carinarhodin

Alla inlägg under september 2015

Av Carina Rhodin - 22 september 2015 07:17

Det är 2 veckor sen de första lammen, Skrållan och Madicken föddes..några dar efter kom Matilda och Junior..sen dess har det varit stiltje. Alva har väntat och väntat, för ett par tackor till har varit rejält tjocka..och inatt var det äntligen dags..2 lamm föddes, en av varje kön..under Alvas övervakande..

   

Om någon undrar varför det ligger en plastpåse i båset..Det är A som plockar upp efterbörden..hehe..


Och här är mitt lilla lamm..

 

Honom har väl ingen sett förut..  

Av Carina Rhodin - 19 september 2015 14:06

Idag har vi varit inne i stan på Höstmarknaden..såg mina "alster" jag pärlat för Djurens Rätt..Jag gjorde ju armband åt dem till försäljning både till Lövmarknaden och Skärgårdsfesten..de säljs idag för 40 kr styck och har inbringat lite klirr i kassan till de utsatta djuren..Många bäckar små..

 


Vi kollade oxå när Polisen hade visning med sina hundar..Intressant, och se vilket enormt utvecklat luktsinne hundar har..

   

På väg till bilen gick vi förbi affären Qarma och Alva såg sin dröm-bal-klänning hängandes i skyltfönstret..Jo, det slutade med att vi körde hem med en dyr rosa dröm i baksätet..  ..och vi som bara skulle köpa lite blommor och karameller...


       


Mina små djur hemma är oxå duktiga..igår var dom barnvakt åt Idris när hans mamma var hos tandläkaren..



Av Carina Rhodin - 17 september 2015 10:26

Buster är med i en hoppgrupp som tränar en gång i månaden på Grönadal..tränaren heter Joel och jobbar på HÄSTAK..Elina fick lite tips av honom som hon försökte tänka extra på i morse, då Buster fick hoppa lite här hemma..Ett par hinder bara på 60-70 cm och så några travbommar..Bra stretchträning..Gick väldigt bra..

   

Trots att det var ett lättare hoppass så var Buster väldigt svettig efteråt..Han har tjock päls redan, fastän han klipptes i somras, men han är ju bara en liten ponny egentligen (fast en stoor connemara på 160..) Så igår lämnade jag in skären på Granngården för slipning och om en vecka sisådär blir han klippt..

 


Buster la sej direkt och rullade när han kom ut i hagen..Jocke hängde på han oxå..  


 

Av Carina Rhodin - 16 september 2015 09:29

Den som inte gillar får behöver inte titta..hehe..för här kommer lite bilder som Alva tog igår..Hon hade plockat fram systemkameran och la sej på magen i hagen, typ, för att föreviga de små lammen..

   

 

   

Skrållan..


 

Madicken och Skrållan


     

Matilda


 

Ull-Marie..


Av Carina Rhodin - 13 september 2015 15:42

Snyggaste hökillen ever..det är Hugo det..och inte Kenneth i Rotavik..  Husse kom hem med balarna och Hugo hjälpte till att kasta upp dem alla på loftet..

 

Av Carina Rhodin - 13 september 2015 09:35

Ingen actionfilm precis..hehe..men jag vet att det finns en tjej på andra sidan Atlanten som gillar att titta på de små lammen här hemma i Sverige..

Det är e 2 förstfödda systrarna Skrållan och Madicken till höger, 5 dar gamla, som kaxar upp sej mot Matilda endast 1 dag gammal..


 

Av Carina Rhodin - 13 september 2015 07:38

I fredags morse satt Alva och vaktade Viola, som jag skrev i förra inlägget..det tog 3 timmar innan det stora bagglammet kom ut..och Viola var väldigt trött efter förlossningen..

 

Här har han äntligen kommit ut men klövarna fortfarande kvar inne i mamman..


 

Viola slickar sin lille pojk ren..och under tiden lägger sej en annan tacka ner och lammade snabbt som tusan utan att Alva märkte det ens..hehe..Hon fick oxå bara ett lamm, en flicka döpt till Matilda..

 

Igår blev han öronmärkt lille Pelle Junior..


   


Elina tränade för Angelica igår..Buster var pigg och väldigt duktig..Galoppen har blivit mycket bättre sen han behandlades..Tyvärr var det bara 2 pers som hade möjlighet att träna men Angelica återkommer snart så flera kan vara med..

  

En svettig Buster efter träningen..


Igår köpte jag en varseljacka..jojo, man syns verkligen kan man säja..och den införskaffades så att Hugo och hans matte ska synas i kolmörkret på kisserundorna..

 

Jag och min andra man, Hugo...  


Av Carina Rhodin - 11 september 2015 07:13

Gomorron säger Madicken och Skrållan..

 

...tänk om alla människor, inklusive en själv, var lika glada och morgonpigga som dessa systrar..


Alva sitter på en stol vid ligghallen och vakar över Viola..Hon har börjat få värkar, lägger sej ner, reser sej, skrapar, lägger sej igen..hua..De andra tackorna är utelåsta i parken för att inte störa och jag har gett Alva journumret till distriktsveterinären om det drar ut på tiden..det har ju hänt förr att lamm fastnar..


Själv ska jag iväg på den stora EMG-undersökningen..och nu önskar jag bara att det var eftermiddag och allt var över..Iallafall att det går bra för Viola..


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards