carinarhodin

Alla inlägg under januari 2012

Av Carina Rhodin - 19 januari 2012 20:25

I kväll när jag kom hem från jobbet o satt i köket och käkade så var det någon där ute i mörkret som kastade grus på köksfönstret, jag for upp och öppnade dörren och där stod lilla Pocahontas..hon ville komma in o fika, hehe. Nej men det var Alva som hade ridit och ville visa upp Poca i det nya blåa tränset, som hade kommit med posten idag. Och visst var hon söt i det..men inget jag skulle vilja ha på Belmondo, men på en söt liten ponny så kan man gulla till det lite  

Och så dom nya matchande benlindorna till. Hovis Bengt var här i eftermiddags oxå och verkade Pocas hovar så nu är dom så där små och söta igen..till våren blir det skor.

Så knäpper man loss tyglarna och vips så blir det en grimma.




Har varit uppe i ridhuset o filmat Bellis när han släpptes lös. Han busade på lite i början men sen gick han mest och nosade på sargen..precis som tjuren Ferdinand..ska kvällsfodra snart och sen köra in lite flyttkartonger till Elinas lägenhet (flyttar hem på lördag) så får jag se om jag orkar eller lyckas lägga upp nåt på Belleponken...            

Av Carina Rhodin - 17 januari 2012 22:08

Äntligen var det då min tur (lillturen) att sätta sej vid datorn..lite körigt ikväll, först åka till Östersjöhallen direkt efter jobbet, för att plocka upp Alva som varit på Gymnasiemässa. Sen in med en morgondagens middag i ugnen, och därefter upp till ridhuset o kolla lite när Alva red Pocahontas. Jag la fram några bommar som dom fick trava över, och sen gick jag ner och plocka ut maten ur ugnen, hehe. Skönt o bo nära ridhuset alltså, då kan man liksom slå två flugor i en smäll..

Så var Elina o hennes allra bästaste bästis Maja här (Maja flyttade ju till Stockholm i somras men flyttar nu hem till morsan o farsan igen) Hon saknade hästarna och Västeråkra och har nånting på gång nu..kanske får Pocahontas en liten boxgranne snart..blink 


Sötaste Poca..hon är nog den mest lätthanterliga häst, näst Ida då, man kan tänka sej.


Av Carina Rhodin - 16 januari 2012 20:37

I går kväll efter systrarna ridit sina ponnysar gick Elina och jag upp till ridhuset med Belmondo. Han tränas dagligen nästan nu med någonting förutom ridning, han vill ju ha uppmärksamhet grabben och mår inte så bra av att bara stå i sin box efter insläppet..så vi tog fram lite konor först som stod ganska tätt, som han fick gå slalom igenom. Då är han tvungen o koncentrera sej lite och minska ner sina älgakliv..



Sen la vi ut lite bommar i form av ett L, som Bellis först fick gå genom och därefter backa igenom. Första gången blev det lite för stora kliv så han steg utanför bommen, men andra försöket var han helt avspänd och tog sej baklänges med små steg. Duktig pojk, men inget westernämne direkt..  

Framåt...


..och sen bakåt.


Alva köpte ju benlindor till Poca och övade för fullt på att linda...hon har ju bara haft senskydd innan och till slut lyckades hon ganska bra men jag fick klippa av lindorna en meter ungefär för Poca är ganska liten..

   

Av Carina Rhodin - 14 januari 2012 18:54

Steg upp halv 6 i morse, (kunde inte sova längre och det är ju typ bara för att man får ligga till lite) lusläste tidningen och drack nåra muggar kaffe innan jag hämtade Elina på bussen vid halv 8..sen red hon och Alva ut på Ida & Poca nere i Allatorp. Det var första gången Poca reds ut här hos oss men det gick fint, hon var framåt och gick först men ändå cool..känns tryggt i mitt modershjärta, hehe..under tiden dom var iväg stod jag för mockningen. 


Strax efter 8 i morse och enligt mej svinkallt..


Nöjd ryttare med en glad liten ponny


 

 

Kanske ingen matchande utstyrsel på häst och ryttare, men vem fan bryr sej..ingen annan var vaken.


Sen åkte jag och Alva på utflykt, vi började med o köra till Fåglasång (jag vet föör ofta) för att köpa Gluco och ett nytt stångbett med fasta ringar i en storlek mindre till Poca..(endast 9,5 behöver hon) och nya benlindor som ska matcha ett nylonträns Alva beställt på nätet (ponnyprakt).


Styrde sen mot Larum, där det finns en liten hästshop med westernutrustning. Ska vi behålla Pocahontas så ska hon även få en liten westernsadel..ja, det är Alvas dröm iallafall. Det fanns inga ponnysadlar inne för tillfället men det var ju tur det för dom låg på runt 15-20 000 (gulp)..nä, det får nog bli nåt begagnat..Och när vi ändå var i Larum så körde vi in i Kättilstorp på hemvägen, till Hauffmans, och där har vi inte varit på 4 år minst. Hade Ida installad där några månader och det var där Alva lärde sej att rida i 6 årsåldern på Sophies shettisar, Bellie och Tiffanie. I dag kom dom galopperande mot oss i hagen och Alva blev så glad och rörd så tårarna rann..Hon älskade Bellie och har aldrig glömt henne. Pratar ofta om henne och alla uteritter och ridläger dom hade. Hon hade sorg på riktigt den dagen hon hade växt ur Bellie..men nu är hon välkommen dit o få gärna ta Bellie med sej ut på en promenad istället för att rida. Shettisarna är idag 25 resp 26 år men såg hur fina och friska ut som helst.


Bellie 25 år men så fin..


Nä, nu måste jag vila lite innan kvällsfodringen-det tar på krafterna o stiga upp tidigt         

Av Carina Rhodin - 13 januari 2012 07:34



Klart mina små ulltussar ska få vad dom vill ha-torsk. Är även en curlingmatte, då jag koker torsk kl 7 på morronen och sen kommer Alva ner i köket och ska äta frukost och säjer att det stinker..haha       

Av Carina Rhodin - 12 januari 2012 20:57

I dag blev jag tagen av snuten, hehe. Fortkörning. Alltså det gick inte sååå fort, endast i 37 km på en 30-väg och Curlingmorsan blev 2000 kronor fattigare. Men så här lite efteråt är jag väldigt glad att det bara blev det och att jag fick behålla mitt körkort, för utan det kan jag inte leva.. 


Fastän det var lite stormvindar idag (för femtielfte gången, eller kanske fjärde den här vintern) så fick Bellis och Pockis gå ute till halv 6. Dom blev såklart fodrade 2 gånger under dagen i hagen. Alva red Pocahontas igår och det var nog bästa gången hittills..ponnyn är ju så framåt så istället för o tjafsa på o försöka i evigheter att få henne att gå i form, så fick hon börja trava, och då kommer allt av sej själv efter en stund..nästa vecka ska Bellis få nya skor fram och Poca ska verkas. Hon går barfota, men blir hon kvar hos oss så ska hon få skor runtom i mars..när det blir lite uteritter och så.........I dag blev det en vilodag och Alva övade lite trick med henne istället. Hon har ju kämpat att få Poca att buga och idag lyckades dom!!! Poca tycker detta är jättekul o det blir säkert fler "konster"... 


Jag lyckades inte fånga den första lyckade bugningen, var inte beredd liksom..men när Alva bad henne göra om det så blev det lite såhär istället...




Elina, Emmy och Sandra, plus någon fjärde, ska bilda ett dressyrlag framöver och då blir det tävlingar i div III. Elina får isåfall vara med på Ida bland storhästarna, synd att det kommer dröja ett par år till innan Bellis börjar tävla, men den dan kommer väl oxå. Om ett par veckor kommer Pauline hit och då ska han bli tömkörd för första gången.


Finaste Ida..vem kan tro att hon blir 20 i år?    

Av Carina Rhodin - 10 januari 2012 20:16

Pocas tandbehandling gjorde susen för i lördags när Elina red henne så gick hon riktigt fint, hon är en väldigt framåt ponny men lite känslig för småbarn kanske..Ska hon göra sej till den fina dressyrponny hon innerst inne är så krävs lite rutin. Därför blev Alva lite besviken när hon sen skulle rida på söndagen, när det inte gick lika bra..men det här ska bli bra med lite hjälp från storasyrran, vi vill inte släppa taget om den lilla snälla Poca i första taget. I det här läget lyssnar jag på Elina som säjer att det är en superponny, mjuk som en gummiboll att rida och när hon säjer så om en häst; ja, då är den bra helt enkelt...för hon är väldigt kritisk kan jag lova...min fd fjording gillade hon inte att rida, men Pocahontas rider hon gärna utan att man ber henne om det..  

Poca står och lyssnar på oss människor när vi berömmer henne...hennes ägarinnor från Jämjö var på besök i går.





Om 2 veckor flyttar Elina hem igen. Det var inte så kul o bo själv och nu ska hon bara passa chefens katter färdigt först, han är på en månadslång resa till Thailand och Elina lovade i ett svagt ögonblick att katterna kunde bo hos henne under tiden...konstigt med tanke på att hon aldrig, aldrig under dom 20 år jag haft perserkatter, hällt upp mat till dom eller gjort kattlådan ren..



Elina och Tove på sina prinsessor Ida och Silvya i lördags morse på väg till skogen...    

Av Carina Rhodin - 6 januari 2012 18:33

I går kom då tandläkaren/veterinären hit till Västeråkra för att raspa Pocahontas vassa tänder...det visade sej att det inte var så farligt ojämnt men tillräckligt för att det har besvärat henne. Hon hade fått en låsning i käken eftersom hon inte kunnat tugga höet ordentligt. Efteråt hördes en rejäl skillnad när hon fick provtugga, hörde riktigt hur hon malde sönder höet..kan vara så att hon inte tillgodogjort sej näring innan och därför haft svårt för o lägga på sej..tiden får utvisa och i morron då ska hon provridas med ett annat bett, ett stelt istället för tredelat så hoppas jag att det ska bli bättre..annars vet jag inte vad jag gör!! Kanske bli gråhårig...

 

Märket på halsen är där hon blev klippt för att sedan sätta den lugnande sprutan. Tog bara en minut så blev hon helt groggy, men här har hon piggnat till..


I dag åkte vi till Fåglasång igen, känns som vi är där väldigt ofta nuförtiden...det var Bellis som behövde en ny pyjamas eh fleecetäcke..fanns inte mycket att välja på så det blev ett från Hansbo. När vi tog in Bellis o Poca vid 5 ikväll så fick han prova det nya täcket och så kom Emilia o hennes mamma förbi, då vill Bellis bara gosa och ha uppmärksamhet...i det läget bryr sej dom flesta hästar bara om höet när dom kommer in efter en dag i hagen, men Bellis är nästan för översocial, om man nu kan bli det...

Söta Emilia gosar med Bellis..




Och så en bild på finaste IDA för rättvisans skull..



När Pocahontas var ute i hagen så fick Moses låna hennes box och skutta runt lite..tyvärr lyckades jag inte fånga nån frivolt på bild...

En annan liten skäck i boxen..var lite rädd att han skulle hoppa ner i vattenspannen o drunkna..

Moses kan oxå stegra sej..     

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards