carinarhodin

Alla inlägg under december 2012

Av Carina Rhodin - 13 december 2012 09:09

Passar på att göra ett litet inlägg innan jag sticker till jobbet..idag kan man säja att "det kör igång"..då tusentals julkort ska börja välla in. Ska även jobba hela helgen så idag ville jag verkligen gå ut och njuta lite i kylan..hatar ju vinter egentligen, men en strålande dag som denna är ju underbar..och varm var jag efter mockningen så frysa behövde jag inte heller.

Tog lite hö med mej och gick ner till Ida och Bellis i hagen..och mobilen hade jag i fickan. så det blev lite bilder;.


 

     

Söta Ida hade rimfrost i "morrhåren"..men är hon bara varmt klädd så trivs hon bättre med kyla än regn..eller blåst.


Så gick jag hemåt...


   


Och när jag klev in så hittade jag "kärleksparet" på köksbordet..hehe, där dom inte får vara, remember..

Något utanför fönstret var väldigt intressant..


     

Barney...


Av Carina Rhodin - 9 december 2012 16:04

Lite bilder från Västeråkra i eftermiddag.. Karin har kommit hem från Orlando för att hälsa på och har kämpat i helgen med att få lite julstämning vid Herrgården..


 

Taget från min trappa..


 

Min lilla Atelje'


 


 

Med Herrgården bakom ryggen, Norra Flygeln t.v och Södra till höger..därefter Röda stugan tv och mittemot Atelje'n och efter den Stallet. Nu väntar man på den stora snöstormen..som dom pratat om det i helgen så fantiserar man ju att hästarna inte ens ska kunna gå ut i morron eller att man inte ens kan ta sej till jobbet..och en som har posthornet i pannan undrar ju hur det ska gå för alla brevbärarna i morrn..Kanske turerna måste ställas in..Ja,vi får se..oftast är allt överdrivet av media..

Av Carina Rhodin - 6 december 2012 21:49

Så lägligt med Idas nya täcke med hals..för idag var det ju vääldigt kallt. -12 i morse när de gick ut i mörkret..Hon var nog tacksam för presenten.


Idag blir det inga hästbilder utan lite på mina ulltussar, Barney & Beverly. Dom höll mej sällskap i köket ikväll när jag stekte biffar i över en timme..Normalt brukar dom inte vara på bordet och absolut inte på diskbänken, men dom var så busiga och ville vara med o kolla läget, väldigt nära. Och jag lät dom vara, det var kul att nån ville hålla mej sällskap iallafall.... Dessutom är de innekatter vintertid och springer inte i nån dynga och möss har dom aldrig fångat i hela sitt liv, så dom är hyfsat renliga åtminstone...


       

Mina älskade pälsklädda bebisar..

Av Carina Rhodin - 5 december 2012 21:09

Nu har både Ida och Belmondo haft en veckas ofrivillig vila pga lite olyckor..Bellis gick ju omkull med Elina förra helgen och sträckte sej, sen tappade han båda skorna. Hovslagaren fick vi vänta på eftersom han var sjuk en vecka. Och nu i helgen var Ida halt i det framben som hennes böjsena gick av för 4 år sen..det blev nog lite väl överansträngt i de leriga hagarna..MEN nu är där minsann ingen gyttja utan gropiga stelfrusna hålor...pest eller kolera...Hästarna är lite konvalecenter nu men Bellis är på G nu sen hovslagarn var här i går..

Han var väldigt pigg uppe i ridhuset i gårkväll, men efter lite longering så skötte han sej fint. Bellis alltså och inte Bengt....Fast Bengt sköter sej oxå väldigt fint....


Är man en fin känslig ponnydam som Ida så tåler man inte när det blåser, snöar eller regnar. Då gillar hon hellre minusgrader med sol, men så är det väl för de flesta. Men när det är sånt busväder som i söndags, då blir hon typ sjuk..skakar fryser och vill in. Dessutom är hon ju klippt. Och det fina Sjöhagatäcket med hals, det blev kvar hos den tillfälliga fodervärden i Eslöv förra året..och det hittades inte igen..Skitsamma, i måndags beställde jag ett nytt täcke från Börjes i stället, och kunde hämta ut det redan idag. Bra jobbat!! 

Ikväll provade hon det och det satt fint och imorgon behöver hon inte frysa om halsen..


     


Snart andra advent, ett par dagars normalt arbetstempo till, sen brakar det loss..och hela nästa helg blir det jobb så nu i helgen blir det väl ut och jaga lite julklappar..tänk om man kunde spola fram tiden lite så det här kaoset var över och det var typ 5 januari idag istället..  


 


Av Carina Rhodin - 2 december 2012 09:48

Nu har det blivit vinter. På riktigt alltså. Det har snöat hela natten och de leriga gropiga hagarna har frusit..det betyder ännu ett "problem", hehe alltid är det nåt, men nu är man ju livrädd att hästarna gör sej illa på i de stora stenhårda hål som uppstått.

Med försiktiga sko-lösa steg, tog de sej neråt dungen i hagen där vi la ut lite hö..Men det var intressantare med snön idag faktiskt. Ida stod helt stilla och tittade sej runtomkring med pigga ögon. 


Den sötaste prinsessan på jorden:


   

Ida



   



Och de 2 lurviga håller sej bara inomhus nu och adventsmyser..


   

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards