carinarhodin

Alla inlägg under juni 2014

Av Carina Rhodin - 21 juni 2014 19:21

Ja, vad vore en midsommar utan regn..Har tagit in hästarna nu så dom får torka till lite..


     

Bob stod fastfrusen och gick inte att rubba..nåt såg han som inte jag såg..


Har varit inne hos Elina och tittat till den nya katten..Hon kommer från en uppfödning där hon föddes i en kull med 4 flickor och de fick alla namn efter Pippi Långstrump..Och här har vi då lilla Rullgardina..hehe men går under namnet Rullan..


   



Och så en riktigt dränkt katt..på nåt vis hade Stella smitit ut obevakat och vi satt där o fikade medans ett skyfall drog förbi..hörde nåt ynkligt som skrek ute på trappan, öppnade och in for hon som en blixt..stackaren..


 

O vad hon tyckte synd om sej själv. 

Av Carina Rhodin - 19 juni 2014 19:02

Ett kort inlägg med lite djurbilder, såklart, medans sockerkakan står i ugnen..


Anledningen till att vi tar in hästarna till natten igen en eller två veckor är så enkel som denna..


   

För mycket gräs..hehe. Tänk att det kan bli det oxå..vanligtvis klagas det mest på att betet är för dåligt..men betesputsen i våras gjorde nog susen..


 

Stella är inte rädd för hundar..men leka med Lizzy vill hon inte..


 

Hon har nog lugnat sej lite sista veckan när jag ändrat lite taktik..för det går absolut inte att försöka jaga in  henne utan nonchalera henne så kommer hon in av sej själv efter en halvtimme och då berömmer jag henne ordentligt..


 

Stella önskar en trevlig midsommar i snålblåsten..

Av Carina Rhodin - 18 juni 2014 23:03

Nu har vi hämtat hem Elinas nya katt..hon bodde tillsammans med 7 kompisar av samma ras (brittisk korthår)..de är väldigt söta och lika perserna till sätt o lynne..jag hade så mycket att titta på och fråga om så jag glömde helt av att plåta...får bli en bild på mina "förståndiga" lurvisar som håller på att lära sej spela Kina-schack..I morgon vill vi spela Yatzy, sa Stella..

 

Av Carina Rhodin - 17 juni 2014 19:29

http://www.bltsydostran.se/nyheter/ronneby/skjuten-hast-sprang-omkring-i-flera-minuter(4330100).gm


Läs ovanstående länk och sätt er in i hästens och ägarens situation..säjs att det är mänskligt att fela men i dessa svåra stunder får detta bara inte gå fel..


Lite mysbilder istället..


     


I morron blir det en liten resa för att hämta hem den nya katten..

Av Carina Rhodin - 16 juni 2014 12:57

Att låta hästen beta medans man går o leder den, kan få ödesdigra konsekvenser och inget som jag låter matvraket Bob göra normalt, då han är otroligt stark men igårkväll på väg in från hagen så kom det ett par bilar från båda hållen på vår lilla grusväg då vi stannade upp lite o Bob var snabb o tog en tugga..OK stå där o ät lite då tills dom kör förbi tänkte jag..då Bob kliver rakt ut i det ännu grönare MEN branta diket och faller ner ett par meter..trodde hästen skulle slå en volt men jag lyckades hålla kvar längst ut i hans långa rep (tur han har repgrimma o inget litet fjuttigt grimskaft) på nåt vis kom han på fötter, vände o försökte hoppa upp igen, la sej på knä ett par gånger men till slut lyckades han hoppa upp igen..otäckt men han fick varken panik eller blev skadad..duktiga Bob..och hädanefter stannar vi aldrig mer vid det gröna diket  

 

Lilla feta goa Knobbis


 


Om ett par dar ska vi åka "och titta" på en brittisk korthårshona..Elinas katt denna gång, då jag har fullt upp med mina och kommer nog aldrig mer skaffa kattunge..  Denna kattfröken är 3 år och betydligt lugnare..


                                                           


                                              

       

Av Carina Rhodin - 15 juni 2014 18:44

Min bästa dag på länge, fysiskt sett alltså..vi har bl a firat Hamza med tårta och present, grillat och som grädde på moset fick jag tag i min "gamla" höbonde..hoppades såå att han skördat och visst, 3000 balar precis inkörda. Lycka..nu kör vi på eget hö i framtiden o skippar det kollektiva hösilaget..

Alva o jag satt o pös uppe i paddocken ikväll o tittade när Elina red Buster barbacka..nu är hästarna ute igen men det lutar åt att vi tar in dom inatt då Bob är väldigt "het" på att få komma in i angränsande hage, den med knähögt gräs och jag skulle bli olycklig i morron bitti om jag fick se honom skadad pga utbrytningsförsök..


     

Lika mjuk som en gummiboll..


     

Av Carina Rhodin - 14 juni 2014 20:16

Försöker ta vara på de små tillfällena o plåta mina djur..alltid kul o blicka tillbaka på i kalla vintern när man ser dessa sommarbilder..vi gick en sväng ner till hagen nyss o gav Buster o Bob liiite kraftfoder och mineralerna såklart..lite kel o så flugspray..i natt får dom gå på den avbetade halvan o så öppnar vi upp till den bättre i morron..


     


   


Man mår som man förtjänar..säjs det..Tydligen förtjänar jag inte mer för nu mår jag ganska skit..har haft väldigt svårt för att röra mej ett par dar igen o röntgen jag gjorde förra veckan visade att jag har artros i både höfter och ländrygg..ja, att rida häst mer kan jag väl glömma men jag får väl önska mej en dundersnäll ponny som kan nöja sej med lugna promenader där jag inte behöver jobba utan bara åka med..ja bara sitta o njuta på i skogen..finns det nån sån där ute till mej tros..

                                                                                          


Av Carina Rhodin - 13 juni 2014 21:19

Innan jag körde till jobbet idag så gick jag in i hagen och öppnade upp för den andra halvan som vi sparat..Buster o Bob har redan lyckats betat av allt i första halvan..och gissa om dom kom i full galopp när dom förstod att nu var det fritt fram..gräset räckte dom upp till magarna..

Och det är ju tur att i denna hagen finns ett stort träd, som kan skydda mot både sol och regn..och det var ju bra för en halvtimme senare vräkte det ner och det åskade samt haglade..undrar såå om dom gick för att söka skydd eller hade dom fullt upp med att äta? 


       

Lugnet före stormen..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards