carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2013

Av Carina Rhodin - 9 augusti 2013 21:35

Vart uppe i paddocken och hållt Elina sällskap när hon red Bellis...Han gick fint trots att han bara gått i skogen de senaste dagarna..När dom var klara ledde jag ner Bellis och svampade av honom medans Elina satt upp på nästa häst..hehe. Det var quartern Remedy som hon skulle testa..Han flyttade in i stallet i maj och är haggranne med våra hästar..Remedy är en gammal tävlingshäst i western och varit med i de största sammanhangen..inte värt jag försöker ge mej på att berätta hans meriter då jag inte är det minsta insatt i western..Han är i allafall utbildad av Peter Ljungberg och kan det mesta..


Först Belmondo..


   


Remedy...


   

Westernhästen med Bellis dressyrsadel...

Av Carina Rhodin - 9 augusti 2013 09:21

I dag jobbar jag sista dagen..sen blir det lite semester!! Hade ju en kort semester innan värmen kom, då när jag var i Norrland och sov med raggsockarna på..typ..Ja, och nu har man jobbat den varmaste perioden och det har känts..syrefattigt hehe..Annars är ju arbetsbördan minimal i juli, på Posten..Och då har man ju kollat in väderprognosen för de kommande veckorna och det verkar bli som vanligt när Carina Rhodin tar semester, hehe..regn..Men nu har jag ju inte tagit ledigt för o steka mej utan för att yngsta dotter flyttar till Kalmar..blir lite körande och shoppande så här i början med den blivande "djurvårdaren"..


Vanliga bilder från i morse..Ida vänder i grinden och vill hellre stå utanför o beta det gröna korta gräset än det där långa torra gula som finns i hagen..Gammal o kräsen eller gammal o klok kanske..


   


Bellis o grannkillen Al gillar varann..

 



O sen dundrade det i en hage längre bort o alla tittade förvånat upp..Det var fullblodet ensam som lekte "0-100 på 3 sekunder"..Bob bara skakade på huvudet och undrade hur man kan springa så där, när det finns mat att äta istället..


 


Saknaden efter Beverly gör fortfarande ont..Det är skillnad på sorg och sorg..Min första perser Cloetta som somnade in för 2 år sen, i en ålder av 18 år, den sorgen var mer acceptabel,,hon fick somna in stilla pga ålderdom. Hon hade levt ett långt friskt liv och henne tänker jag på med ett leende medans Beverlys död, känns så onödig, hon led OCH jag var inte där när det hände..Känns fortfarande som en kniv i magen och tårarna rinner så fort jag tänker på henne, Det är smärtsamt att ha djur i bland, det ska gudarna veta..


Men kanske lite längre fram det blir dags för en liten "baby" igen..Vem vet? Nåt ljuvligare finns inte..


         

Bilderna från Google, men kunde lika gärna ha varit Barney, Cloetta och Beverly som ungar...

Av Carina Rhodin - 4 augusti 2013 18:56

Lite mer hästbilder från i kväll..får passa på nu medans det är sånt härligt sommarväder, för det är såna här dagar man vill minnas när vi sen kommer in i november, typ..

Det var Bob och Silvya som varit ute i skogen tillsammans, precis som förra helgen, även idag i lugnt tempo..


   


Sen blev Bob svampad, fick morot i krubban för att han är så duktig, och skulle nån av Bobs gamla ägare läsa detta, så kan jag berätta att han även ridits ut barbacka ett par gånger och skött sej super..hehe..


   

Sen släpptes han ut till Ida och Bellis i hagen igen och satte full fart upp till dom..

Av Carina Rhodin - 4 augusti 2013 08:24

Våran båt ligger "uppstallad" inne i gästhamnen i stan denna helgen..som alltid denna vecka på året..men förr för att det alltid var "Sailet" men i år nåt nytt som kallas Skärgårdsfest. Den yngre dottern har kollat på massa artister, typ Darin, Eva Dahlgren, Sean Banan, Zara Larsson osv..och sen sovit över med farsan på båten..Men den sista fjärdedelen av familjen (jag) sov hemma..vi har ju hästar som ska in o ut..Fast det gör mej inte det minsta att stiga upp klockan 6 en söndagmorgon..man vänjer sej..hehe..Nåja, det är i allafall lugnt, tyst och väldigt mysigt att stå o titta på hästarna tidigt en varm sommarmorgon..


I morse..


 

Tripp, trapp, trull..Äldst o minst Ida, Bob mittemellan, och yngst o störst Bellis.


 

Bob och Bellis. Siamesiska tvillingar eller hur var det..


     

Av Carina Rhodin - 3 augusti 2013 08:53

Lastningen gick lika bra idag och nu är Bellis på väg..till Angelica i Jämjö..där dom ska träna...annars kommer ju Angelica till oss var fjortonde dag men Bellis måste få komma ut och se lite annat oxå..därför denna resa och hoppas temperaturen inte stiger till 30 grader förräns dom är klara.. för idag blir det varmt!! 



   



Av Carina Rhodin - 2 augusti 2013 21:09

I kväll provade vi att lasta Bellis, eftersom han ska ut på turne' i morron..trodde väl inte det skulle va nåra konstigheter men det är ju inte många gånger han åkt iväg..typ 2 gånger till tandläkaren och 2 gånger till Pauline i  Eringsboda..

Vi har aldrig kört med lock o pock metoden, godis. havre osv..utan Bellis har alltid gått på, med glädje och nyfikenhet..allt ska vara kul och han har heller inga dåliga lasterfarenheter med sej i bagaget eftersom vi haft han sen föl..Hua, vilka hemska lastningar man beskådat annars genom åren; slag med kvastar i baken, linor och med tvång..

Vi har alltid hyrt släp av Robertsson i Bjärby förut men det får inte Bellis plats i längre så det blev till att låna ett annat, lite högre och lite bredare den här gången..


       

Där inne stod han så lugnt och fint och började tugga..ja så avslappnad var han..ingen klaustrofobi utan bara mys..

Av Carina Rhodin - 1 augusti 2013 08:22

Fördelen, för oss människor då, att ha fått en ny hage bakom stallet, är att det tar bara typ 30 sekunder att ta ut hästarna på morronen..Vad hästarna tycker kan man bara gissa...jo Bob har börjat trava iväg när han blir släppt vid grinden..Han ser ju bara MAT framför ögonen och blir så ivrig på att bli släppt..Så han tycker säkert det är en kanonbra hage..och Ida, hon vände faktiskt i grindhålet en morgon och ville traska ut igen..Den damen vet jag vad hon tycker bäst om; nämligen att gå nere på fälten..där trivs hon bäst..Hon älskar att följa de förbipasserande människorna ute på vägen, joggare, cyklister osv..


 

Bob som går sist är nästan 1.50..då ser man här att Bellis som går först, inte är en liten häst..hehe.



     

Oj är det sant..Bob är dammig. Han har nog nanat på rygg i natt.


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards