carinarhodin

Alla inlägg under juli 2013

Av Carina Rhodin - 14 juli 2013 17:13

Lite bilder till från Sundsvall om vi ska va lite kulturella oxå...lite tråkgt kanske..men men..


 

Den omtalade marmortrappan inne på Hotel Knaust..där myten säjer att någon ska ha ridit uppför denna..



 

E4 an går rakt genom stan och här går vi därför på gångbron över vägen o kikar ner på Royal Casino


 

Ett 30-tal såna här drakar i olika utföranden står i alla gathörn inne i city..den här gillade jag  mest.


Sen var vi ute på Skatan, ett fiskeläger..

   

Stod o beundrade denna finfina båt, då ägarinnan dyker upp o det visar sej vara en barndomskamrat till sambon..målare till yrket var hon..säkert därför den var så extremt fin "i lacken" (om det nu heter så med båtar)


 

Här kanske det ser ut som Verkö udde i Karlskrona men det är från Lörudden, en annan fiskeby..



Av Carina Rhodin - 14 juli 2013 09:14

När man är jätteledsen, som jag är nu, när man mist ett djur, så får man vara glad att man har andra friska djur...som bästisarna Bob och Belmondo..jag och farsan tog ut hästarna till hagen i morse och killarna började genast fnatta varandra..en sån liten sak gör en lite lite gladare för stunden..så underbart att se dom tillsammans!


   


Ikväll ska Belmondo träna för Angelica igen så nu ska paddocken vattnas...

Sundsvall är en riktig hästmetropol i Norrland..de har ju bl a Bergsåker, travet. Där var vi i torsdags och spelade på V5..Jag och Alva satsade på vinnare i varje lopp och vi vann i alla!! Antingen hon eller jag, hehe fast inga stora summor eftersom vi bara satsade en tjuga var på hästar med ganska låga odds, men det var kul att bara få känslan av att just vinna...


       


Sen avslutades allt med ett monte'lopp med kallblod, vilket jag aldrig sett live..det var bara tjejer som ryttare och jag vet inte om det finns lopp för herrar än i Sverige, maxvikten för ryttare är 60 kg i allafall..är inte alls insatt i denna sport men kul att se..och för den helt oinvigde kan jag berätta att det är som ett galopprace fast här travar hästarna i stället.


    

Av Carina Rhodin - 13 juli 2013 21:18

Kom hem från Sundsvall i kväll..det var en lång resa som vi startade vid 4 i morse..ska försöka att summera veckan som gått. Ta mej samman...det har nämligen hänt en fruktansvärt tråkig sak..redan i måndags ringde "kattvakten" hemma och sa att Beverly var väldigt sjuk. Orkar inte berätta så mycket om det, men hon togs till veterinär i tisdags och där somnade hon in för gott. Min älskade, älskade katt..Saknaden är så hemsk nu när man kommit hem och hon inte finns där..Hon har alltid varit vid min sida..eller i knät..därför är det så påtagligt tomt. 

Ibland tror jag att det inte är meningen att de mest speciella, ska få ett långt liv..de får lämna oss först..

Varför???

 

Beverly har nu blivit prinsessa i himlen istället.



Börjar med bilder från stugan vid Östtjärn, Sundsvall.


       

En sovstuga av 3 på tomten. Denna är Alvas.


 

Lasse och Alva fiskar sent en kväll...det blir aldrig riktigt mörkt förrän i augusti.


 

Farmor och flickornas kusin Wilma...


Fortsättning följer....

Av Carina Rhodin - 5 juli 2013 20:00

2 dar kvar tills bilen styr mot Norrland..90 mil på en dag..gissa vem som kommer ha ont i kroppen på måndag? Jag som  annars brukar tycka att en tripp på 9 mil till Kalmar är tillräckligt...

I förrgår löshoppades Belmondo och idag skulle han få hoppa "på riktigt" då..med ryttare..Han har kanske hoppat max 4 gånger i sitt 4åriga liv så jag satte upp endast ett lågt kryss till dom..men det gick bra och Bellis var sååå svettig efter passet, märks att detta var jobbigt för honom men kul o pröva på lite nytt..

En filmsnutt på det då....



 


Och en misslyckad bild i motljus som blev ganska kul ändå med skuggan...


 

O vad fint han gick idag...



Och en bild på Bob bråttom ut till hagen till sina kompisar i morse efter han fått en långrunda i skogen..


 

Av Carina Rhodin - 3 juli 2013 19:29

I dag var det 3 väldigt trötta hästar som kom in från hagen...Bellis skulle få vila ikväll eftersom han tränats i flera dar nu..Ida somnade efter sin runda hängandes med huvudet på boxdörren..


 


...och Bob orkade knappt lyfta på framhovarna uppe i paddocken..såg ut som han harvade ridbanan i stället..hehe..Han fick mest göra lite skänkelvikningar och lite bakdelsvändningar i stället..de tog ett par korta galopper bara..allt för att den lille björnen inte ska pressas för hårt..han tycker det är kul och sköter sej fortfarande..han är mer avslappnad i alla situationer nu och kanske kanske han känner en smula att "Här ska jag få stanna"


   

Bob möter Silvya.."Hm, snygg brud det där"..tänker Bob..och kolla hovarna, vita av släpandet i paddocken..  



Bob är inte helt brun, jo egentligen men han har ett kännetecken om han skulle komma bort..5 vita prickar på manken..Skavsår kanske..har han varit körhäst i tidigare ägo? Ingen vet, bara mina gissningar..


       

Av Carina Rhodin - 2 juli 2013 19:16

Då har jag lite bilder och ett par filmsnuttar på Nicky och Bellis när de löshoppades..Nicky var det första gången för som hon provade på detta..Hon är bara 2 och har knappast sett ridhuset innan, ny som hon är i stallet, så det här var en jätteduktig tjej idag..Bellis fick avsluta på 90 cm, vilket han aldrig hoppat innan..och det är väl den höjden dom startar med på kvalite'n..hehe men han ska träna på detta igen om nån vecka eller två och då höjer vi ribban lite till  



Kulltorps Nikita  e. Kulltorps Arkitekt..

   



 





Belmondo  e. Belamour


 


 

   

Av Carina Rhodin - 2 juli 2013 13:45

Nu ska vi inte va dryga här men, idag känner jag mej duktig (och stark)..orkade bygga upp detta själv idag..I kväll ska vi såklart löshoppa..Det är Bellis som måste träna lite inför 4-års kvalite'n i höst..det var alldeles för länge sen vi gjorde det. När jag tänker efter så har vi nog inte löshoppat sen Pocahontas var här förra våren..

Ja, sen va Bellis med på ett par "riktiga" hoppträningar oxå..men dom kan vi ju helst glömma..att tränaren kallade honom för "Lufsen" hela passet, samt ägnade 95 % åt den andra ryttaren på ett fullblod, som var en het häst som föll tränaren mer i smaken..och inte "såna där lydiga, tråkiga dressyrhästar" Ja, så uttrycker sej en tränare och den vill vi inte betala för att träna mer för!!!

Okej, Bellis är ingen hopphäst och Elina absolut ingen hopptjej, men de har lika stor rätt att få vara med och bli lika behandlad som en hoppryttare på sitt busiga fullblod..

Tror vi ska ta upp den lilla welshdamen Nicky 2 år, som ska få prova hoppa för första gången oxå..

Bilder kommer antagligen ikväll på detta..


 

Presentation


En blogg om mej själv och mitt liv på Västeråkra Herrgård bland alla hästar..

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Carina

Coco Chanel

 


Ovido - Quiz & Flashcards