carinarhodin

Alla inlägg under februari 2012

Av Carina Rhodin - 14 februari 2012 09:10

Sådärja, nu är hästarna utsläppta och jag fick lite tid över innan jobbet..jag var nämligen tidigt ute i stallet idag och tog på täckena och hade allt förberett här hemma för jag skulle till tandläkaren egentligen, men när jag stod därinne i Silvyas box så ringer tandvården o säjer att jag inte kan komma idag o dom måste boka om mej..Yes!! Ser det bara som en skänk från ovan eller en liten kärleksförklaring från tandis så här på Alla Hjärtans Dag 


Annars är jag ganska oromantisk av mej...men här kommer lite bilder på en stor kärlek iallafall..


Ida i morse..så fort jag tar fram mobilen så kommer hon o vill bli fotad.


La sej ner o rullade o ju mer jag skrattade desto mer rullade hon.


Färdig


     

Av Carina Rhodin - 13 februari 2012 20:44

Om ett par månader blir Belmondo 3 år..tänkte visa ett par bilder på honom när han är 11 månader och fortfarande var kvar hos uppfödar-Maria fastän vi hade köpt honom..vi ville nämligen ha honom kastrerad först innan han kom till Västeråkra. Meningen var att han skulle få vara hingst lite längre, men vid 10 månaders ålder så började han liksom intressera sej väldigt mycket för sin mamma, som han fortfarande gick med. Så i mars -10 blev det kastrering hemma på garageinfarten hos Maria. Distriktsveterinären kom dit, Maria höll i en lina som var bunden runt ena bakbenet på Bellis och jag höll honom därframme medans vet först gav honom lugnande och sen skar hon. Det hela var över på en halvtimme, Bellis kallsvettades lite men piggnade till på ett par timmar och fick sen gå in till mamma i hagen igen. Man syr inte heller utan efter klippet sätter man dit en klämma som sitter en stund och stryper blodflödet och det kom inte speciellt mycket blod heller..men tillräckligt för att Elina skulle sitta bakom husknuten istället..


Ingen hingst längre..


Så duktig han var Bellis..här har han vaknat till lite och undrar nog vad det är som har hänt egentligen..


      

Av Carina Rhodin - 12 februari 2012 19:41

Ja, så var den här helgen slut då..festen i fredags blev bra..hade ju lite panik innan eftersom jag jobbade och skulle ha mat till 10 brudar färdigt till kl 19, men det löste sej, det gör alltid det fastän man inte tror det  


Efter den här veckan har jag tagit semester, nä jag ska inte resa iväg utan det är Alva som ska iväg på en tripp till Norrland, så jag kände mej liksom tvungen att ta ledigt för annars vet jag inte hur vi ska få in hästarna på kvällen..vill inte leja nån en hel vecka. Men hursomhelst ska det bli jäkligt skönt att få vila upp sej lite..


Nu har Elina satt igång Belmondo på riktigt efter vilan. Hon har ridit honom både lördag och söndag och det gick bra när hon travade idag, han höll sej lugn trots att Alva red Pocahontas samtidigt och Verona galopperade runt honom..

Dock börjar han bli tjafsig i munnen så nu är det hög tid att ta honom till tandläkaren för o dra ut vargtänderna.


 

Det hade kommit mycket snö inatt, vad det nu skulle vara bra för...en bild från i morse när Alva traskade iväg med Poca till hagen. Nästa helg kommer det 5 nya hästar till Västeråkra varav 3 har stått här innan..Borta bra men hemma bäst, eller?


 

 


 


Av Carina Rhodin - 9 februari 2012 21:44

I går fick Pocahontas den sista behandlingen av Susse som bara hittade lite stelt på halsen som hon masserade bort..hm..ja nu är hon fit for fight och tjejerna kan sätta igång och galoppera henne snart. Idag skrittades hon bara lite av Alva i ridhuset barbacka. Och Poca var pigg och laddad och småstegrade men Alva fixade det oxå..Ägarna hade en liten westernsadel med sej igår oxå som jag fick köpa lite billigt men den låg inte alls bra på henne..det blir till att leta vidare.



Elina har satt igång att rida Belmondo nu efter 2 månaders vila och det gick bra när hon satt upp igen..fattar inte att tiden går så fort, känns som det var förra veckan hon red honom sist..Och i morron är det fredag igen. Tycker veckorna bara består av måndagar och fredagar och allting däremellan bara svichar förbi. I morron blir här tjejfest. Elina har bjudit 12 stycken (hur alla dessa nu ska få plats i lilla Atelje'n) och ikväll förberedde Curlingmorsan (jag då..) sangria till tjejerna..till det behövdes 2 liter rödvin och jag tänkte jag kunde smaka lite, har ju inte druckit vin på säkert 25 år, så jag hällde upp en skvätt men fy vad strävt och suurt. Fattar liksom inte hur jag kunde dricka en hel sjuttis Aurora eller Atlantis (det sliskigaste man kan tänka sej) förr när det begav sej, utan o spy.. Ja, nån vinalkis är det ingen risk att man blir iallafall!!




   

Av Carina Rhodin - 7 februari 2012 21:29

Töntinlägg, men här har jag hittat lite bilder på Google på mina favoritdjur och raser...


Islandshäst



Shettis


Bearded collie


Bichon frise'


Löwen kanin


Perserkatt


Alpacka marsvin


Mm..sammanfattningsvis så gillar jag djur med mycket päls!!




GOD NATT!!!!!!!!!!!     

Av Carina Rhodin - 5 februari 2012 20:12

 Festen är slut och födelsedagsbarnet är myycket nöjd med dagen..Bl a så blev det en Whitakerhjälm..Den riktiga dagen är ju egentligen i morron men då jobbar vi allihopa så vi firade 21-åringen idag istället...


Alva och kusin Kim idag när dom tagit in Poca från hagen. Obs, klockan är 17 och det är ljust..ser ni det..det är snart vår!!


 

Var det verkligen nödvändigt att snöa idag??  

Av Carina Rhodin - 4 februari 2012 16:41

Kall morgon igen,,i går när jag kom hem från jobbet var jag totalt genomfrusen..jobbar ju mycket ute på bryggan så inatt sov jag med fleecejacka på!! Dock inte Postens,,hehe. Idag har jag varit och storhandlat med äldsta dottern, hon fyller år på måndag så i morgon ska vi ha en liten bjudning kan man väl kalla det för..har ett par pajer i ugnen nu och sen ska det bli lite bakning efter det..i dag är jag ju riktigt huslig 


Elina kom med Ida i morse o knackade på. Skulle ha hjälp med o sitta upp..tur morsan bor nära stallet.


Det blev en morgonritt i Rosenholmsskogen i 15 minusgrader typ


Vacker morgon, men kall.       

Av Carina Rhodin - 2 februari 2012 09:41

Steg upp vid 4 i morse för o kolla ut genom fönstret om den hade kommit.."snökanonen" alltså. Men nä, det såg precis ut som vanligt. Liite vitare var det kanske på marken men jag hade ju liksom föreställt mej hur det skulle spruta snö haha..och eftersom jag alltid tänker på det värsta i förväg, så kan allt bara bli till det bättre..ja jag oroade mej hur jag skulle få ut hästarna om dom nu ens skulle kunna gå utanför dörren..Men det gicksom vanligt, lugnt och fridfullt. Men än är inte dagen över, kanske kanonen kommer senare..

Ida på väg till hagen i morse..och ingen snö i sikte. Och jag vet Elina om du läser det här; jag råkade sätta på henne Pocahontas grimma, förlåt. Morsan börjar bli lite vimsig...  

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards