carinarhodin

Alla inlägg under april 2012

Av Carina Rhodin - 15 april 2012 09:13

Nu ska jag faktiskt göra ett litet "fotoreportage" här om Västeråkra Herrgård där jag bor..ibland kan jag få ett telefonsamtal från någon okänd som söker lägenhet och av en händelse hamnat på min blogg genom att googla..det är för många, även karlskronabor, en okänd gård, och jag tillhörde själv den skaran som inte visste vad Västeråkra var för något..


Året var 1991 och jag var småbarnsmamma och ville börja rida lektioner igen och fick tips av någon att Västeråkra har ridskola..Hm, var ligger det, låter som långt borta..typ Torsås-hållet tyckte jag..Hehe, men visades sej att det bara var 7 km från centrum, där jag bodde då (Hantverkargatan). Och när jag väl börjat rida här så fattade jag snart att man kunde bo här oxå...och lyckades övertala sambo att flytta hit..vi hyrde en trea i Södra Flygeln, som numera hyrs av fd ridskolechefen Anita. Ridskolan är numera nerlagd och i stallet finns bara privathästar..


Ja, jag har flyttat runt lite däremellan men längtade alltid tillbaka hit. Så för drygt 4 år sen såldes det stora huset på Verkö och flytten gick åter till Västeråkra och nu tror jag att jag aldrig mer flyttar härifrån...Det är så praktiskt när man har hästar och så är det underbar natur här utanför husknuten. Herrgården byggdes 1680 och det finns en lång intressant historia om denna Amiralsgård som jag inte ska dra här nu men lite bilder bjuder jag på...



Herrgårdens baksida i söderläge..


Från södra gaveln sett


Trädgården med tennisbanan, som vi hyresgäster får använda..kan tilläggas att vi hade även pool förut men det var för jobbigt att sköta den, så den togs bort..


Norra Flygeln, där det finns etagelägenheter att hyra..


Södra Flygeln, där det finns vanliga enplans...fast där har man bättre utsikt mot vägen och hagarna..


Stallet, som byggdes av Ingrid Kurowskis föräldrar 1935 och inhyste gårdens kor...


Lite nergånget men är under upprustning..


Ena gaveln målas just nu..och här är våran del av stallet där Ida, Bellis, Poca och så Silvya står..


        Lägenhetsförråd till boende i Norra Flygeln


Röda Stugan heter detta huset och är mittemot mej..här finns det 2 lägenheter, en uppe o en nere..


Så mitt place, Atelje'n. Vi har hela övervåningen samt halva nedre..resten i nedervåningen är en liten etta. Den som man går in i vänsterdörren till. Och det var där som Pauline bodde förut..


Norra Flygeln sett från mitt hus..och postaren måste ju visa lådsamlingen där man får gå ut o hämta sin post. Och en alldeles egen gul låda att lägga sin avgående post i har vi oxå..


Kl är 7 på morronen och "målaren" har precis börjat pensla på..hoppas det går bra däruppe o att han inte ramlar ur korgen..(för då blir mina döttrar faderslösa)       

Av Carina Rhodin - 12 april 2012 20:59

Bellis resa i måndags gick bra. Han är väldigt lättlastad och när han kom fram till Paulines gård så står han bara där och tittar...kanske han kände igen sej sen i somras när han var där uppe och tränade i corallen en helg. Han gick bara en promenad i skogen och sen lastades han på igen och resan gick hemåt...duktiga Belmondo...men hans lilla fästemö var inte så duktig igår...Alva red iväg på Pockis för en runda i Rosenholmsskogen, som alltid har gått bra förut, men igår kväll vet jag inte vad som for i henne...behöver inte gå in på närmare detaljer men det hela slutade med att Alva fick hämtas med bil uppe i Rosenholm och ponnyn fick ledas hem.. 


Lilla "ängeln" Poca...


Tänker inte skylla på att hon var nyverkad, brunstig eller fäller...för jag tror inte på bortförklaringar..


En annan ängel var och hälsade på oss på Posten idag igen, nämligen lilla Kajan, valpen vars matte som jobbar hos oss. Roligt o se när alla tuffa brevbärare (hehe) lägger sej ner på knä och börjar prata bebisspråk med Kajan..




 

Av Carina Rhodin - 9 april 2012 10:46

Just nu står Belmondo i en transport på väg upp till Pauline och Farax. Jag hänger inte med för det här är bara en liten tripp så han får lite resvana..alltså ingen träning däruppe idag. Han gick i allafall på släpet direkt och hade sitt nya stalltäcke på sej..inköpt på Hööks förra helgen. Pocahontas och Bellis gick ut tidigt i morse så dom fick röra på sej lite innan Bellis åkte. Poca tyckte det var konstigt att hon skulle gå in igen redan kl 10 på förmiddan och ville INTE fångas i hagen men till slut så hängde hon med..  Ja, nu stack Alva i väg på en lång runda i skogen med henne så hon slipper stå inne i stallet själv så får dom gå ut igen i eftermiddag när hennes fästeman kommit hem igen.


   

Bellis resklar med Idas små transportskydd..får nog bli nya i hans storlek snart...




   

Snygging fyller 3 om ett par veckor.


Alva var i väg i gårkväll och red Poca på åkrarna på andra sidan vägen, däruppe där dom lurviga kossorna går, jag tyckte det drog ut på tiden så jag gick uppåt för o se så Alva inte låg utslagen på fältet med en lös Poca, hehe men då kom dom traskande och det hade gått bra fast Poca är pigg ute men ändå kontrollerbar..annars hade jag inte låtit dom rida ut själva, hönsmamma som jag är..




Ingen har kollat eller provridit Poca, ingen absolut ingen hör av sej och kommer ingen o hämtar henne den 30:e så är hon väl min...hehe gullungen 


Och nästa bild bjuder jag på..trodde ALDRIG jag skulle sätta min fot i denna nya affär som alla karlar bara längtat ihjäl sej efter...kanske som IKEA för oss damer..Okej jag var där tidigt på morronen när det inte var mer än ett par hundra till sisådär..

Har ni hört den där radioreklamen; "Min mamma använder massa oljorrr och fetterrr"..mm det har vi i påsen här..fast inte till mej utan till båten!!     

Av Carina Rhodin - 6 april 2012 21:07

Hej och GLAD PÅSK..vi har varit iväg och haft en sån där stor middag med mat och tårta, pratat gamla minnen med Sven, som jag kände när jag "var ung", och vi var på en del fester ihop då vi hade samma umgänge ett tag och sen blev vi typ "släkt" för nåra år sen, då han var gift med mammas nya sambos dotter, puh invecklat hehe och ja, det var jättetrevligt och gott..här en bild på Kim, mina döttrars kusin...min systers dotter, om vi ska krångla till det lite till..






När vi kom hem ikväll gick Alva direkt upp till ridhuset och longerade Pocahontas, när hon var klar knäppte hon av linan och löslongerade och lekte lite med henne. Poca är väldigt lydig och lättlärd..


Älskade Pocahontas


En dålig bild på ekipaget fick jag häromkvällen när dom hoppade..ganska lågt, men det gick super och det var det viktigaste..eftersom det bara var andra gången för Poca, på några år.




Ännu ett framsteg; den lilla vita har vågat sej ut i gräsmattan för första gången i sitt 8 åriga liv..det började med att jag hade dörren öppen, så en dag gick hon ut o satte sej på trappan och efter ytterligare ett par dar vågade hon sej ut på grusgången, och nu har hon hon då upptäckt gräset..

Lilla Beverly smyger i den stora djungeln..     


Av Carina Rhodin - 3 april 2012 21:08

Jag tänkte berätta bara lite kort här vad jag gör innan jag går till jobbet..hehe interesting..Eftersom jag börjar vid 11 varje dag kanske nån tror att man ligger o nanar kudden till 10 typ..Nä, jag stiger upp halv 7, kör en dotter till bussen vid 7 (hon som jobbar) sen vid 8 kör jag den andra till skolan och därefter tar jag ut hästarna, mockar o grejar istallet. Svettig och hungrig går jag in sen och äter frukost o duschar och därefter klär jag på mej dagens outfit, postuniformen, och glider ner o lunchfodrar pållarna innan jag kör till Terminalen. Okej, idag dokumenterade min påsklovslediga dotter mej när jag utfodrade medans hon satt kvar i bilen o slappade...


In först till de 3 ponnystona, Annie, Ida och Silvya..


Ida


Sen kör vi fram till nästa hage och där står Pocahontas och väntar...hon vet vad som är på g när den blå bilen kommer rullande.


Gullet


Ser ju varmt o skönt ut i solen men det var det inte..vattnet var fruset i karet och isande vindar..


Hej då Poca och Bellis, nu kör vi..


Ikväll har jag varit med Alva i ridhuset för hon ville hoppa Poca igen..jag satte upp två sockerbitshinder och ponnyn är ju superduktig..glatt överraskad..Ja, nu har Alva nått sitt mål efter snart ett halvår..hon har ridit långrundor i skogen och hoppat henne. Och Poca som knappt gick att sitta på i november, hon var öm i hela kroppen o for nästan i luften vid beröring med skänklarna..


Paddocken är nu helt färdig och den är verkligen bautastor...här kan typ stallets alla 21 hästar ridas samtidigt!!!


    

Av Carina Rhodin - 2 april 2012 20:11

Om man ska prata ren svenska; så suger den här bloggen just nu........har inga bra bilder och så är det det här med att Poca reser härifrån snart..och ska man deppa till det ännu mera så kan man ju alltid läsa i vänstermarginalen hur jäkla glad man var för ett år sen, då när jag köpte Mysa..och den lyckan varade bara i en månad, för då i april 4 veckor efter mitt hästköp så meddelades det att ridskolan skulle läggas ner. Och hur skulle jag då kunna lösa allt själv när det inte fanns tjänster att köpa som insläpp t ex som jag är helt beroende av eftersom jag aldrig är hemma före halv 7 på kvällen. 

Yngsta dottern började rida Mysa lite för o se om hon kunde hjälpa till med henne osv men Mysa var en fjording och alldeles för stark. Det blev liksom dragkamp vid uteritterna, och Alva är ganska liten o nätt och tyckte det blev alldeles för jobbigt, ja så det blev försäljning i somras och kunde man vrida tillbaka tiden så skulle jag ha köpt en c eller liten d- ponny istället för en fjording, som vi kunde haft tillsammans. Men vem fan kunde veta att det skulle bli som det blev här på Västeråkra..lite snuvad på konfekten kände man sej kan jag lova...

Ingen, absolut ingen har varit här och provridit Poca, hehe trodde liksom ungarna skulle stå på kö, nä kanske inte riktigt men någon borde välan ha kommit för o kika på henne...


Och tänk om man kunde spika på ett par platåskor eller något så hon blev en decimeter högre..då hade jag lättat på plånboken och köpt henne..


Till helgen ska Belmondo ut o resa igen. Elina ska ta med honom upp till Paulines gård i Eringsboda och rida ut tillsammans med henne o Farax..hoppas vi får in honom i släpet då för han har nog växt lite sen sist han åkte..    


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards