carinarhodin

Alla inlägg den 27 januari 2012

Av Carina Rhodin - 27 januari 2012 22:51

Linn var här i kväll och hjälpte till med löshoppningen. Vi började med Belmondo, och det gick bra mycket bättre än förra gången då han inte stannade efter hindret utan dundrade på varv efter varv. I dag lyssnade han och stannade, stod och nosade lite på sargen och sen stack han iväg i hundra knutar när han fick smackljudet..han hoppade 75 cm och där stannade vi. Det var bara tredje gången i sitt liv han gjorde detta så det kändes bra o stanna på den höjden.


Bellis är förhoppningsvis snart fullvuxen, blir 3 i april, och är nu över 170 i manken och högrest.



Så var det lilla Pocahontas tur och vi visste ju inte om hon löshoppats innan, men det förstod vi snart att det hade hon gjort, för hon var jätteduktig. Inga bockningar eller sparkar, bara galoppera på lugnt och sen efter hindret stannade hon tvärt och ställde upp sej i givakt och väntade..superponny. Hon fick bara hoppa lågt några gånger med tanke på att hon varit ur kondition innan, alldeles för länge och nu ska vi se till att göra en behandlig till, med nålar och laser som för några veckor sen, och efter det kan hon få galopperas med ryttare. Ja, vi har tagit det väldigt försiktigt med Poca men hoppas att det gett resultat.  


       

Av Carina Rhodin - 27 januari 2012 09:07

Gomorron! Äntligen fredag och gud såå fort denna veckan har gått..men så är det ju när man har roligt på jobbet..  I kväll när jag har jobbat klart ska vi löshoppa Belmondo och Pocahontas. Ska bli väldigt kul då jag missade första gången Bellis gjorde det, och Poca har vi ju aldrig hoppat innan...hon har varit hos oss i 3 månader nu och har 3 månader kvar, sen vet jag inte hur det blir med henne, om ägaren ska ta hem och sälja henne eller om hon ska bli kvar här tills vidare..snällare ponny får man leta efter  


Till alla hästnördar så har jag en glädjande nyhet, hehe; idag delar vi ut nya Hööks katalogen med massa nya prylar i..och lilla Nellie Berntsson är med i den som fotomodell, "-Vem fan är det?" sa min äldsta dotter.."Hon som bloggar och är med i Ponnyakuten, vet du väl" sa jag..Nä, såna barnprogram tittar hon inte på..hehe, är det bara jag som är vuxen och tycker att Ponnyakuten är skitbra och läser barnbloggar..snälla nån därute, håll med mej nån.. 



Nellie från Höökskatalogen


Högre än så här lär väl inte Poca hoppa...


PS PONNYAKUTEN SÄNDS PÅ SÖNDAGAR KL 19     

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards