger..


   

Toppenkillen..på lördag blir det dressyrträning för Angelica igen..


Och så lite mera killar..

   

Mammas myspojkar..


     

..och mormorns..Idris följde med till Söderåkra i helgen och fick träffa Puff för första gången..

Av Carina Rhodin - 8 september 2015 12:52

På Hugos runda i Allatorp bor det en söt liten nyinflyttad tysk flicka..Jag träffar matten säkert ett par gånger i veckan men tyvärr kan vi inte prata med varandra..hehe..Hon förstår inte engelska och jag har glömt bort min skoltyska..Men jag mindes "Wie heisst Sie?" och sen står vi mest och ler åt våra små pälsklingar..för dom är så kära i varann Hugo och Akira..

   


När Idris sover i sin vagn brukar mina katter nästan slåss om vem som ska få ligga under och passa..

Denna gången var det Stella som vann..

   

-"Snälla Stella, kan inte jag få ligga där.."frågar Sessen..


   

Sen kom Hugo och föste bort Sessen för det var han som ville vara barnvakten..


 

-"Hm..sen vill jag ligga där under jag också"..sa Hugo lite avundsjukt (kolla hans min)..


-"Stick och brinn , nu är det jag som vaktar och ni kan dra"..fräste Stella till de förödmjukade pojkarna..

 


Av Carina Rhodin - 7 september 2015 20:57

Nu har vi varit och tittat på hoppträningen på Grönadal..det var 2 nöjda ryttare (Elina och Bim) med sina pojkar (Buster och Jocke) som gick ut från ridhuset..Första gången Buster var iväg och jag ska bara sammanfatta kort, det gick kanonbra!!!

       

Jodå, Hugo ville oxå följa med och titta..Husse och Elina körde hästen, Alva och matte körde hunden...

Av Carina Rhodin - 7 september 2015 15:06

Första bilden på de små..förmodligen flickor, som duktiga Doris nedkom med..det var inte första gången för henne så det gick undan och de verkar än så länge må bra och har fått dia..fortsättning följer..

 

 

1 timme gamla..tycker den till höger liknar Hugo..  

Av Carina Rhodin - 7 september 2015 13:08

7 september är datumet som både vår perser Cloetta och ponnyn Ida fick somna in på..fast med ett par års mellanrum..Tankarna går till båda..

 

En prinsessas minne bleknar aldrig..

Just den där ridturen upp till golfbanan i Nicklastorp, blev den sista jag fick med henne. Tur man inte visste något om vad som komma skulle... 


Just idag rivs Idas gamla box också..det har ju hänt lite märkliga saker där sista året..en del får tro att det är för att ge större utrymme pga gammal smal gång..jag tror vad jag vill...  

 



Den lilla baggen Pellegrisen som åkte för några veckor sen lyckades ändå att få till det...Alva hade misstankar, men inte att det skulle komma nåt än på ett tag..

För en timme sen föddes 2 små lamm ute i hästarnas vinterhagar..och fler lär väl komma..  

 

Av Carina Rhodin - 5 september 2015 09:26

     

Rönnbär och regnpölar. Hösten kom med stormsteg, kan man säja..likaså tröttheten..okej, jag sover knappt mer än 4 timmar per natt men att jag inte hört varken åskan eller att katt (eller hund) kräkts väldigt mycket i natt, det är inte likt Carina, som alltid är på sin vakt..  


Buster hoppade ett par hinder igen häromkvällen..det är på måndag han ska åka iväg på sin allra första träning..

Till veckan ska han även få nya skor och så återbesöket av Susse, som ska kolla hur det blev med det dära sneda bäckenet..det verkar ju bra nu..

 


Lilla Stella är svår att fånga på bild, hon springer ju mest..men ibland ligger hon stilla. Som ett lejon på sin klippa..

   

..känner hon sej nog. Fastän det bara är en pall..

Av Carina Rhodin - 3 september 2015 07:19

Hugo, min lilla följeslagare, är en vit liten sak...när jag satte in annons på Blocket då jag sökte hund, hade jag många krav. Jag ville hitta det mest optimala som skulle passa just mej..bl a ville jag inte ha en liten valp, den skulle kunna bo med katter, gilla småbarn, inte kräva 2-timmars promenader, den skulle oxå vara liten och behändig, inte skällig och så till sist brun/grå eller svart..så svårt att hålla en vit hund vit...Så fick jag svar från Linda på Öland som ägde Hugo..Han stämde ju in på allt jag önskade mej, utom färgen då..Jag tackade nej (!) och tänkte att den här gången ska Carina minsann inte göra nåt förhastat, men efter en vecka med bara Hugo i tankarna så ringde jag upp Linda och frågade om jag fortfarande kunde få bli hans nya matte..

Och så blev det. Trots att han är vit. Det är egenskaperna som är viktigast och han och jag klickade i första mötet, utanför ICA i Smedby..

 

Den här namnbrickan fick Hugo igår. Finns i rosa, silver och guld oxå. Även i andra former..och gravyr ingår i priset, som endast är en hundring..Allt fixat på en minut på Grizzly.


Och till hans ofta skitiga nos köpte jag ett nytt schampo..Det kan användas både till cats and dogs..så Cesar fick sitt vita tryne oxå gnuggat med bra resultat..

 

      

Fast riktigt såå vita blev dom kanske inte..hehe..


Buster och Jocke har bytt hage och i deras gamla sommarhage låg två försvunna och välbehövliga flughuvor..Jag tog Hugo med mej dit igår kväll..sa till honom "Sök flughuva"..och Hugo rusade iväg..och faktiskt hittade "flughuva"..så intelligent han är den dära  

 


Och Idris fick följa med till Hööks..Buster "behövde" nya senskydd och grimma..

 

Den här grimman valde Idris..



Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards