carinarhodin

Alla inlägg under oktober 2015

Av Carina Rhodin - 19 oktober 2015 21:18

Det blev en utflykt till Ronneby i helgen istället för den dära hästauktionen..Hugo fick följa med och tänk att där fanns oxå lamm..


 

Sen blev det bara en runda runt stallet på kvällen, för matte var dassig...Alva tog bilden när hon gick förbi oss i vårt gullegullande..

 

Ska boka tid nästa vecka på hundsalongen..Hugos ögon syns inte längre..  



Av Carina Rhodin - 17 oktober 2015 17:06

I går efter jobbet vid 20-tiden, följde Idris och jag med till ridhuset när Elina red Buster..ja, där satt vi en fredagkväll medans Sveriges halva befolkning tittade på Idol..hehe..

   

Idris var rejält påpälsad..och tyckte det var roligare i ridhuset än hemma i babysittern..


     

"-Oh, måste jag göra den där tråkiga stretchövningen nu oxå när jag varit så duktig idag", sa Buster..


 


Idag var planen att åka till Kulltorps årliga hästauktion, i Kalmartrakten..men jag orkade bara inte..kanske lika bra det..kunde ju ropat in en liten welsh annars om jag känner mej själv...speciellt om det var nån som såg lite lessen och mager ut..  

Fick bli en liten runda med Hugo längs ån i stället..

   

 

..och lite barnpassning..


Av Carina Rhodin - 15 oktober 2015 13:08

På Västeråkra finns ca 18-20 hyresgäster och många av dem har husdjur..här bor nog åtminstone 15 katter och så hundar då förstås..därför finns här regler som säjer att katter ska vara vaccinerade och hundar ska vara kopplade utomhus..Vi har turen att ha en egen trädgård, så nu har husse satt nät runtom så att Hugo ska få  springa fritt när vi är där.


När man var ung invaderade barnen sängen, det var sagor och kullerbyttor..hehe..och nu (på äldre dar då..) är det smådjuren som tar plats. Stor plats..

 

...tänkte bädda, men nä, ville inte störa de 3 små sjusovarna..inte så konstigt att jag fick borrelia i somras kanske..
 

Av Carina Rhodin - 14 oktober 2015 07:34

I helgen gjorde jag en liten garderobsrensning..tanken var att skänka varma kläder till kyrkans insamling. Och i går körde jag dit för att överlämna 2 fyllda Ikeakassar..De har klädutdelning på onsdagar till flyktingarna men redan igår var där en tjej som behövde nåt akut för hon frös så..Tänk att inte ens ha råd att köpa sej en mössa...Och där kom jag och lämnade jackor, knappt använda, för tusentals kronor..Man skäms nästan..

Jag har fått klartecken från Socialtjänst och personal på flyktinboendet att vara fadder åt en omyndig pojke..Nu väntar jag bara på att få utdraget från Polisens belastningsregister (vilket är obligatoriskt när man jobbar med barn)..och eftersom jag inte har "några lik i garderoben" så borde allt vara klart för första träffen inom ett par veckor.

Sessen sa att han ville åka med, men fick snällt stanna hemma..

 

..och han behöver ingen värmande jacka, han bär alltid en varm päls..


 

Mer och mer höstlikt och så ruggigt det varit några dar nu..Ser ingen tjusning alls i det här med höst..

Av Carina Rhodin - 11 oktober 2015 10:20

Jag är inte den piggaste på morgnarna, men med kaffetermos och ett par värktabletter följer jag med upp till ridhuset kl 08..Med Idris i vagnen såklart, för att titta på hans morgonpigga mamma när hon rider..Han skrattar och t o m vinkade (inbillar sej mormorn iallafall) varje gång Buster red förbi oss där i hörnan..

Lite gymnastikhoppning över sockerbitshinder och idag landade han i rätt galopp varje gång, vilket han haft lite svårt för..men träning ger resultat..

   

Det fanns faktiskt en liten åskådare till på läktaren..hehe..Helt plötsligt sitter bara Stella där..

 

..var hon nu kom ifrån..men med myror i brallan ville hon undersöka hela ridhuset och när hon klättrade in och började gå runt sargen och Buster fick det va nog..och jag lyckades lura hem henne..

 

Den här damen är inte höjdrädd..


 

 

Vad höstigt det såg ut i morse...mer gult än grönt..


Av Carina Rhodin - 10 oktober 2015 19:40

Idris gillar mormorns katter..Han klappade först men blev lite hårdhänt till

slut och drog i pälsen..tur Sessen är såå snäll för han satt kvar och fann sej i den något oömma behandlingen..

   


Våran hall gjordes ju om lite i veckan, och här sitter Hugo och Stella och kollar in Husses verk..Ganska mysigt, sa dom.. 

   


Hugo följde med och gick en prommis på Bryggareberget innan vi hämtade hem Hamza..(som jobbar på restaurang Utkiken där uppe)..fin utsikt över Hästö.

 


...och så här ser det ut när jag ska blogga..  

 


..det är inte bara mina små ulltussar som är busiga..kolla in lammen som Alva filmade idag..


 

Av Carina Rhodin - 7 oktober 2015 13:45

Husse har tagit ledigt resten av veckan för att bl a hinna med att renovera hallen..Det ska målas ljust på alla väggar förutom precis innanför dörren..där ska det upp en tapet som liknar en äkta tegelvägg..hoppas på att detta ska bli fint, i annat fall slipper man åtminstone se alla smutsiga fingeravtryck..


Hugo hjälper till..

 


Idris är 5 1/2 månader nu och en stor kille..

     


Övar inkallning med Hugo i en hage bakom ridhuset..Går väl sådär..hehe..Han är såå busig och såå glad denna hund..och bortskämd..Jag har ju lite svårt för det där med att "säga till" på skarpt vis..

 


I morron bär det av till kyrkan igen och för att kanske få träffa "min" flykting..Han är ensamkommande och föräldralös och under 18 år, därför krävs lite "pappersexercis" innan..Spännande det här med fadderverksamhet..

Av Carina Rhodin - 5 oktober 2015 21:32

Tog Idris och Hamza med mej bort till Grönadal där Buster skulle vara med på hoppträning..Tyvärr kom vi lite sent så vi såg väl bara halva..Det var 3 fina vita Västeråkrakillar i denna gruppen..Buster, Jocke och Gigolo..och alla var superduktiga..Buster har väl aldrig hoppat en bana på denna höjd innan..och med 9 hinder..och inte en vägran eller riv!! Superkillen.

Lite tråkiga bilder kanske från en annars fartfylld träning..

   

Fr v: Gigo, Buster, Jocke.


   

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards