carinarhodin

Alla inlägg under maj 2011

Av Carina Rhodin - 30 maj 2011 20:51

Oj, vad tiden rinner iväg och jag glömmer så fort vad jag gjort..men jag kan ju återkoppla till slutet på senaste inlägget, det där om den sjuka tjuren..; Idag efter 12 dagars lidande fick han äntligen somna in. I så många dagar låg han på samma ställe intill vägen i regn och blåst, utan vatten och mat..fy f*n rent ut sagt att vissa människor får fortsätta idka verksamhet med sån syn på djuren.  

  Vila i frid. Jag tog bilden idag nåra timmar innan slaktbilen kom...stackarn...

 

I fredags hade Emma privatlektioner igen-och Elina var då med på Ida..och eftersom jag jobbade (som vanligt) så lånade jag ut Mysa till Elinas kompis Maja, så fick hon oxå vara med på träningen..Jag tror det gick riktigt bra, fast Mysa har lite svårt för o hålla galoppen men Maja tycker hon är super..iallafall. På fredag har jag semester (och en vecka framåt) och då ska jag ta en sån privatare,,få se hur det går då..har inga större förhoppningar om man säjer. Jag tror jag tappade både lusten och modet för o rida sen den där jäkla skenritten, då jag for av o landade på huvet  

  Ida är riktigt laddad när det är dags för galoppombyten..tänk att ponnyn är 19 år och aldrig varit finare än nu..

  Maja på Mysa

 

I helgen longerade Elina Belmondo med sadel för första gången..han brydde sej inte i skritt o traven att han hade nåt på ryggen, det var bara när han skulle galoppera han tyckte det kändes lite konstigt och gjorde typ ett par bocksprång i början men vande sej sen..

  Först blev det såhär...

  ..o sen gick det så här bra. Som vanligt alltså. Duktig kille!!

  Sen lite häng o kläng..o trampa ner i stigbygeln så han får känna lite tryck..Nä, Bellis bryr sej inte..har annat o titta på.

  Och så lite kel på slutet...det var han värd..

Av Carina Rhodin - 27 maj 2011 09:13



Nu när jag tar ut Mysa på morronen så tar jag lilla Anemon i vänsterhanden samtidigt..hon är så behändig.......

   Anemon har fått en ny boxdörr så hon kan kika ut...........


I en hage inte långt från Västeråkra, har allmänheten fått se en stoor svart tjur liggandes sjuk på samma plats i 6 dygn, utan att kunna resa sej upp!! Boende runt omkring har ringt miljökontoret flera gånger för att uppmärksamma detta djurplågeri. Än så länge har ingenting hänt, tjuren ligger kvar utan mat och vatten..så igår kontaktades tidningen (vad f*n ska man annars göra för att det ska hända nåt) Hoppas dom gör ett besök nu och dokumenterar bondens djurhållning och att tjuren får somna in och slippa ligga där o lida till allmänhetens beskådan!! 

Av Carina Rhodin - 24 maj 2011 20:50

Igår släppte vi ihop Gullmysa med den lilla shettisen Anemon. Och hon var kaxig den lilla skiten, vände rumpan till och sparkade bakut mot Mysa och gnäggade som en griskulting..Efter ett tag lugnade dom ner sej och gick side-by-side. Hoppas det här blir bra, men lösningen kanske inte varar för evigt..

  Lilla Anemon och Mysa igår, första dagen tillsammans.

 

Ikväll var Alva (fjortisen) ridsugen och eftersom det var riktigt ruggigt och började regna när vi gjort i ordning Mysa, så gick vi upp till ridhuset, där Alva tränade skänkelvikningar bl a. Det var ju 3 år sen hon tog lektioner men det gick väldigt bra.  

     Alva plåtade morsan ikväll, solen sken som f*n för att minuten senare börja ösregna..Visst är vi lika jag & Mysa..samma färg på manen i allafall,  hehe..

 

Ni som känner mej på riktigt, vet oxå att jag älskar mitt jobb. Och hur många gör det egentligen..? Jag är liksom född att bli en "postare". Älskade att "leka post" när jag var liten, ni vet fylla i blanketter och slicka på små frimärken..nåväl, när jag är ute o kör post så passar jag på och kolla i trädgårdar, prata med husdjur, kolla vad folk har för gardiner, typ...och ibland kan man få en läsk av nån snäll kund på rundan osv Och idag hade dom gjort så här fint vid ett avlämningsställe...............

  

Av Carina Rhodin - 22 maj 2011 20:45

Så mysigt och höra åskan som mullrar..jag gillar faktiskt det!! Men innan idag har det varit väldigt varmt..Idag har jag mest varit en åskådare annars,,,,,,,,

Började med att det var dressyrtävling. Elina fick ställa upp med sin ponny Ida i storhästklassen eftersom hon är för gammal o tävla ponnyklass. Ida som annars brukar va het på dressyrtävlingar och undra "var är hindrena?", skötte sej väldigt bra, hon gjorde bara en miss och det var ett galoppombyte som inte skulle vara där!! Grejen är att hon trodde säkert att hon va jätteduktig för Elina har kämpat med just galoppombyten senaste veckorna!!   Ja, ekipaget kom trots allt 2:a med 66,55% o spöade de andra stora hästarna..Ida är ett litet mirakel har jag ju sagt innan..Emmy vann med sin Alfred.

  Elina på Ida och Emmy med Alfred

 

Elina fick äran att rida Gullmysa ordentligt idag oxå..Jag red henne nämligen barbacka i fredagskväll och hon var så laddad då..Det började riktigt bra ändå. Men sen "såg" hon nåt i skogen och kastade sej åt sidan och jag dunsade i marken , på andra sidan...hehe. Klantigt o rida barbacka på en häst som haft boxvila, men men..jag slog mej bara lite i ryggen den här gången....  


I dag gick hon suveränt bra och kanske jag kan rida henne på markarbetsträningen för Emma istället för på Beauty som jag anmält mej till, hoppas.

Så ikväll kom "den lilla svarta"..ni vet Mysas nya kompis..Hon heter Anemon, en shettisflicka på 1.07..och bland det sötaste i hästväg..Imorron bitti släpps hon ihop med Mysa och Blaise..


Kvällen avslutades med att flukta på Belmondo när Elina longerade honom..Efteråt blev det lite "förberedande" övningar inför inridningen..Elina hänger o klänger på honom och la benet över..ja hon var nära att sitta upp, men det är lite för tidigt än..han brydde sej inte iallafall..nosade Elina i baken bara och fattade "nada"....

     

Vad sysslar du med matte???

  Hur ska Elina komma upp på honom sen...han kommer att växa lite till nämligen!!

  Här används inte piska vid longering. Endast kommandon..

  Åskhimlen som drar in över Västeråkra ikväll..

 

Av Carina Rhodin - 21 maj 2011 21:43

Oj, några meningslösa dar sen sist jag skrev..hehe. Mysa har nu gått några dar med Blaise i en gräsfattig hage. Har utökat tiden med nån timme varje dag, så idag var de ute mellan 10-17..eftersom det är så lite gräs får jag slänga till dom ett par säckar hö mitt på dan..

Blaise står i boxen bredvid Mysa så det var inga konstigheter att släppa ihop dom..Blaise är inhyrd från Fenix Park för fjärde året i rad och åker tillbaks om 2 veckor då lektionerna är slut för denna terminen. Och hon kommer inte tillbaks igen..hon är gammal och utsliten och hon kommer nog att få åka till hästhimlen efter sommaren istället..  

  Bästisar på en gång...Blaise och Mysa första dan tillsammans.

 

I morron är det dressyrtävling här på Västeråkra..kommer kännas konstigt att inte Åsa sitter och dömer..kan fortfarande inte fatta att hon är borta!!!


Här kommer några bilder på Elina och Maja från igår kväll..Tänk o va 20 år igen och ha en sån här alldeles egen bil o ragga runt med *blink* (det var Majas pappa som för 8 år sen startade upp Rosenholms Ridklubb, tillsammans med Anita)

        

Tuffa brudar i lyxförpackning...Curlingmorsan fick stanna hemma..

 

Själv försöker jag ragga när jag kör nervevat med postbilen på stan..igår lyckades jag nog inte så bra..hälsade på stans snyggaste butikschef, han tittade på mej, eller rättare sagt genom mej, ja, han såg mej helt enkelt inte!! Det är bara o inse att man blivit medelålders   

Av Carina Rhodin - 17 maj 2011 21:10

Nu har Gullmysa haft boxvila i 6 dagar och verkar helt frisk, därför var min plan att låta henne gå i sjukhagen i morron, liten o bra och utan gräs. Så ikväll tänkte jag låta henne gå in där en stund bara för o "kolla läget"..Och herrejävlar som hon bockade och sparkade, hon var helgalen o man kunde tro att hon stått inne 6 veckor i stället. Hon rullade sej i leran om och om igen..sparkade bakut så hon träffade trädet, usch fattades bara att hon skulle skada sej oxå..men det verkar gått bra!


Därför har jag ändrat "planen" p g a skaderisken. I morron släpper jag ihop henne med Blaise i en liten "sandhage" istället..och ikväll får hon inget smärtstillande, så får vi se i morron om allt verkar OK.

  

Här har Mysa precis kommit ut i sjukhagen..

  Sen började hon att rulla sej...

  ..och kuta som en galning på 25 kvadrat...

  ..och rullade lite till..har regnat hela dagen så det var lerigt.

   Kliade sej mot trädet lite...

  Slutresultatet: Skitig Gullmysa...........

 

Det här tyckte Mysa var en rolig kväll..och när jag väl fått henne ren så verkade hon lugn och nöjd och faktiskt ganska trött...Happy end??

Av Carina Rhodin - 16 maj 2011 22:42

...hellre det än i örat..hm..Vad har hänt nu då???? Jo, jag hade "lock" för örat och vatten i hörselgången..jag hörde dåligt och det prasslade i det så jag tänkte att jag kan väl peta runt lite så kanske det släpper..Men jag fick jäkligt ont i stället och blev lite yr..  så det blev till att besöka läkarstationen i morse innan jobbet..och då såg Dr Doudou att jag petat hål så det blödde! Fick droppar att hälla i örat och det känns bra nu!! Ett tips till alla: Gör inte som jag, väldigt obehagligt...


I går hade vi ett litet försenat kalas för Alva, minstingen som fyllde fjortis i torsdags. Jag hade knåpat ihop en tårta med chokladbotten, jordgubbsmoussse och citronkräm, och jag lyckades faktiskt, tack Google för att du finns......  


När Mysa fick fång förra veckan var jag nära o ta repet...hur mycket motgångar ska man behöva ta??? Jag kände direkt "jag får nog sälja henne till någon som kan ge henne ett bättre liv än vad jag kan ge henne"  Tycker inte hon ska behöva gå med munkorg flera månader, känns inte bra..Sen ska hon inte behöva gå ensam här uppe vid stallet, där vi har ett par sandhagar, när resten av hästarna är nere på fälten..MEN nu har det hänt lite annat..Mysa ska få en kompis om ett par veckor, en liten svart...


I kväll när jag kom hem stod AllatorpsLasse i fårhagen och" räknade får"; 15 tackor är det nu, men det fattades ett lamm!! Kanske höken tagit det..

  Allatorparn, Västeråkras fåraherde...



Av Carina Rhodin - 14 maj 2011 22:19

Så fruktansvärt dryygt med Mello så jag gav upp!! Finns det nåt segare program egentligen..o så ska det ju röstas oxå, nä jag skriver hellre lite om mina hästar....  

I går hade Emma privatträning här på Västeråkra och Elina var med på Ida..jag hann med o kolla på slutet när det var dags för galoppombyten..och Ida var så duktig,,tänk att denna lilla ponnyn höll på att mista livet och framtiden var väldigt oviss..och nu efter 3 år är hon finare än nånsin..ett mirakel  

  Radarparet-Elina och Ida i gårkväll

 

Mysa har vilat i 3 dar i boxen och i kväll var hon inte varm i hovarna så jag gick runt stallet bara och luftade henne..kanske lite mot veterinärens rekommendation men jag är så rädd att hon ska få kolik när hon bara står still och så hade hon ju en lättare fång....och visar inga tecken på smärta längre.

  Här stod Mysa o längtade bort att få beta..men NEJ..tyvärr inte än gullet.

 

Eftersom Ida gick hårt igår så tog jag henne på en promenad samtidigt som Elina skulle ut o gå med Belmondo ikväll. Vi gick ner en runda i Allatorp med dom..

 

Inte red jag lektion heller idag..tappade sugen när Mysa blev sjuk..men jag tar en liten privatträning på Beauty snart i stället, ni vet fjordingen jag alltid red innan jag köpte Mysa..Däremot satt jag uppe vid paddocken och tittade när mina kompanjoner Mats o Lotta red..

  

Mysa har fått byta till tunt ängshö nu-och vilken tur att hon gillar det för det är det enda hon får äta på ett tag.

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards