carinarhodin

Alla inlägg under juli 2012

Av Carina Rhodin - 10 juli 2012 20:13

Ett litet inlägg först, ett längre med bara bilder på Belmondo kommer lite senare ikväll när jag laddat upp dom...

Jo, tänk att det fortfarande finns ärliga medmänniskor på vår jord. Trodde att när man glömmer en plånbok på en tågstation DÅ är den väl så borta som den bara kan bli. Alva, yngsta dottern åkte till Norrland i morse, men innan tåget gick skulle hon bara gå på stationens toa. Sen reser hon iväg och en timme senare blir jag kontaktad om den upphittade plånkan som var omhändertagen. Lyckligt slut...


     


                                                HOME SWEET HOME

Av Carina Rhodin - 9 juli 2012 22:04

Tala om att man börja bli lite till åren; jag var på konstutställning i söndags..på Sjuhalla gård närmare bestämt. Nära och bra men jag har aldrig varit där förut..ett jättemysigt ställe och där finns ju stall oxå så jag gick in och kikade runt lite. Världen är liten för jag stötte genast på ett par tjejer jag kände. 


 

En av stugorna där tavlorna hängde. Hade ett skumt kullerstensgolv och jag drattade såklart ner på knä mitt framför tjejerna som jobbade där..och i den andra stugan var det så lågt i tak att man fick titta på akvarellerna hukandes. Inget att besöka om man är 2 meter eller rullstolsburen annars väldigt mysigt. 


Idag var det dags för kastrering..nä, det var inte jag som skulle cuttas, även om jag gjort mitt, det var lilla Beverlys tur. Först gjorde vi en riktig undersökning eftersom hon har ett 8 årigt liv i försumbarhet stackarn, men allt verkar bra förutom tänderna då. Så efter operationen när hon ändå var sövd togs tandsten bort och 2 tänder fick dras ut för dom satt löst. Nu måste jag börja borsta hennes tänder varje kväll (med kattandkräm) för att hålla henne någorlunda okej i munnen, risken är stor att fler tänder kommer att lossna när hon verkar lida av parodontit.


 

En klinik med väldigt bra och trevlig personal...i Nättraby.


 

För 2500 fick man detta på köpet....lite kattmat och smärtstillande. 

Av Carina Rhodin - 7 juli 2012 17:42

Första semesterdagen och valet idag var; Tosia i Ronneby (min gamla hemstad) eller Torhamns marknad. Pest eller kolera? Äh jag körde ut till Torhamn där vår båt alltid ligger i hamnen denna helg i juli. Tänkte att jag kunde väl sola lite åtminstone men va fasen det är bara grått och kvavt..usch och inget fanns det o handla heller..men det är väldigt mysigt därute och jag hittade en liten stuga med en underbar liten trädgård. Så idylliskt så jag tänkte nästan gå in o knacka på o fråga om jag fick köpa stugan...  


 

   



Av Carina Rhodin - 6 juli 2012 08:15



Här kommer dom sista bilderna från Demånes trädgård förresten:


     

   



Av Carina Rhodin - 4 juli 2012 22:19

Äh, jag kör ett inlägg till och visar lite bilder på Susanne Demånes konst..hon är ju mest känd för sina prinsessor och hondjävular..i varje vrå av parken fanns det någonting att se..helt suveränt planerat..


Då börjar "konstrundan":


 

 

 

 

 

 

 

     

     


Och där var visningen slut..good night.

Av Carina Rhodin - 4 juli 2012 21:48

Vilken underbar kväll jag har haft tillsammans med Alva, Harriet och Marie. Och säkert ett par hundra personer till! Vi var på Susanne Demånes uppvisning i Edestad med hennes frieserhäst Cobus, knabstruperhingsten Triton och så var det 2 tjejer till på en Nordsvensk och en maxad d-ponny. Dom rider "akademiskt", fast Susanne ville hellre kalla det, historisk ridning. Grunden kommer ifrån hur man behövde rida och hantera sin häst i krig...alltså lydig, orädd och framåt. (Annars var man död) 

Det var väldigt intressant och det här kan jag rekommendera flera att gå på senare i sommar för hon kommer att ha 2 uppvisningar till i augusti. Efteråt var det mingel, mat om man ville och alla människor som var där fick gå runt i stallet, som bl a hade persisk matta i sadelkammaren, hur lyxigt som helst.

Vi fick oxå gå in i utställninghallarna och titta på konsten. Och till sist gick vi runt i trädgården, ja park snarare. Och gud vilken inspirationskälla det var...önskar jag hade tusen kvadratmater till samt tusen miljoner..


 

 

 

 

 

 

 

Alva och Harriet klappar Triton som vilar ut efter showen.


 

Och här är kungen Cobus 12 år..fina boxar..och sen kommer man hem och tycker att vårt stall ser så bonnigt ut på nåt vis, hehe..

Av Carina Rhodin - 1 juli 2012 08:17

I går morse skulle alla fåren och "flicklammen" byta hage från parken dom gått i till hästarnas vinterhagar här uppe vid stallet. Alla snören och stolpar har tagits bort så inte fåren ska trassla in sej, och senare i sommar när dom flyttas  tillbaks till parken ska nya hagar byggas. På ett lite annorlunda vis..

Det är mysigt att vakna här på morronen och titta ut genom sovrumsfönstret och se alla fåren gå där o beta.


         


Bilderna; fula jag som grindvakt, Andersson som visar vägen till hagen, och sista bilden står Karin och dokumentera allt...


Gick ut med Ida till hagen där hon fick träffa sina kompisar igen som går ute på natten, Silvya börja genast valla runt Ida nåra varv..vilket hon börjat med på sista tiden, inte så kul, men hon tycker kanske att Ida kommer och "stör" henne och Annie..


 

 

Efter en stund är allt som vanligt igen...

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards