carinarhodin

Alla inlägg under mars 2016

Av Carina Rhodin - 19 mars 2016 12:16

Klockan 8.15 var Buster lastad och vi styrde kosan mot Jämjö..hela gänget som sist, mormorn o morfarn med Idris och så ryttarinnan såklart.

         

Buster kände sej hemmastadd sen förra helgen, och hade all fokus på det han skulle göra, och inte på alla orienterarna i skogen..idag brydde han sej inte om de fina nordsvenskarna i hagen heller..

 

           

 

Morfarn gick med Idris under tiden som somnade i vagnen, men i slutet var han vaken och satt o kikade lite..varmt och gott i solen..en lyckad förmiddag.

                 

Buster är en fantastisk häst på alla plan, värre är det med den lilla bruna..     

Av Carina Rhodin - 18 mars 2016 10:33

Idag var det dags för hovslagaren, Buster skulle ha nya skor och bort med snösulorna och Coco skulle verkas lite..men innan dess tog vi varsin pojke på promenad..

   

Vi möttes på halva vägen..


När jag och Idris äntligen kom tillbaks var Coco redan klar..det hade gått bra den här gången oxå, fast hon har lite humör, sa Bengt..hehe, jo, vi vet..

 

      

Buster fick manen ryckt och penslade hovar så nu är han stilig inför morgondagens utflykt. Det blir träning hos Angelica igen..Hon lovade att den här gången kommer det inte att vara nån orienteringstävling i Jämjö..  

Av Carina Rhodin - 16 mars 2016 13:07

Har precis hämtat hem Hugo från frissan, Fina Hund..såg ut som ett litet lamm så här till Påsk..

   

Hugo tackade Agneta och nästa besök blir nog till midsommar..


 

"Borta bra men hemma bäst", tyckte jag Hugo sa..


Om en stund ska de riktiga lammen (baggarna) och några av de äldsta tackorna lastas in i Busters transport, Alva har kommit hem från Kalmar för att göra detta inte helt enkla jobb..de ska köras ner till slakteriet i Bräkne-Hoby..och jag kör tusen gånger hellre till jobbet.

Av Carina Rhodin - 15 mars 2016 10:36

Jag (mormorn) passar ofta Idris om morgnarna när hans mamma rider, ja det har väl märkts här i bloggen, och det har inte varit så betungande innan då han oftast somnat i vagnen efter en stund, men nu börjar man inse att åldern tar ut sin rätt..hehe..Att gå Allatorpsrundan med Idris vaken nu tar sin lilla stund då han slänger allt i marken, om o om igen måste mormorn böja sej ner för att plocka upp, och sen tycker jag den lille rackarn hånflinar åt mej oxå  

 

Idris tycker om djur och speciellt katterna..min Cesar är nog den som mest är nyfiken på Idde och låter sej hållas när han blir "klappad"..han skulle definitivt inte suttit kvar annars om en vuxen hade kastad sej över honom på detta vis..hehe. Djur är förståndiga, de vet att små barn är speciella.


 

Coco är oxå liten och speciell..Okej, hon blir 3 i maj och borde kommit längre i utvecklingen, men hon är förlåten för hon är alldeles för sent tagen..som man säjer, men hon har fått lära sej mycket på de här 4 månaderna och det går ju faktiskt framåt..

   

Av Carina Rhodin - 14 mars 2016 07:42

I helgen var vi och hämtade fina höbalar..och väldigt tunga..jag brukar försöka låta bli att lyfta, och i lördags rörde jag inte ens balarna..så Hugo erbjöd sej att hjälpa till lite..

(Jo, efter influensan fick jag "blödning i bröstkorgsmuskulaturen" pga hosta..aj,aj)


 

Jag vet att Hugo ser solkig ut nu..hehe..men i slutet på veckan ska han till salongen igen och bli fin..Påskfin.


Mitt fadderbarn Mohammed var här oxå, han ville så gärna gå en runda med Hugo, så vi körde ner till Nättraby och gick stigen längs ån ut till udden, där man ser utöver havet..M har lärt sej att prata svenska i rasande fart, han är så intelligent den här pojken och han har ett mål nu att bli journalist..Men först måste han få asyl..Kan man verkligen skicka tillbaks en föräldralös minderårig till Afghanistan, som dessutom både är hazar (mindre värt folkslag) och som konverterat från muslim till kristen...Han skulle kunna bli dödad bara för det..


Här är han lycklig..

 

 





Av Carina Rhodin - 13 mars 2016 12:06

Då har vi kommit hem från Jämjö nu då, lite stelfrusna, men men..Buster och Elina tränade hemma hos Angelica och idag blev det miljöträning de luxe kan man säja..hehe..Just idag då så var det en stor orienteringsträning och alla löparna sprang genom gården längs paddockstaketet..

 

Ett par hundra sisådär utan att överdriva..


 

Buster var redan väldigt gnäggig och på hugget innan för i hagen till vänster gick ett par vackra nordsvenskar..


 

Buster som vanligtvis inte bryr sej om nåt och går med ston hemma, blev dödligt kär i de där 2 i skogen..och när de skulle tas in till stallet, pga orienterarna skulle springa där inne i skogshagen, då gnäggade han och var spänd första halvan av passet, och så alla människorna som dök upp överallt där inne i stället..

Men Angelica tycker han var väldigt fin ändå idag, han får ju lite mer krut i kroppen när det händer lite och det här var väldigt nyttigare träning att få åka bort än att va kvar hemma i trygga ridhuset..

       

     

 

Dags att packa i hop och åka hemåt..och Buster gick på direkt och står som ett ljus när vi kör..det är nog träning på andra ställen som han behöver mest så kanske vi snart är tillbaks hos Angelica igen.  

Av Carina Rhodin - 12 mars 2016 07:01

Gomorron, var ute med Hugohund tidigt idag, 5 minus men solen på väg upp och jag tror det blir en fin vårdag lite senare..


Igårkväll när jag kom hem från jobbet satt det redan en liten gäst i köket..


 

Mormorn hade tagit med sej nya Börjes-katalogen hem som Idris började bläddra våldsamt i..

   

Rev sönder sidorna i så små bitar han bara kunde..hehe. Ja, det var ändå inte mycket att ha..Faktum är att när jag jobbade i hästbutiken där (hockeysäsongen 93-94) såg sortimentet ungefär ut det samma..Men då var Börjes typ ensamma på marknaden och alla handlade sina hästprylar/kläder där..till skillnad mot nu när det finns en uppsjö butiker på nätet..

 

Idag blir det en tripp till höbonden i Fridlevstad igen, orkade inte ta så många balar sist..

   

Två små sötnosar på samma bild..

Av Carina Rhodin - 11 mars 2016 10:49

Idris blir snart 1 år och gillar inte att sitta still för länge, det börjar bli svårt att underhålla honom medans mamman rider..hehe..Igårkväll hittade jag min gamla blockflöjt från 1973 och underhöll Idris. Han satt som ett ljus medans mormorn kämpade med "Björnen sover" och till slut satt den. Utan noter...  

 

I morse var det premiär i paddocken..Kul, kul, sa Idris..


 

Helgens dressyrträning på Västeråkra blir inställd pga manfall, därför ska Buster få en söndagsutflykt hem till tränaren istället..

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards