carinarhodin

Alla inlägg under juni 2013

Av Carina Rhodin - 7 juni 2013 19:57

I dag har hästarna gått hela tiden i sommarhagen..och för att de inte ska spricka eller få fångkänning eller nåt annat skit så fick dom komma in lite tidigare..vänja dom lite vid gräset eftersom dom inte haft nånting i gamla hagen..Nu är det äntligen slut på att lunchfodra med hö..

Och Bobs mage såg nog lite rundare ut i kväll, hehe..Elina tog honom på en långrunda i Rosenholm och idag fick han högsta betyget hitintills..Han gick lika fint som förr i tiden..Hans kondis var ju inte den bästa när han kom men nu så bar han sej riktigt fint i galoppen oxå..

Efter det skrittade jag Ida nere i Allatorp bara och Bellis fick promenad i repgrimman i stället..


Bob On

 


    

Ida

 


Av Carina Rhodin - 6 juni 2013 19:22

Belmondo fick morgonritten och sen släppte vi ut honom, Bob och Ida i sin sommarhage..dom fick bara gå där ett par timmar innan det var dags att flytta upp dom i sin gamla igen..vågar inte ta några risker, för där nere är det gräs vill jag lova..


   


Sen blev det årets första grillning...


 


Och lite plantering...jag tror jag vill bli trädgårdsmästare i mitt nästa liv..älskar att ha jord under naglarna..


 


Och så kom Bellis och hälsade på i Atelje'n...


   


Av Carina Rhodin - 5 juni 2013 19:25

I en liten del av vår Atelje' bor vår granne Mogge i en etta...idag frågade jag honom om han kunde tänka sej att rensa lite i rabatterna på hans sida om huset..Nä, det hade han ingen lust med, hm då gick jag in och hämtade Ida, vår lilla ponny, och släppte henne i grannens gräsmatta..Hon började med att käka upp de stora maskrosorna och sen fortsatte hon att beta..Bra jobbat Ida..Nu slipper han ta fram gräsklipparen oxå  


       

 

Beverly, katten ligger på trappan och kollar nyfiket på den stora gästen..Och Ida ser ut som tjuren Ferdinand..

"Jag står hellre här och luktar på blommorna"


 

Ida var på väg in i hallen tror jag och Bevvy blev rädd och sprang in..


   

Och så kom grannen ut och tackade Ida för jobbet och fick en morot som lön.. 

Av Carina Rhodin - 4 juni 2013 19:33

Inte lika varm kväll som igår men man får väl vara nöjd ändå...det blev lite trädgårdspyssel och hästkel när Elina red förbi med alla 3..inte på samma gång förstås..  Dom blev avmaskade allihopa så om några dagar ska dom introduceras i sommarhagen.


   

 

Undra om jag kan lyckas få denna att växa ett par meter sisådär?



 

Barney och Beverly i kvällssolen..

Av Carina Rhodin - 3 juni 2013 21:41

Än har hästarna inte fått komma ut i sommarhagarna...för att inte chocka Idas lilla mage så brukar jag ta ut henne en stund på kvällen så hon får gå o beta utanför stallet...


 

 

Av Carina Rhodin - 2 juni 2013 21:24

I dag orkade jag faktiskt inte rida med ut i skogen..det var så kvavt och jag är ju en "sån där" vädermänniska, får värsta huvudvärken och blir så sömnig så fort det blir åskväder, så jag fick gå och sova middag istället...

Men ikväll piggnade jag till och drog till höbonden i Torhamn..tyvärr var han tvungen att gå in och äta sin ärtsoppa precis när vi anlände..hehe, så det blev till att kasta ner och lasta på balarna själv..Jojo..En vit ko stod och iakttog mej hela tiden..Söt var hon..


 


Och lite bilder på Bob..som var väldigt svettig efter skogsrundan..jag låg och halvsov i solstolen utanför vårt lilla hus då han dök upp..söt som socker...


     

Av Carina Rhodin - 1 juni 2013 21:08

Jag har utfodrat många hästar här på Västeråkra genom åren, men aldrig jag sett någon som beter sej som Bob! Vanligtvis så skrapas det med hoven, nån måste kissa, andra brummar eller lyfter benet (naturligt beteende) och så finns det riktiga monster som attackerar gallret, stegrar sej osv.., när man kommer med höpåsar och kraftfoderhinkar MEN Bob han står bara och gör sej så fin och gullig man bara kan bli..han böjer rejält på nacken vänder bort huvudet lite blygt och tittar så snällt med sina rådjursögon så man bara smälter...Han är så tacksam och underbar...


 

"Får jag mat nu om jag är så här gullig?"

Av Carina Rhodin - 1 juni 2013 19:46

Var och köpte spån på sågen i Liatorp i förmiddags..hade släpet med mej så det blev många säckar..och eftersom man får skyffla själv så tog jag drängen med mej dit..  Nä men mina axlar är helt kaputt och jag vill gärna kunna sova lite i natt..på vardagarna vaknar jag oftast redan vid 4 av att axlarna värker och armarna är helt avdomnade..nu börjar förfallet liksom...hehe..Nåväl när vi ändå hade släpet med oss så körde vi och hämtade ett köksbord till Elina (som jag fick av en snäll arbetskamrat), igår köpte hon stolar och bokhylla så nu är hennes lägenhet äntligen komplett.

I början på veckan fick Bob nya skor och i torsdags fick han sin andra botulismspruta. Samtidigt fick Ida och Belmondo sina årliga vaccinationer så idag när vi red ut tog vi en lugn runda upp till golfklubben på Nicklastorp..Jag på Ida som vanligt och Elina tog Bob.. 

Eftersom vi har problem med kvaliten på hösilaget så blir det en tur i morgon till "min" höbonde i Torhamn igen..ringde honom och blev väldans glad att han hade 30 balar till..


 

 



                                                                  


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards