carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2015

Av Carina Rhodin - 22 augusti 2015 15:10

Väldigt nyvaken tog jag Idris med mej upp till ridhuset vid 8 i morse när hans mamma skulle rida..tyckte Buster verkade piggare och mjukare än vad han varit de senaste veckorna..positivt..vi har vattnat flera timmar om dan så inte har han hostat på länge heller..

 

Senare skulle fåren flyttas från parken ner till hästarnas vinterhagar vid parkeringen..en bit att gå och vi ställde oss på vakt om de skulle ta och vika av från Alva..Men det gick superbra, Alva tog en spann med pellets och ropade "-flickorna"..så kom Ull-Marie som ett skott och resten bara hänger på..

 

..just där blev jag lite rädd för att de skulle vika av till vänster bort mot gröna huset..och kanske ända ner till Allatorp..hehe..livlig fantasi i onödan..

   

 

Framme, och här ska de gå några veckor framöver..understa trådarna är borttagna så inga olyckor ska ske..


Sen åkte vi till Fåglasång..det var vääldigt länge sen vi var där..Hööks fel, kan man säja..  

 

Idris och Hamza tyckte de här var finast..turkosa med mycket silver och bling bling..Nästa gång, sa mamman, som bara ville ha det som kändes mest bekvämt..Snyggaste är ju oftast inte det skönaste..


Av Carina Rhodin - 20 augusti 2015 09:56

Så har Buster haft en ofrivillig vila igen då..efter en incident förra veckan..Vi tog hit Ramona för ett tag sen då han fick IR-behandling och efter det vilade han 2 dagar..på den tredje dagen skulle han börja ridas igen men det blev ju inget med det..han fick nåt väldigt stoort och tungt över sej istället..Och ingen annan förklaring än att det var ett "spöke" som gav sej till känna finns..Och varför drabbar det bara Buster..hände en gång förra året oxå..Jag satt t o m med telefonen i näven och ville ringa ett medium..så illa var det..Känns som att det är Ida, våran ponny i himlen, som vill något..Ja, NI får tro och tycka vad som helst..Jag VET vad som hände..

Finns ett lägligt talesätt:  "En gång-ingen gång, två gånger-två gånger för mycket..Som kort betyder att gör du det en gång är du förlåten, men händer det igen..ja, då jädrans...Hör du det, ditt lilla "spöke"..


Hursom så fick Johanna prova att rida honom igår och nu kändes det som att stelheten lossnat men vi har ändå ringt Susse för en genomgång nästa vecka fär att se om hon hittar nåt..100 kg minst som ramlade över ryggen kan man inte bara nonchalera så där..

Elina red honom i ridhuset i morse och han kändes lika bra som igår..peppar peppar..

   

Hugo och Stella följde med och tog ut hästarna till hagen sen..

   

Sen morronfika på "farstutrappan"..ja så ser våra morgnar ut, nästan varje dag..kul att det blev så fint väder i augusti..men vad mörkt tidigt det blir på kvällen nu..har börjat ta ficklampan med mej när Hugo ska ut på kvällskisset..  

     

Tänk om vi alla hade ett sånt här glatt morgonhumör som Idris..


I måndagskväll kom han in och ville se IDOL-premiären..Ok, sa jag, som hellre tittar på Idris än alla wanna-be-idoler..

 


         

Av Carina Rhodin - 16 augusti 2015 17:00

Har varit i Ronneby idag och vi besökte den stora loppisen som är varje söndag i Brunnshallarna..det var vi och ca tusen pers till..Fy vad folk och vääldigt hett..Gick över andra sidan ån till Cafe' Mandeltårtan där vi hade tänkt att fika..men där var lika mycket folk och kön oändligt lång för oss akut kaffesugna så vi åkte till Alrunavägen där vi blev bjudna på fika istället..

         

Hugo fick inte följa med idag, för vad skulle han där och göra i ärlighetens namn...tyckte synd om dom hundarna som var där och flåsade i värmen och trängseln..Han hade det bättre hemma..han älskar att ligga ute..men eftersom vi bor som vi bor så måste han ligga kopplad i sin "kätting" men vi vill ju att han ska få springa lös på tomten när vi är ute så Husse har lovat att fixa nät runt staketet till veckan..

 

Hans matte hittade ännu ett litet "loppisfynd"..hehe Vad jag nu ska med den till..jag älskar ju den där färgen så den hamnar väl uppe på köksskåpet..nåt nytt att vila ögonen på ett halvår tills den byts ut med nåt annat fynd..


Alva har precis kört upp till sin lägenhet i Smedby, i en fullastad bil..men innan dess hann hon gå och hämta in fåren, eftersom slaktbilen kom för att hämta baggen..Den där gubben skulle ringt för över en vecka sen, dagen innan hämtning men nu ringde han en söndag och säjer att han anländer om 20 minuter...konstiga tider dom jobbar dom dära...och tur Alva inte hunnit sticka..Vem skulle fångat baggen annars..Inte jag precis.

 

Hej då Pellegrisen..som vanligt fällde jag en tår..


Av Carina Rhodin - 15 augusti 2015 17:51

Inte många bilder har tagits senaste dagarna..men här kommer lite på sötnosarna iallafall..


Buster har lasttränats och även varit ute och åkt en sväng i det nya släpet..som vi är mycket nöjda med..

 


Var i väg på en loppis idag och fyndade den här gamla gamla pallen..som Hugo hjälpte till att skrubba ren..

       

I morron bitti bär det av på en utfärd där vi ska besöka en annan loppis...sällan jag hittar nåt och tycker det mesta är snuskigt skit, men kan ändå inte sluta att besöka dessa ställen..dålig ekvation..

 

Idris har varit med på vår lilla tacomiddag med alla starka tillbehör, som Alva beställt eftersom hon flyttar till Kalmar i morron..sista året på Ingelstorp..och nu ska hon få egen lägenhet oxå..hua hua..säjer hönsmamman..





Av Carina Rhodin - 12 augusti 2015 14:18

Jag är en människa som ser ganska krasst på saker o ting, realist och allt har en logisk förklaring, typ..och i annat fall så är det "ödet" som gör att vissa saker sker..fast efter morgonens händelse med Buster och tredje gången det hänt sista året, så är jag benägen att säja att jag faktiskt tror på spöken...


Var ute med Hugo en sväng innan jag sticker till jobbet..Kvavt som tusan och det var skönt med lite duggregn..fast jag avskyr den långa dryyga grusvägen..."vem är det som går och går och aldrig kommer till dörren?"...

 

Strax efter jag tog bilden kom det en fart dåre i 70 och höll på att köra över Hugo..fast här borde alla veta att det är 30 som gäller..


Alva och Ullis tar det iallafall lugnt..

   

Ull-Marie, sötaste tackan på Västeråkra, och tamaste..

Av Carina Rhodin - 10 augusti 2015 10:17

..som en repris från igår så gick vi ner till ängarna på andra sidan vägen i morse..att ha en dammkänslig häst som inte kan ridas i paddocken men som behöver tränas så är det bättre här nere även om det är tyngre i det höga gräset..

Filmen kunde lika gärna varit den från igår..hehe men det är idag..


   


Igår passade jag en husky-tik som Hugo tycker väldigt mycket om..Han verkar inte blivit märkt av det som hände i fredags, att ha blivit rädd för stora hundar..fast den här tjejen kände han ju lite sen innan..

 

Fast här ser han ju underlägsen och knäsvag ut..hehe..men det var han inte..i verkligheten.


 

Av Carina Rhodin - 9 augusti 2015 14:38

Tur man har ett datasnille som Hamza..han har fixat så jag kan ladda upp film även på den lilla bärbara nu..så här kommer en liten testfilmssnutt på Buster i morse..


 

Av Carina Rhodin - 9 augusti 2015 10:49

I går blev det lastträning med Buster..i det nya släpet..Var nästan ett år sen det begav sej sist då han åkte till tandläkaren..Även om han går på direkt så ska det övas ändå, att kunna stå still på rampen eller inne i släpet och bara vara..

 

Hugo vek inte en millimeter från min sida igår och tyckte det här med lastning var spännande..


Idris var mer intresserad av att prata med sin kanin..


För att variera träningen och slippa den urtråkiga paddocken, så red Elina ner med Buster på andra sidan vägen där korna med horna går..Där har aldrig Buster varit förut men för några år sen användes fältet flitigt innan kossorna kom..Buster tyckte in de såg så farliga ut men korna däremot blev misstänksamma och sprang upp i skogen..

     


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards