carinarhodin

Alla inlägg under maj 2014

Av Carina Rhodin - 15 maj 2014 20:35

I brist på djurbilder (som är syftet med bloggen och egentligen inte om mej o vad jag gör..vem bryr sej liksom..) så blir det lite Västeråkrafoton, tagna i kväll för att minnas denna underbara tid..Det säjs ju att varje årstid har sin charm - vilket jag inte håller med om..vad är det för charmigt med en regnig november liksom..Nä, det är NU det är som vackrast när alla äppelträden blommar..


           


I morron ska Buster och Bob få gå ner och beta lite lite i sommarhagen..bäst att ta det väldigt lugnt i början när dom kommer från en hage med noll gräs..och så en kallblodsknubbig Bob som man är livrädd ska få fång..det är väl som störst risk nu för det..Han har aldrig haft det vad jag vet och då ska han inte få det heller..

 


 

Cesar vidgar vyerna..

Av Carina Rhodin - 13 maj 2014 20:51

Hemma från jobbet och hann gå ut med perserbollarna innan det blev mörkt..Att få bra bilder på Cesar är inte lätt..han är för vit, vit som snö faktiskt..Ibland ångrar jag att jag inte fortsatte mina fotojobb istället..förmodligen hade jag inte varit så utsliten i nacke och axlar då..Kanske aldrig nämnt det här, men jag sa upp mej på Posten för väldigt länge sen, jobbade ett halvår som fotograf i Flottan (framkallade mest filmer från U-båtsjakten, spår på havsbotten och kopierade bilder från HMS Carlskronas resa till Rio, samt plåtade alla nyinryckta killar som skulle göra lumpen och gjorde ID-kort) sedan några månader som tidningsfotograf o kopist blev det oxå o slutligen ett halvår på en fotoatelje'  innan jag valde att gå tillbaks till mitt gamla jobb..Jag gillade nämligen inte när det digitala kom utan ville göra allt på "det gamla vanliga" sättet,..typ gå in i mörkrummet och fumla med filmrullarna för o inte tala om när man framkallade i de olika baden och såg när bilderna trädde fram..ett riktigt spännande hantverksyrke, som dagens unga inte har en susning om hur det funkar..hehe..Stenåldern var det ja...


         


Ännu en ny möbel till det lilla rummet jag ska göra om exakt så som jag vill ha det..Det är en tjej i stan som målar om gamla möbler och sen "shabbar" till dom för den rätta looken..Förra veckan köpte jag skänken av henne och idag ett soffbord..

 


I kväll är vitt  temat så det får bli en bild på Buster oxå då..det är Alva som tog in honom i söndags när hon var hemma på en blixtvisit..

 



Av Carina Rhodin - 13 maj 2014 14:13

Är det oktober igen eller vart tog våren vägen..? Eller var det Island vi bodde på..? Jag är helt klart en vädermänniska och blir så trött (ja mer än vanligt då) när det är grått o trist..så nu känns det faktiskt lite uppiggande att få köra till Posten o få jobba ikväll...


Hästarna såg inte heller speciellt pigga ut..

   

 

Dystra bilder..men så kan det oxå va..

Av Carina Rhodin - 11 maj 2014 20:22

Nu har Cesar bott hos oss i drygt 1 månad..och han får komma ut lite  i trädgården när vädret tillåter,( för nu är det ju nästan svinkallt, jag har i allafall haft vinterjackan på i helgen..) När han var liten, i sitt förra hem, så var han först utställningskatt o sedan avelskatt o nu har han blivit kastrerad sällskapskatt..Värdeminskning kan man säja men hans tillvaro tror jag har blivit lite roligare nu..Allt är ju så spännande där utanför ytterdörren; få smaka på gräs, jaga humlor, titta på fåglar och människor och så frisk luft på köpet..Och så Stella som bästis såklart!

         

Av Carina Rhodin - 10 maj 2014 18:10

Det här inlägget om besöket på Ingelstorp idag gör jag med objektiva ögon, lite PR om skolan helt enkelt..men kan tillägga att jag satt på golvet och fick hålla Lilly, det lurvigaste marsvinet ever, fick se 2 nyfödda degusar, klappade både chinchilla och skäggagam..hm jo jag vågade..och den gråa fågeln med röda stjärtfjädrar sa "Hej då" när jag gick..hehe kul sak den där.


     

Sköldpaddan Roy rena ynglingen på endast 20 år..


 

Några av hagarna och så ridhuset i bakgrunden


När Elina, äldsta dottern började på skolan för 7 år sen hade hon detta stoet som favorithäst i början, Negrita..sista året hade hon Quintus hela tiden men han var ute i hagen efter dagens tävling..

 


   

Här finns utbildning inom skogs-och jordbruk oxå..


 

 

En av internatbyggnaderna, denna bor Alva nu i men nästa år ska hon bo i "Spökhuset", där Elina bodde sista året och upplevde många hemska saker..hua berättade för några år sen här på bloggen men hoppas Alva inte är lika "mottaglig"..

 

Här händer det grejer..


 

Alva som precis hade jobbat färdigt..


 

-"HEJ DÅ"...

Av Carina Rhodin - 9 maj 2014 20:55

I morron bär det av till Kalmar eller till Ingelstorps Naturbruksgymnasium i Smedby närmare bestämt..skolan där min yngsta dotter pluggar till djurvårdare..De har ett evenemang som heter "Grönt Veckoslut" och massor av saker kommer att hända och visas och säljas..Bl a islandshästuppvisning, mästerskap i banhoppning, ponnytrav, kaninhoppning, hunduppvisning för att nämna lite..Alva kommer att jobba där under dagen och sen tar jag henne med hem 1 dygn ungefär innan hon ska tbx igen..


Ingen bild på nåt av mina djur men det finns en liten goding till i stallet...tänk om man kunde få bli ett litet barn för en dag eller så och få rida en shettis igen..På "min tid", stenåldern, eller 70-talet så brukade jag rida en liten shettis på Rönninge, alla barn ville rida honom och alla barn bockade han av..hehe..en skäck, Markus hette han...



 

                                       Trevlig helg  

Av Carina Rhodin - 8 maj 2014 18:32

Här sitter jag och har vansinnigt ont i ryggen och det är inte för att jag jobbat idag, för jag är ledig, utan morgonens bassängträning på lasarettet..hua..ska nog gå o lägga mej men ville bara testa hur bilderna blev här då jag var tvungen att köpa ny mobil med en bättre kamera i..jag älskar ju att fotografera men tyvärr var min gamla alldeles för seg och hängde liksom inte med i svängarna..


       

 

Utepremiär för Stella efter kastreringen..med en trött matte..

Av Carina Rhodin - 7 maj 2014 14:17

Fy hundan vilket trist väder, fast nu lär väl gräset äntligen växa (säjer bonden..) 2 blöta killar stod i hagen och väntade på hö, men inte frös dom och kul hade dom haft såg jag...leriga o fina..

   

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards