carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2015

Av Carina Rhodin - 8 augusti 2015 13:36

Vad konstigt det kan bli..märkligt, egendomligt..eller hade jag på känn att snart kommer nåt att hända någon av de små, Sessen, Stella eller Hugo..

Skrev i förra inlägget om hur sociala och nyfikna och naiva de är..tror att alla älskar dom lika mycket som deras matte gör..

Igår när jag kom hem från jobbet låg Hugo inne och mådde dåligt..i lite chock, svalde och slickade sej runt munnen hela tiden..Han hade varit ute med Husse, kopplad såklart, då en stor hund slet sej och drog med sej kättingen från marken, och anföll Hugo...

Hugo blev biten i baken och i nacken, och som tur var så var Husse den ende som orkade fånga den stora och samtidigt mota den med armen..allt för att skydda Hugo..som idag inte skulle levt om inte Husse varit i närheten..


Nattens åska gjorde inte Hugo bättre till mods precis..han är väldigt dämpad och "mammig"..därför fick han följa med oss och hämta vårt nya hästsläp..Såg det på Blocket förra veckan och det var precis vad jag letat efter..boogie, välvårdat, fönster och en vikt på endast 1300..Jag vill att vi ska köra lagligt...många släp har en vikt på närmre 1500 nuförtiden..så det fick bli ett utan sadelkammare då..

När vi ringde på det, så visade det sej att det var en av våra förra grannar på Verkö som ägde det..så liten världen är ibland..och idag längtade jag mer än vanligt tillbaks till vår gamla ö..underbar utsikt över Hästö och Hugo verkade oxå trivas..

   

..och nu står det hemma på Västeråkra.

 


 

i går kväll innan ovädret kom..

Av Carina Rhodin - 7 augusti 2015 08:05

Hugo och Cesar vill vara kompisar med alla människor och djur här på Västeråkra..kanske mest Sessen då..alla kanske inte gillar hans närgångna sätt..hehe..börjar du klappa honom så följer han dej i hasorna sen..och några favorittjejer har han i stallet, han vet t o m vem han ska gå till om han vill bli borstad..

Häromkvällen lekte Hugo lite med stora svarta Abbe och då kommer genast Sessen springande och vill vara med..Abbe är lugn och förståndig och lät katten hållas..för Cesar förstår inte riktigt det dära med katt och hund, att han faktiskt kan bli jagad och avskydd..Han älskar precis alla och tror att det alltid är ömsesidigt..

Vilken fantastisk personlighet egentligen, tänk om vi människor vandrade genom livet med samma inställning  

   


Våran Husse var ju ingen djurmänniska direkt i sin ungdom..men han växte in i rollen som ponnypappa och kört hästar både hit och dit, och nu efter många många år med flera katter, marsvin, kaniner och allt som passerat genom döttrarnas uppväxt är han ju nästan som en riktig bonde..och går t o m in till dessa korna som inte ens jag vågar..  Fast det kanske mer är horna än korna jag är rädd för..

 



Av Carina Rhodin - 5 augusti 2015 11:03

Idris och jag var i paddocken i morse och tittade på Buster..Svettigt, för idag är det åska i luften..Till hösten får vi nog åka iväg med honom för att han ska få ridas för en tränare..så därför har vi då äntligen köpt ett släp..och det ska vi hämta på lördag..En Cortez.

   

Stella sitter där på muren och väntar på Buster..


Idris leker lite medans mamman rider.. 

 

Och i morse stod lilla Nicki vid grinden uppe i en angränsande hage..hon bor på en annan gård nu men har sommarbetet här uppe..Söt tjej..

 


 


Av Carina Rhodin - 3 augusti 2015 21:26

..det är Idris och Buster jag menar såklart..I dag fick först den lille följa med till Hööks. En fågel kvittrade i örat att det var rea på rean och ett regntäcke med hals var det vi hade i sikte..men såklart fanns det inga kvar i Busters storlek..och kom ut från affärn med en något dyrare Spooksväst istället  

 

Inte första gången i sitt lilla liv den här pojken varit på Hööks..


Ikväll tog jag Idris och Hugo på en prommis medans Elina gjorde Buster fin..Knoppade manen, flätade svansen och sen fotografering ute på gården..Som en riktig Hööksmodell såg han ut Buster..och nyklippt är han oxå..Och det här är absolut inga bilder till nån försäljning utan endast för att ha lite fina bilder..precis som vi gjorde med både Ida och Bellis..ett fint minne..

   

 

Av Carina Rhodin - 2 augusti 2015 17:10

Förra sommaren var vi i Kristianopel flera gånger men i år har det inte blivit av förräns idag då..Hamnfesten lockar ju mycket folk, ärligt talat händer det väl inte så mycket där..hehe men jag älskar stället och miljön precis vid havet..alla små gulliga hus med sina välskötta trädgårdar där rosorna blommar i överflöd..

     


Den lilla butiken Sköna Ting är ju bara ett måste..förra året råkade jag ju komma ut där ifrån med en fin tavla för "endast" 800..hehe..i år blev det inte såå dyrt..endast en liten påse med smått o gott blev det..

   


Välkommen in..

     

Av Carina Rhodin - 1 augusti 2015 19:42

Har hämtat den lilla familjen på stationen..de ville gärna stanna kvar i Sundsvall..men här hemma finns ju Buster och så Hamzas jobb förstås..Idris hade sovit typ en halvtimme på 90 mil..hehe vilken kille..och så här snäll hela resan..

 


Sen fick jag barnvagnen i mina händer och vi skulle hämta in Buster..för Elina måsteju självklart rida  

       

Lite lätt och barbacka en 20 minuter bara..Nästa vecka kommer Ramona och ger honom massage..var vääldigt längesen nu och säkert välbehövligt.


Förresten är det fler än jag som märkt att fåglarna redan börjat flytta söderut? Detta sträck flög över paddocken ikväll och genast fick jag en höstkänsla..eller en påminnelse om att sommaren börjar gå mot sitt slut. Sommaren som aldrig kom...

       

Av Carina Rhodin - 1 augusti 2015 17:57

Alva som är medlem i Fåravelsförbundet fick inbjudan till bagglammsbedömningen som var i Öljersjö idag..i ridhuset hade de byggt upp olika fållor för de olika bedömningarna..

 

I den första mättes och vägdes dom..

 

..och sen scannades ryggraden och det mättes fett..ju mer fett desto bättre..


 

Sen fick de stå och vänta på exteriörbedömningen av 3 domare..de här fina bagglammen fick höga poäng. Mycket välskötta och förmodligen bra avelsmaterial..de bästa går vidare till Riks och där kan baggar säljas för uppemot 50 000..

 

Tjejen som äger dessa jobbar på smådjurskliniken där Alva praktiserade förra året..


Sen åkte vi hem och tittade till Västeråkras får..

   

Ull-Marie kom förstås springande till Alva..dom har verkligen blivit kompisar.



Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards