carinarhodin

Alla inlägg under mars 2014

Av Carina Rhodin - 22 mars 2014 19:51

Brukar inte göra nåt inlägg direkt om våra lägenheter men fick en intresseanmälan nu och VEM man ska vända sej till om man är spekulant..

Nu i dagarna har vi 3 lediga lägenheter, en 3.a i etage i Norra Flygeln, en 3:a i Södra Flygeln på översta våningen med utsikt över hästhagarna.och slutligen en 2:a i S Flygeln på bottenplan..

Ibland slumpar det sej att så här många blir lediga samtidigt då en del bara mellanlandar för att köpa sej ett eget hus på landet eller nån som kanske inte trivdes så bra på landet som de trodde med 60 får bäandes utanför fönstret, hehe..fast i år finns det ingen bagge och därmed inga mer lamm.

Sen har vi hyresgäster som bott här i åratal..som har haft eget hus men ändå inte kan tänka sej att bo i lägenhet i stan, då är Västeråkra ett utomordentligt bra alternativ, du hyr men du sitter inte instängd direkt..underbar natur och Norra Flygeln har dessutom egen ingång som en radhuslänga..

Har man oxå häst så finns det boxplats ledig till hyresgäster i ett kollektivstall där vi hjälps åt med allt.

Man vänder sej till förvaltaren om man är intresserad och han heter Bo Gullne..


 

 

 

 

Jag på bockarkungen Bob


 

 


Av Carina Rhodin - 22 mars 2014 15:51

Vet ju att det finns delade meningar om perserkatter..för det mesta handlar det om människors okunskap om rasen samt fördomar..jag bryr mej inte det minsta om vad andra tycker och jag kan ju säja att precis alla som träffat Stella tycker hon är jättesöt och charmig...

Vem kan inte tycka om en sån här liten björnunge..


         

Av Carina Rhodin - 20 mars 2014 18:11

Har varit i Fjärdsjömåla nu och hälsat på Cesar..Godegud vilken underbar katt, stort runt huvud som en docka och vi fick kontakt direkt..han t o m slickade på min hand, hehe. Nu har vi bestämt att han ska få komma hem till mej nån dag nästa vecka efter att han veterinärbesiktigats och badats och så får vi hoppas han kommer att finnas sej tillrätta..ibland kan det vara svårt att omplacera vuxna katter..Cesar blir 4 i maj. Och i morron får vi besök av samma veterinär då Buster ska få sin andra botulismspruta..


 

Av Carina Rhodin - 19 mars 2014 12:40

Sitter o funderar lite om hur framtiden ska bli egentligen..ja med jobbet då..känner mej väldigt skeptisk nu när jag fått svar från neurologen..jag har inte bara diskbråck mellan 6-7 kotan utan "bilateral foraminal stenos" i kotorna ovanför..kul va! På ren svenska betyder det ungefär förträngningar till båda kroppshalvorna o det är sannolikt det då som orsakar balansen, värk och känselbortfall..bara o gilla läget o leva efter de förutsättningar man har..


Lite roligt i morron att se fram emot, då jag ska iväg och titta på Kopparkullens Diamond..(till vardags kallad Cesar) Men innan dess ett "bad" i sjukhusets 32 gradiga bassäng..jesus jag som är värsta badkrukan i Karlskrona eller Västeråkra kanske..



                                                 

Av Carina Rhodin - 18 mars 2014 20:08

...kom hem hyfsat tidigt ikväll och hann kolla på Buster i paddocken..så snäll häst och han gör framsteg kan man verkligen säja..och aldrig nåt tjafs heller, aldrig aldrig..Connemaror är helt enkelt en underbar ras..nu när man har en så tycker man att man ser dom vita snyggingarna titt som tätt på Hästnet..inget jag kollade på förut direkt då man mest satt och kollade stamtavlor på dressyrhästar, hehe..Men ska man välja häst ska man välja med hjärta o magkänsla och inte efter stamtavla..så är det...


     

Här får han manen ryckt..kort ska det va'..


   


Och Bob...

 

...han äter o äter..men han fick sej en omgång med kniven han med..

Av Carina Rhodin - 16 mars 2014 17:32

Inget inlägg att kolla på om man inte gillar katter, för här kommer en liten "bildbomb" på Stella ute i trädgården..hon fick hänga med ut i eftermiddags oxå då vi drack kaffe med glass (sommarvarning) ute i gräsmattan...skön dag var det iallafall..

 

       

Här kände hon sej nog som ett riktigt lejon på klippan..


 

Och så kom grannflickan och ville klappa..


 

O nu är man lite trött efter för mycket frisk luft..



Bilder på Buster ikväll..en kanonhäst som "är precis som Ida..Nästan iallafall." O det är ett väldigt gott betyg efter bara 2 månader i vår ägo..


   


Av Carina Rhodin - 15 mars 2014 16:55

Tycker  man det är kallare och blåsigt idag (ja i natt var det väl nästan storm) kan man ju ta sej en titt här hur det såg ut 15 mars förra året! Som en liten tröst bara..


Bild från min trädgård idag...

 



Och så Västeråkra samma datum förra året...

   


O lilla Ida...älskad och saknad. 



Nästa vecka ska jag iallafall åka och titta på en vit perserpojke, en avelshane på 4 år som nyligen blivit kastrerad och som nu ska bli sällskapskatt...Kan Cesar vara nåt för lilla Stella kanske..?

                                      


Av Carina Rhodin - 13 mars 2014 13:35

Fast jag inte gillar att läsa om gnäll o elände så är det kanske just det jag själv skriver nu..hehe..Men nackskadad som jag är så blir man deppig ibland när det är saker man gillar att göra som man måste tacka nej till för att det helt enkelt inte går..T ex som att göra ett "uppdrag" åt SHV (Svenska Hästars Värn) det gällde att köra till Olofström (18 mil t o r) och inspektera o fotografera en gård för godkännande till att få vara fodervärd åt en SHV-häst..Det där klarar inte min nacke av just nu, fick t o m boka av sjukgymnasten igår pga yrsel..Ett par gånger i söndags försvann marken under mina fötter och jag föll framlänges, och denna svacka just nu är för det förbaskade mötet på Scandic i lördags. Kan inte sitta rakt upp o ner på en stol utan stöd i flera timmar, vem mår bra av det egentligen..

Framtiden är oviss kan man krasst säja..Djuren hemma gör en lite gladare men jag vill ju komma ut oxå..och inte bara på massa rehabgrejer som gympan o bassängträning..


   

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards