carinarhodin

Alla inlägg den 11 mars 2012

Av Carina Rhodin - 11 mars 2012 19:56

Har haft funderingar på o låta bloggen vila ett tag, pga tappat intresse o dåligt självförtroende..eller..men fick en önskan idag från ett par gulliga tjejer, som väntar på ett inlägg..okej, det kanske inte blir så intressant, inga bra bilder o dålig inspiration MEN idag då har Elina ridit ut med Bellis, han som snart fyller 3 ni vet, Emelie gick med och ledde Pocahontas. Det blev en ritt på ca 1,5 timme i Rosenholmsskogen och idag fick hon känna på hans supergångarter när hon travade på grusvägarna, Bellis gick i form hela rundan och ja Elina var helt lyrisk när dom kom tillbaks..jag ska försöka få "låna" lite bilder som dom tog ute..själv har jag bara denna innan dom traskade iväg;


Bellis idag..skulle man fått önska nåt extra till denna superhästen, så skulle det väl varit en vit strumpa till bak..


Vi har kollat på Ponnyakuten nu och där medverkade Susanne Gielen idag, hon som ridit in och tävlat Bellis pappa Belamour, framgångsrikt i Europa. Belamour såldes (tyvärr) från Flyinge för ett par månader sen och man kan ju bara gissa vad köpesumman var.........x antal miljoner typ. 

Belamour 1151


Idag har jag sagt upp Pocahontas boxplats och den kommer inte ersättas med en ny häst av oss..inte i nuläget iallafall. Bellis kommer inte att bli själv, när Poca åker, för nu har ju Emmy tagit tillbaks Alfred till Västeråkra och jag har fått klartecken att dom kan börja gå ihop till sommaren igen!! Grabbarna fick nosa och hälsa på varandra utanför stallet och dom såg så nöjda ut.."o vad vi ska busa i sommar i hagen" viskade Affe i Bellis öra..hehe. 


Paddockbygget går framåt..kan inga exakta mått, men nog ser den ut o vara 20 meter längre och liite bredare..




Pocahontas har haft en "testarvecka" då hon en gång sparkade bakut nere på en åker i Allatorp så Alva for i backen o en kväll rusade hon varv efter varv i galopp, så igårkväll följde jag med upp till ridhuset när det var riddags. Men bara för det så var hon hur fin o lugn som helst, och galopperade bara när Alva bad om det. Nu tog hon högergaloppen med på första försöket. Hon har ju oftast hamnat i vänster men nu kommer säkert musklerna mer och mer och det är lättare i kurvorna..hehe. Jo, när jag satt där på läktaren så hörde jag fåren genom väggen, dom bor ju bakom ridhuset, och då kommer ett otäckt bäande, typ dödsångestläte, jag rusar bakom och in till fåren och där står en tacka som håller på att "föla", eller "lamma"..det sticker ut en liten nos ur baken på henne men hon skriker förtvivlat, jag ringde då i panik ner till AllatorpsLasse som kommer upp till oss..han ber mej hämta vatten och tvål och så kavlade han upp ärmarna och in o drog ut det första lammet, sen in och drog ut det andra...och där låg dom 2 fina, svarta i pälsen, välskapta MEN döda!! Och fy vad jag grät, jag bara stortjöt och Lasse var väldigt nära han oxå..Fårmamman hade varit för trång och lammen var stora, och Lasses önskan att få ett par svarta lamm var väldigt nära att gå i uppfyllelse, men tyvärr är det sånt här som händer. 


Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards