carinarhodin

Alla inlägg under juni 2014

Av Carina Rhodin - 12 juni 2014 20:15

..eller Stella satt på grenen, ska det va..Ikväll gjorde hon det som jag bara väntat på och bävat för, nämligen klättra upp i ett träd och sen inte komma ner..Hon satt där o svaja o gnällde ynkligt så till slut fick pappa Lasse ta fram längsta stegen och hjälpa henne ner..

Att jag har fasa för detta, som andra knycker på nacken åt, är att när vi bodde på Verkö och vår svarta perser Barney (nu i himlen) klättrade 15 meter!! upp i ett jätteträd på Verkö skolgård..i december och vinterstorm..

Han satt där och skrek och svajade fram o tillbaks i 6 timmar innan vi äntligen lyckades övertala brandkåren att komma..Klockan var 22 o det var såklart mörkt ute..grannarna på gatan hjälpte till o stod nedanför med presenningar om han skulle falla..men brandmannen åkte upp i liften och fick honom med sej ner oskadd..

Barney klättrade aldrig mer i träd efter den incidenten  


     



Snälla Stella, gör aldrig om detta..




Av Carina Rhodin - 11 juni 2014 11:59

Bob har gått barfota nu en längre tid eftersom han inte skulle ridas..men nu är han stapplig på grusvägen ner till hagen och man riktigt ser att det ömmar i hovarna, och han drar sej ut mot vägkanten för att undvika stenarna..så där ska man absolut inte behöva ha det, även om han inte rids så ska han nu få skor fram i morgon då hovslagaren kommer..hoppas verkligen att han blir bättre och att det är det som är felet...

Idag hade vi vårt dagliga snack i hagen..(har ni oxå det med era hästar ?) jag la mej ner för Bob skulle nosa igenom mej..haha,,vi är inte galna om nån skulle tro det..vi tar bara vara på mysstunden..och han ska absolut få lika mycket uppmärksamhet även om han inte rids..


   


Inatt ska dom få stå inne eftersom det utlovats regn och åska...


Av Carina Rhodin - 10 juni 2014 11:30

25 grader varmt..tog en vattendunk med mej ner till hagen för o svampa hästarna..de har ingen skugga och tyckte det var härligt med lite svalka..sen på med mer flugspray..fullt med broms o Bob hade fått många bett inatt såg jag..han kom fram direkt till mej och borrade in mulen i min mage..och bara njöt..undrar så vad som gör att denna gosiga, snälla häst förvandlas till en oridbar hingst när det kommer till ridning eller longering..kanske han bara säjer att där har jag gjort mitt..o då får det väl bli så..inga tvång när det gäller den här gamle farbrorn..undrar om han gått på kallblodstrav..skavet i manken, tävlingsinstinkten när han vänder o är på "hemväg"..ja, kanske kanske..


     


Undrar om det är oväder på ingång..katterna är nämligen helt utslagna och ligger och sover djupt på varsin våning..eller tar dom bara igen sej efter gårdagen..då dom bl a var i stallet och provade lite boxar, klättrade uppe på skåpen, Stella var oxå uppe i skogen o gömde sej ett antal gånger..


 

Av Carina Rhodin - 9 juni 2014 21:23

Vilken ljuvlig kväll att minnas..min morgon började däremot inte bra, nackspärr o ett yrselanfall så hela rummet vände sej..det gick över fort men hela dan har varit kass..men nu som sagt får vi hoppas att det där inte kommer tillbaks igen..

Buster och Elina hade dressyrträning i kväll, i en stekhet paddock, så det blev till o spola av en genomsvettig häst efteråt..men nu har han fått koll på skänkelvikningarna..han lär sej enormt fort..såå duktig.


Sen fick dom stå inne ett par timmar och vila magarna för inatt ska dom gå ute..gick ner med dom vid 21 i solnedgången och det är fortfarande över 20 grader...


               

 

Vadå kissa först o äta sen..när man kan göra båda sakerna samtidigt!


     

En av de 3 blommar..kors i taket..  

Av Carina Rhodin - 7 juni 2014 11:58

En vacker pingstaftonsmorgon.. redan 8 i morse var det stekhett i paddocken..faktum är att jag nöjer mej med denna temperatur, blir det mellan 25-30 grader då tycker jag synd om hästarna..o alla hundar o katter med tjock päls oxå förstås..

Buster var mjuk o fin redan från start, kort pass blev det..Längtar så till den dagen jag köper mej en "egen" d-ponny..skulle vara bra för min kropp o själ o få komma ut på lite skogsrundor..vem vet, snart kanske den rätta dyker upp för mej med..


               

Av Carina Rhodin - 6 juni 2014 19:19

Sjätte i sjätte o ledig...började dagen på Lyckeby där det är hopptävling i dagarna 3..o det var då jag kom på att det är ju pingst i helgen..för de här tävlingarna är ju alltid vid pingst..nåväl kom hem med fruktansvärd nackvärk så jag fick lägga mej..somnade..

Kändes lite bättre sen o det blev lite gofika ute i solen..


             

 

Av Carina Rhodin - 5 juni 2014 14:25

Fått hem ytterligare lite möbler till rummet jag håller på att iordningställa..kul o ha hittat en egen hovleverantör av shabby-chic-möbler   som dessutom bor i stan (Karlskrona)..Stella var genast framme och skulle kolla läget o jodå det blev godkänt..stolarna med skinnklädseln gillade hon..


   


Hittade en fin kopp och tyvärr sista exet så det får bli en prydnad bara i rummet..Finns med andra blommotiv oxå på ÖoB...

 
























Av Carina Rhodin - 4 juni 2014 20:13

Lite bilder från hagen vid middagstid..fick gå ner o ta av hästarna regntäckena för helt plötsligt vart det lite varmare..vi släpper ju ut dom vid 06.45 o nu sista dagarna har det varit kallt o regnigt vid den tiden..o inte vill man att de små pojkarna ska bli blöta o frysa..  Sommarhagen har vi delat av nu i början så de inte äter ihjäl sej..och det går snabbt..om en vecka har de nog skalat av första halvan..

     

Bob kanske inte är den snyggaste hästen direkt..men han är tacksam att fota,  så söt, rund o go med fina former..  

       


Tog med Stella o Cesar ut en runda ikväll o tittade på grannens nya kaninunge..spännande tyckte Cesse men deras katt Rut är roligare..Här sitter han o väntar på att hon ska komma ut..

 


O så lilla Stella, fortfarande i koppel eftersom hon inte är som perser i allmänhet..  

 



Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards