carinarhodin

Alla inlägg under januari 2015

Av Carina Rhodin - 16 januari 2015 09:15

Det här med underlag i ridhus är en hel vetenskap..det pratas hit och dit vad andra har för nåt i sina ridhus och hur bra det är, eller inte..Vi på Västeråkra kanske inte haft det mest optimala förr då det blev lite djupt och tungt att rida i på vissa ställen..(i allafall för en liten ponny som våran Ida var och som hade haft en senskada så var det definitivt inte ok.)

Men nu kommer det att bli nåt nytt hos oss..traktorkillarna är här idag och kör skytteltrafik för att ta ut det mesta av det gamla gruset. Och senare under dagen kommer det nytt material hitkört som ska läggas på..

Spännande att se hur det kommer bli för häst och ryttare när det är klart, förhoppningsvis jättebra.


   

Lollo dokumenterar..precis som jag..


   

Här läggs det gamla gruset och plattas ut..blir säkert väldigt bra här när det blir gräs till våren..Ser redan nu framför mej en stor grön gräsmatta och 10 kacklande höns pickandes..

Av Carina Rhodin - 15 januari 2015 08:50

 

I morse stod Buster i sin box vänd mot fönstret och tittade ut med en väldigt koncentrerad blick..hehe och jag såg ingenting mer än lite halvmörker, så jag gick ut, lite närmre hagen, och där stod ju ett tiotal hjortar..som är dom där mörka "bullarna" på fotot.. smög sen närmre för att ta en bättre bild men då upptäckte dom mej och galopperade iväg..synd..


Av Carina Rhodin - 14 januari 2015 20:23

Lite bilder vid middagstid idag..killen med grävskopan var här och påbörjat det som senare ska bli "hönsgården"..Lasse och Sillen har ju sågat ner alla små träd och buskar o sen eldat all bråte som samlats där uppe vid ridhuset..Såg faktiskt inge vidare ut innan..Men nu är det röjt och till våren ska här sås gräs och sen kan de små hönorna komma..

 


Busters hö är väldigt eftertraktat..Store kungen Alfred kör bort Buster från hans hög varje dag, nu när han vet att han har mycket grönare och godare..och snäll som han är Busse så finner han sej i det, lunkar bort till Gritte under taket o får äta av Alfreds inte lika goda hö..hehe..Men trevligt sällskap får han iallafall..

 



Av Carina Rhodin - 14 januari 2015 09:06

Om ett par veckor sätter hoppträningen igång igen..varannan vecka kommer det en tränare hit till Västeråkra och nu ska Buster vara med i den gruppen, Elina var med ett par gånger förra året då det blev nåt avhopp..Och Buster gillade verkligen att hoppa så nu blir det Sandra som ska träna honom (en riktig hopptjej) då hennes egna häst är dräktig och Elina får inte hoppa på några månader..av förståeliga skäl..  Så det här vart en bra lösning för båda parter tror jag..


I söndags fick Sandra "äran" att bekanta sej med Buster och 2 hinder hoppade dom några gånger..tycker det gick jättebra..

 




I hagen i morse då..

 

Till den här lilla björken går alltid Buster fram direkt till för att gnaga på lite..


 

-"Kom hit till mej Buster", ropar den kärlekskranka Gritte..


-"Jag trivs bättre här"...svara den vite..

   

.."och lukta på blommorna.."


 

Av Carina Rhodin - 11 januari 2015 16:22

Ja, idag åkte vi iväg för att köpa hö till Buster..och såg då verkligen hur hård stormen var i natt..massor av omkullblåsta träd och så helt plötsligt låg där ett par rakt över vägen, fast någon hade varit där och sågat så vägen var körbar..

 


Och hos bonden i Fridlevstad såg det ut så här..

     

Hamza o curlingfarsan fick krypa under för att få ut balarna (o riskera livet) Själv satt jag i släpet och räknade balar..  

Av Carina Rhodin - 9 januari 2015 19:30

Körde till Hööks för att kolla deras rea, hade ett svart fleece i åtanke, och tänk att jag fick det sista som hängde i skylten..Hämtade ut ett paket oxå då jag hade beställt ett schabrak till hoppsadeln, royalblue samma färg som hans julklappspannband..ja, jag vet, onödigt kanske, men just nu är Buster 7 år, det enda "barnet" jag har att skämma bort..(de andra har ju blivit vuxna)

Sessen var förstås på plats som vanligt för att kolla/provligga och godkänna..

   


 

Schabraket köpte jag på Horsemeup, där jag brukar beställa, leveransen brukar bara ta ett par dar..


 

Uttråkade katter i förmiddags som inte kunde gå ut, det vräkte ner regn/snöblask..och nu vänter vi på ytterligare en storm, Egon tror jag den heter den här gången..     

Av Carina Rhodin - 8 januari 2015 19:25

Kom hem från jobbet precis när Elina skulle gå upp till ridhuset och longera Buster..klart jag följde med. Han är ju så fantastiskt duktig killen..redan första gången förstod han ljuden för trav, halt osv..sneglar på Elina för att hela tiden göra rätt..Han har ett gott hjärta Buster  


Lite dåliga grådassiga bilder, som det alltid blir i ridhuset..

   


I morgon flyttar ytterligare en ny häst in i vårt stall, det blir den åttonde på dryga månaden..Minus 2 som försvann, (våran Bob som dog samt en som flyttade dit gräset kanske var grönare...) Hursomhelst ska den nya ponnyn stå i Bobbens gamla box vilket innebär att "vår" avdelning blir fullsatt..Aldrig har där stått 5 hästar förut..utan det har liksom bara varit vi o våra hästar, och får nu samsas om utrymmena..när Västeråkra börjar bli poppis  

Av Carina Rhodin - 6 januari 2015 11:04

En kall morgon med minusgrader och lite lite snö i luften..Elina red iväg på Buster och Hamza promenerade med vid sidan..uppe i skogen bytte dom så att Hamza fick sätta sej i sadeln..


     


Stella var som vanligt ute på sin morgon-bus-runda..vilket innebär att hon kollar läget överallt på gården..först börjar hon i stallet, sen upp på loftet, paddocken, och sist ner på "torget" mellan flyglarna..sen är hon nöjd och trött..

 

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards