carinarhodin

Alla inlägg under maj 2013

Av Carina Rhodin - 18 maj 2013 15:13

Jag och dottern red ut i morse med vårt ponnypar..Ida och Bob..Trots att klockan bara var halv 9 så gassade solen och den där jackan jag tog på mej; ja vad skulle jag ha den till?? Ännu en härlig ridtur på de snällaste hästar man kan tänka sej..de håller ganska jämna steg, men ett par gånger fick Bob göra halt och vänta in oss..då vänder han sej om och tittar var vi håller hus...Då är det värre när Ida och Bellis ska ut tillsammans, det går nästan inte för han tar tre gånger så stora steg som hon,,,


Jag red där bakom och kollade in Bob ibland..tanken slog mej när jag ser honom nu blank och fin..."O vad fin han är och han är vår"..Det är riktigt jäkla häftigt att vi hittade honom efter dessa år han varit iväg. Vem ska man tacka..? Gud?  Ödet?..


   

 

Svettiga hästar när vi kom tbx och då var det gott att rulla sej tyckte Ida..


   


 

Ida & Bob

Av Carina Rhodin - 17 maj 2013 09:33

Bilder från i morse när vi släppte ut gänget...Ida är en väldigt nyfiken liten dam och tyckte det var spännande när en traktor körde och plöjde på andra sidan häcken...hon stod länge och tittade och funderade..


     


Sen ville Belmondo leka lite och då blev det fart..även på Ida..och Bob han bara äter han..



 



Nu är det nästan sommarvarmt och hajade till när jag såg min Löjtnantshjärta. Förra helgen stod där bara några grenar utan hjärtan på, på ca 1 dm. Och idag ser den ut såhär...hm hur gick detta till.


 

Av Carina Rhodin - 16 maj 2013 10:23

Snabbinlägg...såg dessa elefanter i vägkorsningen i Annebo igår när jag var ute och körde med postbilen..jag vet att detta förekommer varje år i vår stad, Karlskrona, men även i fler städer nu i sommartider. Jag ville bara säga; detta är inte ok!! 

Trots att jag har cirkusblod i mina ådror, hehe, och älskade cirkus när jag var liten...så hoppas jag nån där uppe förlåter mej. Man förstår ju inte bättre men nu på "äldre" dar då jädrar har jag nästan blivit djurrättsaktivist..och så gulligt kanske en del kanske tyckte när de på första sidan i Sydöstran igår kunde se sjölejonet Roger, oxå från cirkusen, göra stan..han åkte runt i en liten bil för att sedan få visa upp sej på torget och därefter gå in i Holst fiskaffär..


Detta är inte djurens rätta miljöer och bojkotta detta spektakel snart kära Karlskrona kommun...........


 

 

Det var fler än jag som var upprörda...

Av Carina Rhodin - 15 maj 2013 07:46

Solen har ju visat sej varje dag nu i ett par veckor...men i går när jag var på jobbet så blev himlen svart och helt plötsligt blir det ett rejält åskoväder...I o för sej gillar jag när det mullrar och blixtrar men nu fick jag lite ångest över våra hästar...som stod utan regntäcke och termometern visade endast 7 grader...Ida och Bellis är ju lite känsliga för kylan men som tur var sken det upp på eftermiddan och de hade lekt (rullat sej) och haft väldigt mysigt...


I morse var det kallt och duggade så då åkte täckena på...


 

Bellis och björnen Bob..Ida i bakgrunden..


Bob fick en långrunda med kompisen Alfred häromkvällen..de hade galopperat några gånger och avkastarkungen hittade inte på nåt bus den här gången heller..Men helt klart är att Bob behöver en rutinerad ryttare för att  bra och  bra..annars börjar han med sina olater..Elina tycker iallafall att han är helt underbar att rida och ser fram emot hösten med honom..

Av Carina Rhodin - 12 maj 2013 15:26

Lite bilder på Bob från i morse...han skulle ut på skogsrundan med Elina...idag tog dom en liten galopp oxå..han bockade inte fastän han har fått gå väldigt lugnt dessa veckor vi haft honom..han har ganska dålig kondis och ska därför sättas igång sakta men säkert..absolut ingen brådska, sen får vi se efter sommaren hur det utvecklat sej..då kanske han kan vara med på nån dressyr eller cavaletti-träning.


   

Elinas klassiska avsittning...


Sen skulle björnen Bob ut till kompisarna i hagen...


     

Den gula quartern Al i hagen bredvid hänger gärna där uppe..vill nog gärna komma in och leka med Bellis..



 

Kompisar delar med sej...


Av Carina Rhodin - 11 maj 2013 20:22

Har varit iväg idag men hann med och titta när Elina och Belmondo tränade för Angelica  i eftermiddags..tog ett par tråkiga uppställningsbilder bara när de var på väg till paddocken...Han älskar att träna och Angelica tycker att han är så stor och ståtlig..och ja, kanske man blir lite "hemmablind" man är ju så van vid det man har men när jag ser han göra sin ökade trav då får man lite rysningar ibland..


   



Sen har jag ju det lilla ulliga paret...kanske inte sååå ståtliga men vad vore livet utan mina sängvärmare...


   


Och här satt farsan och yngsta dottern och firade gökotta typ...Säkert längtade dom tills nästa helg då det ska sjösättas...Pimpad med Timrå-flaggan i topp såklart.


 


Av Carina Rhodin - 9 maj 2013 21:14

Bellis och Ida fick gå ut till hagen i morse och Bob började dagen med en långrunda i skogen...han och Elina själva..idag var han mycket piggare än sist så nu börjar han känna sej hemma..och det känns underbart..


 

Bob är en maxad d-ponny. Korsning står det i passet..själv gissar jag på New Forest med lite nordsvensk med tanke på hans stora huvud och hovar.


Sen var det prinsessans tur....


   

Ida 



Skulle tuffa till Barney häromkvällen men blev tvärtom..såg ut som en bebis där han låg och sov i min palestinasjal..


 

Av Carina Rhodin - 7 maj 2013 21:34

Lite bilder från en ljuvlig kväll...Idag var det Bellis tur att få ridas i Rosenholm tillsammans med Alfred..så jag tog ut Ida och satte mej och bara njöt medans hon fick beta..och hon njöt nog ännu mer, av det gröna gräset.

Hästarna har knappt något att äta i vinterhagarna och än är det inte dags att byta..Men snart så.

Bob har äntligen blivit blank i pälsen efter grundlig rykt varje dag i 2 veckor..Han fick vila idag men igår stack Elina ut med honom själv för första gången och det gick ju bra det oxå..Inga bockningar än alltså..


Det var Alva som kom ut och fotade oss...



     

Trött men nöjd arbetare. Hann få av mej postakläderna iallafall..........


Så var lilla Beverly ute och kollade vad det var för nåt stort som stod utanför huset..

 

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards