carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2015

Av Carina Rhodin - 31 augusti 2015 13:32

Buster gjorde en kanonbra hoppträning igår..Johanna J var en bra tränare och Elina som är ringrostig hoppryttare red på med ett brett leende..så kul dom hade och såå svettig Buster var efteråt har jag aldrig sett honom förut..

 

Hugo ville följa med och satt så fint på läktaren och tittade på Buster..


   

En lååång kall dusch efteråt ..


Idag trodde vi väl att han skulle ha världens träningsvärk så en lång skrittrunda fick han i morse..men han verkade vara i fin form..det var nog värre med ryttarens ben..

   

Idris väntade på sin mamma i stallet under tiden, och blev underhållen av Lollo..han skrattade åt henne så han kiknade..hehe..Busig hon är den där "Tant Louise"..



Av Carina Rhodin - 29 augusti 2015 21:10

Buster och Elina har anmält sej till en hoppgrupp på en annan anläggning som startar om ett par veckor..därför ska det hopptränas hemma i morgon och för att förbereda sej så fick han hoppa ett litet sockerbitshinder i kväll..han är säker och taggar till och tycker det här med hoppning är skitkul..fast målet är att han ska bli en väl utbildad dressyrhäst..hehe..

 


Sen fram med hinderstöden och den lilla stretchingbanan..lyfta högt med höger var det ja..

   


Den andra lilla vita är latare idag..

 

Cesar åkte barnvagn till stallet..okej en o annan chihuahua har man väl sett åka barnvagn därnere men katt vet jag inte..      









Av Carina Rhodin - 29 augusti 2015 17:04

Då har vi vart en runda på Hästens Dag..ungefär detsamma som förra året fast i kortare version kan man säja..t e x förra året var det en islandskadrilj med 10 isisar, idag endast 3 stycken som visade 4 av 5 gångarter..och idag var det bara en frieser med som sparkade boll, förra året var de ett par som hade en rolig tävling.. friesern Auke  är en otroligt vacker, ståtlig och charmig häst..Han drar verkligen blickarna till sej..

 

Han gick runt och hälsade på alla..och njöt av uppmärksamheten..


Visste ni att det är endast 1 promille av alla frieser- unghingstar i Holland som blir godkända avelshingstar i Frieserförbundet.. 


 

Fyrspann, och han som gick höger bak var så lik Bob, (förutom bläsen då) så tårarna började rinna på mej..ibland kommer saknaden bara sådär plötsligt över en..


 

Isprins, fin litet kallblod. Duktig för att bara vara 4 år..


 

Bimbo


 

Sen vart det western...då körde vi hem..




 

Av Carina Rhodin - 29 augusti 2015 08:06

 I går köpte jag ett nytt skåp till köket..av samma tjej som jag alltid köper de vita shabby-chic möblerna..vi har inte bara samma smak på inredning..utan även katter..Hon äger en precis likadan Cesar som förgyller våra dagar..

 

Cesar säjer Hej då till det gamla..



 

..och lite senare undersöker han det nya..-"Det här blir bra matte, lagom höjd att hoppa upp på", sa han.


För ett par dar sen åkte vi till Ronneby och hälsade på. Meningen var att vi skulle ta en promenad med Hugo och Idris, men just när vi anlänt kom ösregnet..Mörkt och blåsigt och riktigt höstlikt, så vi fick sitta inne med yllekoftan på..

 


..idag är det sommar igen så tanken är att gå på "Hästens Dag"..Hugo får stanna hemma men Idris vill nog följa med mormorn..

 

Dryga 4 månader nu och 7,3 kg tung..stora killen.

Av Carina Rhodin - 26 augusti 2015 19:59

För två dagar sen fick ju Buster den dära behandlingen..som gjorde susen..Samma dag skulle han stå inne och vila för de kan bli rejält trötta och t o m få feber..(sa Susse)..och Buster faktiskt släpade benen efter sej in i boxen..på kvällen var han pigg igen och fick gå en runda här på gården och beta lite..

 

 

Bäckenet lutade åt höger..och nu när det är återställt så ska högersidans muskel, som blivit kortare pga snedställningen, jobbas på att sträckas ut och bli längre..därför fick han ett par övningar att göra efter sina vanliga pass..

 

6 bommar i följd som ska vara betydligt högre på högersidan så att han får lyfta rejält och arbeta den där muskeln..detta klev han över 5 gånger och ska göras 3 dagar i veckan tills återbesöket..


 

..annars var betyget.."1000 gånger bättre än innan"..hehe..


Och så lite observationer från gården idag...4 militärfordon rullade upp på stallplanen..de stod där länge och den som har livlig fantasi trodde de letade efter en förrymd fånge minst..De grönkädda klev ut och gick runt, runt..sen ställde dom sej och pissade bakom hästsläpen..

 

PS Visade sej att dom är ute på övning och kört fel.. 



Av Carina Rhodin - 24 augusti 2015 14:34

Nu har Susse varit här och behandlat Buster..och det var väl tur att vi tog hit henne..tog inte många sekunder förrän hon kände att han hade ett snett bäcken..om han hade det när vi köpte honom får vi aldrig reda på men snarare kan det vara för att ryttaren själv (Elina) är sned i sitt bäcken och kanske snedare nu efter graviditeten..Ja, det var var Susse trodde iallafall..och därför borde hon oxå rätta till sig själv..hehe..typiskt hästmänniskor tror  jag; lägger all tanke, tid och pengar på sin häst och skiter i sitt eget välbefinnande..

 

Här kanske man ser att han är lite högre på vänster sida..


 

E gör så att han ska ha tyngden på höger bak för att Susse ska kunna trycka till och rätta till bäckenet.


 

Återbesök om ett par veckor och så får vi hoppas att det inte kommer tillbaks..


Av Carina Rhodin - 24 augusti 2015 11:23

..som det så fint heter..Hugos promenader går oftast ner till Allatorp..byn i all ära men jag är ganska less på samma procedur varje morgon..Därför blir Hugo överlycklig när jag säger till honom, att idag ska vi -"Åka biiilen"..och han rusar direkt och hämtar kopplet..Han älskar att få åka iväg en runda, men det gäller väl alla varelser kanske..t e x att hästarna får komma ut i skogen och inte harva runt i spåret dag efter dag. 


Idag sa Hugo att han ville åka ner till Åslätten i Nättraby och gå längs havet..(eller var det hans mattes vilja)

           

Av Carina Rhodin - 23 augusti 2015 21:23

Ikväll var det Johanna som fick rida Buster..och idag var han ännu finare..hehe..Ja, han har blivit ett litet muskelknippe och har växt väldigt sen vi köpte honom..han var väl lite sen i utvecklingen Busterpojken, han är ju trots allt 8 nu men en del hästar växer länge..I morron får vi se om Susse hittar nåt att behandla..just nu känns det väl inte som nåt större i allafall..men bättre att göra det än att gå och inbilla sej saker..

     

Nä, han håller inte på att stupa av trötthet..kliar sej bara lite..


Stella springer i 180 knutar hela dagarna runt stall och gård och inte ens den lillle stupar av trötthet..vilket hon faktiskt borde göra. Ibland.

 

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards