carinarhodin

Alla inlägg under augusti 2013

Av Carina Rhodin - 17 augusti 2013 09:17

Det där med att hästar har kompisar i hagen ser man ju är väldigt viktigt..den närhet och hjälp dom ger varann..och i vår lilla "flock" på 3 hästar är det så lugnt och harmoniskt det bara kan bli..Kolla bara på bilderna från lite senare i morse, när Bellis släpptes in i hagen, efter att fått ett tidigt morronpass i paddocken, hur glada han och Bob blev när de träffades..


 

Först dricker vi lite tillsammans..innan vi hälsar...



 

Tjena kompis..



   

Bob har lite svårt att nå upp till Bellis rygg..tror fasen Bellis är 1.80 snart..typ.



   

Och lite rullning efteråt..så nöjda pojkar..

Av Carina Rhodin - 17 augusti 2013 07:50

Det är så härligt att bo på Västeråkra, fast jag vet ju att döttrarna helst hade bott inne i stan, men har man hästar så har man..dom går alltid i första hand och jag hade inte orkat med att ha det som vi hade det innan, då när vi bodde på Verkö och bara hade 1 häst..körde fram och tillbaks till stallet typ 3 gånger om dan på helgerna..Nu behöver man bara öppna dörren så är man på plats..

Om ett par dar flyttar lilla dottern till Kalmar och samtidigt flyttar den stora hem...igen..hehe.

Ja, igår gick jag upp till sommarhagen bakom paddocken för o kolla om björnbären mognat och yes det fanns massor och mer kommer det..mängder alltså..måste vara den varma sommaren som satt fart på bären..Plockade bara ett par liter..så på kvällen blev det en björnbärspaj..Husmor lyckades..


   


Och ett par hagbilder från i morse på ponnysarna Bob och Ida..klassiska morronbilder ingen annan kanske mer än jag uppskattar men men..



 

   


Av Carina Rhodin - 15 augusti 2013 18:43

Jag vet att det finns delade meningar om perserkatter..och missuppfattningar om att de skulle ha svårt för att andas med sin trubbiga nos och ha rinniga ögon..fel fel fel..Mina har aldrig såna problem..Men smaken är som baken..och det är underbart att ha en perser då dom är så hemkära och sociala..man har dom liksom med sej överallt..och behöver inte vara orolig över att de springer iväg när de är ute eftersom dom helst håller sej på tomten..och inte kommer dom in med möss heller..jag ser bara fördelar och så är dom ju sötast i världen oxå..


     

Lite bus i sandlådan



 

Den vita hanen tv är oxå till salu



       

Av Carina Rhodin - 15 augusti 2013 16:14

Nyss hemkommen från Växjö där vi hälsat på den lilla kattungen..Vi smälte (såklart, vem gör inte det..) när vi såg henne och alla syskon/halvsyskon...Vi har tingat henne och betalt en summa redan och nu är det bara att vänta tills hon blir stor nog att lämna sin "fostermamma"..Hennes egen mamma dog tyvärr efter födseln den 13 juli och de 3 små ungarna blev moderslösa..Lyckligtvis fanns en annan mamma som fått en kull ett par veckor tidigare, som tog dom till sej som sina egna..tur, för annars hade inte lilla Stella levt idag.


Bilder på Kvarndammens Stella 4 1/2 vecka gammal..Fler bilder kommer senare på alla de andra.



         


Stella är inte perfekt enligt rasstandard, då hon har lite längre nos..men oss gör det absolut inget då vi inte ska ha henne till utställning..utan bara att gosa med.


Av Carina Rhodin - 14 augusti 2013 10:06

Idag är det Barneys födelsedag..haha Den lilla skiten blir 12 men han kommer alltid att förbli familjens lillebror..även om han nu kanske ska få en ny "lillasyster"..Har inte bestämt till hundra ännu, men kanske jag ska åka och kika på den här lilla tjejen, en svartsköldpadd och ännu bara 4 veckor gammal så leverans blir inte förrän senare i höst isåfall..Mmm där har jag lite o fundera på..


 

Barney...svart perser e. Cadillacs Black Ophal   ee. Lauralas Cadillac King




 

Den lilla..

Av Carina Rhodin - 12 augusti 2013 20:54

Måste bara visa den här filmen som jag såg på en annan blogg..blir glad av att se den! För mej så betyder den att dressyrryttare inte behöver vara snobbar och vice versa att westernryttare inte behöver förakta de "som rider fint"..båda delarna är vanligt bland oss "hästfolk"..att se ner på den enes intresse och bara tycka att allt som andra håller på med är fel..

Tack Cissi.

Av Carina Rhodin - 11 augusti 2013 20:26

Idas "försteskötare" i farten..hehe..stallklädd i kjol och högklackat..hm. Ja, är man en dam så är man..och Ida blev både ryktad och flätad..


 

Av Carina Rhodin - 11 augusti 2013 09:19

Söndagmorgon och det är tyst som graven i stallet..och så lär det väl förbli några veckor till innan invasionen..då när allt blir som "vanligt" igen..Hursomhelst jobbade farsan och jag ostört och känner nån till ABC-läseboken för barn, den klassiska där "Far är rar och Mor ror" så kommer här en uppdaterad version...


 

Pappa målar...




 

Mamma mockar....



Lillan sover.

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards